Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč se voliči KS tak vztekají? Hádala se duše s tělem...

Mně to zavání zase fanatizmem. Na obhajobu své volby slyším od těch lidí jen stále stejné fráze. On je noblesní, reprezentativní, má to v hlavě srovnaný...Podle mě je pan KS jen další demagog. Jeho odpovědi stále útočí jen na city a předsudky. Že by mne ohromil svou inteligencí...?

  Tohle je můj soukromý průzkum preferencí k druhému kolu prezidentských voleb. Jinak se posuzuje z toho, co nám nabízí oficiální média a jinak, když jdete do terénu. Ano, osobně jsem se zapojila do rozdávání letáků a předmětů s obrázkem pana Zemana, protože jsem přesvědčená o tom, že z těch dvou kandidátů jedině on pro mne je přijatelný.

Agitovali  jsme v Písku, Protivíně, Táboře, Vodňanech. V sobotu dopoledne před supermarkety jsem oslovovala nakupující občany a ptala se, zda půjdou volit v druhém kole a převážná většina si letáky vzala s tím, že rozhodně pana Zemana volit budou. Byli to převážně starší lidé, kteří prohlašovali, že jedině Zemana, protože ten druhý kandidát by české zájmy nehájil. Jen jedna starší paní mi důvěrně sdělila, že její děd nebo otec, to není důležité, pracoval u Schwarzenbergů jako hajný a že to byli "zlatý lidi".

  Vyskytlo se i pár těch, kteří naše letáky odmítli s tím, že buď volit vůbec nepůjdou a nebo že budou volit pana KS. Zvláštní bylo, že ti, co si letáky vzali, byli spíše usměvaví, hovorní a odhodlaní, zatímco voliči KS mi přišli jakoby naštvaní a už dopředu naježení. Nikoho jsem nepřemlouvala, jen jsem letáky nabídla. Proč pak jsou tito lidé tak trochu agresivní? Jejich názor jim nikdo nebere a nevnucuje jiný, tak proč jsou v opozici? Že by nějaký rozpor mezi mozkem a duší? Je-li něco v rozporu s tím, jak to cítí lidská duše a ta je zcela potlačena mozkem, výsledkem je jisté, jak se trefně říká, rozladění. Myšlení není v souladu s cítěním a člověk se stává neklidným. To je moje teorie a já netvrdím, že je jediná správná, ale mockrát se mi potvrdila.

  Nicméně ten poměr lidí pro Zemana a těch druhých byl tak 90 ku 10. To prohlašuji, to jsem skutečně zažila. Samozřejmě ten vzorek nemohu předkládat jako reprezentativní. Byli to drtivou většinou lidé nad 30 let, padesáti až šedesáti letí. A rovněž lidé, kteří žili v jedné domácnosti s někým, soudě podle nákupu v nákupním vozíku. 

Mládež, která se věnuje více internetu a sociálním sítím a která se, podle mne, svezla na módní vlně a volila roztomilého staříka s čírem, snad ve druhém kole bude už volit více s rozumem. Volební právo je od osmnácti let a to už nejsou puberťáci, kteří by se chtěli vymezovat za každou cenu. Určitě žijí v rodinách a ctí jisté tradice. Iniciativa jihočeských studentů dokazuje, že i mládež umí přemýšlet a i domýšlet jistá rozhodnutí do konce. Domýšlí tedy důsledky návratu k moci strany, jejíž působení na vlastní kůži nezažila a vychází tak ze zkušenosti rodiny. Proto i při volbě hlavy státu jistě budou postupovat stejně.

Mám zkušenosti z volební kampaně z devadesátých let. Byla jsem tehdy členkou ODS a na poslance kandidoval Miroslav Beneš. Jsem tedy spíše pravicového smyšlení a pan Zeman nebyl mým koňem v prvním kole. Nicméně ve druhém, kdy jeho protikandidát je člověk, u něhož mám pocit, že je pouze nástrojem lobbistů a zbohatlíků, volím pana Zemana.

Nakonec feudálové se už dokázali historicky znemožnit a já věřím v člověka jako takového. Že už se probouzí a začíná se navracet k původním pramenům. Některé iniciativy tomu skutečně nasvědčují. Chvála Bohu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | pondělí 21.1.2013 9:53 | karma článku: 26,43 | přečteno: 1253x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  12:15

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Proč klesá kondice žáků? Malotřídkám chybí tělocvičny, Praze a Ústí učitelé

22. května 2024  12:13

Po alarmujících výsledcích testování kondice žáků se Česká školní inspekce zaměřila na analýzu...

Rozkol nacionalistů. S AfD nechce být ve frakci Le Penová ani česká SPD

22. května 2024  11:59

Zástupci francouzské strany Národní sdružení (RN) prohlásili, že v příštím europarlamentu nebudou...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:57

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři,...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik