Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mimořádné volby 2013 konkurz na lepší poslance?

Stále se hodně lidí odmítá zabývat politikou s tím, že jsou tam všichni zloději a podobně. Ale někdo tam být musí a kdo to bude, to záleží na nás. Po 23 letech by se měla sněmovna kompletně obměnit, protože ti, co tam seděli (a spali) doteď, dovedli naši vlast tam, kde je ...

  Sociální napětí, rasizmus, zadlužení, chudoba, nezaměstnanost, mezigenerační nevraživost místo spolupráce a solidarity, zadlužené nemocnice s minimální péčí o nemocné, nezájem o pediatrii a vůbec o lékařské povolání, rozvrácené rodiny, zlodějské mafie a bílí koně, koalice ambiciózních lidí a nikoli dobrých správců a účet jen jednou za čtyři roky...

Mateřské školky, problém, který už byl jednou vyřešen? Moje děti, dnes je jim 36, 35 a 31 let, byly též ze silných ročníků (77., 79. a 82). Tenkrát se stavělo sídliště Vltava a v něm školky i školy. Školka poslední dokončená měla 12 tříd. Tenkrát dostat školku v místě bydliště vyžadovalo brigádu při úklidu nových zařízení. I přiložili jsme ruku k dílu a děti mohly nastoupit. Dnes jsou areály školek předělány na všelijaké jiné instituce, jako je například veřejná knihovna, Domino - pro lidi s duševním onemocněním atd.. Jako školka slouží jen část těchto budov. Když děti nastupovaly do základky, bylo jen prvních tříd nejméně deset. Prvňáčci se shromáždily před školou a učitelky s tabulkami A - J si děti přebíraly přímo tam. Pak si pamatuji, že do školek chodily i děti, jejichž maminky byly na MD a pak zas jak spousta učitelek z mateřských škol byla propuštěna.

   A teď se problém opakuje. Místa ve školkách nejsou. Můj vnuk Ondřej, který chodí do šesté třídy dostal místo ve školce, když mu bylo pět a byl systematicky připravován na nástup do školy. Vnuk Štěpán, dnes druhák, už neměl šanci na předškolní přípravku. Areály školek jsou dál majetkem města, ale nájemní smlouvy jsou s jinými institucemi. Proč nikdo nesledoval demografický vývoj, aby včas bylo možné dočasně nenaplněné školky opět aktivovat?

  Také máme uprostřed sídliště prázdnou budovu, která dříve sloužila jako samoobsluha. Roky už je prázdná, ale staví se budovy nové.

Nezaměstnanost a na straně druhé chybí lidský přístup. Do nemocnic dochází dobrovolníci, aby na ldnkách se necítili lidé opuštění, když nemají rodinu. Za celý den si nemocných nikdo nevšímá, sestry, kterých je žalostně málo, mají na starost celá oddělení a stihnou sotva roznést jídlo a léky. S jídlem je to taky bída. Myslím, že se spoléhá na to, že svým příbuzným jídlo donesou z domova. Pobyt v nemocnici si důchodci nemohou dovolit, protože po zaplacení bydlení a služeb jim zbývá jen málo peněz, ze kterých musí vyžít.

Všechno je neosobní, bez lidského přístupu, lidé jsou ve stresu a snadno vybuchnou. A pan Kalousek si libuje, jak nás úspěšně provedl krizí. Zkrátka je třeba vrátit lidem možnost žít jako plnohodnotní lidé. Vrátit jim možnost dělat práci, která by je těšila a byla přínosem pro celou společnost. Pořád slýcháme, kolik milionů kdo inkasoval a postupně už se přechází na miliardy. To znamená, že peníze jsou, ale jsou nějak nelogicky přerozdělované. Jsou miliardáři, za kterými je úspěšné podnikání a jsou takoví, že je za nimi jen podvod, například pan Bakala dostal 45 tisíc bytů jako bonus, prostě mu to někdo přistrčil k privatizaci dolu a má v hrsti tisíce lidí. Když vysál, co šlo, hází odpovědnost na stát a vydírá jej pomocí nešťastných horníků. Ale stejně tak spousta zaměstnanců lázní má skončit. I tam se jedná o stovky lidí, jen jsou rozptýleni po celé republice, takže se nedomluví na stávce.

Místa uklizeček jsou postupně přenechány agenturám, které inkasují miliony a uklizečkám dávají zlomek zisku. Stejně tak úklid města a výsledkem jsou haldy odpadků, které se válí v ulicích a zmrzačená zeleň. Opět je to odosobněné. Uklízí stroje místa, kde bydlí jiní a tedy jim nezáleží na kvalitě prostředí. Když si nájemníci založí záhony, je to jen dobrovolná a neplacená činnost. Kolik by mohlo být správců v domech, kteří by udržovali dům i nejbližší okolí. Ale i tohle je organizované jaksi globálně. A pak ČSSD vymýšlí posluhování jako výsledek celoživotního vzdělávání se a praxe v oboru. Je to neskutečné ponížení lidí po padesátce, protože oni jsou ti nezaměstnatelní. Vytvoří se kampaň, že jim práce nevoní, že o ní vlastně nestojí a pak jsou osočováni těmi, kteří ještě jakž takž práci mají, ale takovou, která je netěší. I oni jsou v postavení, kdy si nemohou dovolit nic. Musí jen držet hubu a krok, jinak letí. A to je důsledek té politiky těch tzv. pravicových, ale i levicových vlád za posledních 23 let.

Mělo by se začít napravovat takto překroucený a sešněrovaný pracovní trh. Přehodnotit celý ten systém, který dělá z lidí bezduché pasivní otroky a lidi, pracující z nouze na nejnižších postech, kde by mohli pracovat lidé bez vzdělání. Placené služby, kde by mohlo pracovat mnoho lidí si nikdo nedovolí provozovat, protože na ně moc lidí nemá a tedy by hrozil jen krach.

 Tzv. zavedené strany by nejspíš pokračovali v těchto absurditách. Těžko od nich čekat změnu, která je ale víc než nutná. Pokud do  parlamentu budou znovu delegováni, stále bude platit, že slušného člověka semelou a totálně zblbnou a nic se nepodaří změnit. Stále to bude žumpa. Ty tzv. nečitelné strany a hnutí jsou o člověku, který už toho má dost. Je dostatečně nas-án, aby měl sílu, udělat v té žumpě pořádek. A mělo by se začít tou ústavou, jakožto základním zákonem, který už nevyhovuje slušným lidem v téhle zemi a snad i Evropě mocenských mafií. 

Zkrátka je třeba jít k volbám a dobře si rozmyslet, zda volit ty osvědčené, kteří už ukázali, co umí. Nebo ty neosvědčené, kteří ale dávají naději, že by to mohlo jít líp. Jinak vše zůstane tak, jak to je.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Faltisová | úterý 24.9.2013 12:26 | karma článku: 12,54 | přečteno: 351x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik