Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Blbý návyky

Taky vám jdou některé návyky partnera, rodičů či přátel na nervy? Mnohdy musíte radši odejít, abyste nevybuchli, přestože dotyčný nic tak hrozného nedělá? Jen opakuje svůj „blbý návyk“. Nic si z toho nedělejte, nejste sami.

Všeobecně je protivný zlozvyk, když někdo srká polévku či kafe. Hnusí se mi, když lidé chrochtají při jídle jak čuníci, potom si vysávají zbytky jídla ze zubů a syčí přitom jak kobry.  Nejodpornější asi je vytahovat si z nosu kuličky a cvrnkat je po okolí. A taky lepit rozžvýkanou žvejku na spodní stranu desky stolu.
Rovněž nesnáším, když někdo popotahuje nosem. Byla jsem v divadle na hře o Edith Piaf a herečka se snažila zahrát tu živočišnou ženskou z ulice tak, že si neustále otírala rukávem nos a popotahovala. Úplně mi tím zkazila zážitek z jinak povedené hry a v hlavě mi uvízlo pouze toto.
Můj muž má zvyk, že jakmile odebereme jídlo z velkého hrnce na talíře a ohřejeme v mikrovlnce, hned zbytek přelije či přendá do něčeho menšího. Při dalším ohřívání zase do menšího, a tak to pokračuje, dokud vše nesníme. Většinou si vybere kastrol, v kterém polévka sahá přesně po okraj. Má to tu výhodu, že když ji potom vytahujete z ledničky, celou ji pocintáte a ještě si uděláte cestičku ke kuchyňské lince.  
Kamarádka Jitka s manželem Milanem chovají krávy, což znamená celoroční práci v „outdooru“. Když Milan přijde domů na oběd, sundá si nejen holínky, ale i ponožky, které zavěsí na některou ze židlí v kuchyni nechat chvíli vysmrádnout. Když se vrací na pole či do kravína, tak si je zase navlékne.  Jitka se je snaží odklidit z dosahu jídelního stolu, ale stejně během oběda převelice trpí, jakmile jí sklouzne pohled na fusekle odpočívající někde v koutku. Někdy to nevydrží a hodí mu je do prádla, ovšem musí pak počítat s hádkou.
Moje babička po mně vždycky převěšovala prádlo. Zásadně jsem věšela trička za spodní okraj, kdy rukávy visí dolů. Babička tvrdila, že takto budou „vydojdaný“ a zakolíčkovala je za švy mezi rukávem a „tělem“ trička. Trička sic nebyla dole „vydojdaný“, ale na ramenou tak divně „panáčkovala“. Nakonec jsem to vyřešila tak, že trička a košile zásadně věším na ramínka. Doporučuji. Musíte mít ovšem ramínka s oblými rohy, aby vám to nedělalo ty panáčky na ramenou.
Příbuzná Jarka mě zase vytáčí, když jí buchtu. Jednou rukou si ji strká do úst a prstem druhé ruky „klove“ po stole drobečky, které jí upadnou, a vrací je zpět do pusy. Jakmile zalévá kafe, tak vždy po okraj, takže když pak nese šálek ke stolu, je plný podšálek vycmrndanýho kafe. Pak musíte dávat dobrý pozor, abyste se se šálkem nepřiblížili nad oblečení, protože fleky od kafe jdou blbě vyprat.
Nemyslete si, že já nemám žádné zlozvyky. Mám, nikdo nejsme dokonalý. Celou naši rodinu bavím tím, že rovnám ovladače na konferenčním stolku. Máme celkem tři, jeden na set-top-box, na TV a na DVD. Poté, co poskládám noviny a časopisy ledabyle poházené po stolku do pěkné a úhledné hromádky, srovnám ovladače vedle sebe, a to podle velikosti (nejdelší je ten na dývýdýčko).
Na druhé straně mně vůbec nevadí, když se pod stolem povalují chomáče psích chlupů či když jsou kolem všech dveří otisky psích tlapek, jak na ně skáče a chce je otevřít. Pokud se objeví v bytě pavouci, vůbec mě nerozhodí, dokonce jim dávám jména a vždycky si s Honzou či Pepíkem povídám, než je vynesu na smetáčku na zahradu - nikdy je nezabíjím. 

Ale běda, jakmile ovladače nezařezávají na dolní lajně. To se pak opravdu rozčilím nad takovým bordelem.

Autor: Eva Hölzelová | neděle 13.4.2014 23:05 | karma článku: 18,11 | přečteno: 1145x
  • Další články autora

Eva Hölzelová

Indie - vroucí kotel světových náboženství - 1. část

Děj knihy Posvátná kráva je situován do Indie na začátku tohoto století. Autorkou je Sarah Macdonaldová, novinářka, moderátorka a reportérka australské televizní stanice ABC.

27.10.2016 v 12:46 | Karma: 13,59 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Eva Hölzelová

Nemocnice Na Pleši: Plusy a minusy

Touto dobou už mívám za sebou nějaký cyklistický zájezd, na který každoročně vyrážíme o Velikonocích, další cyklovýlet před sebou, neboť květnové svátky obvykle trávíme na kolech.

18.4.2016 v 14:00 | Karma: 33,81 | Přečteno: 8401x | Diskuse| Společnost

Eva Hölzelová

Živnostníci neodvádějí méně

Živnostníci odvádějí do státní kasy za sociální a zdravotní pojištění mnohem méně než zaměstnanci, proto je potřeba jim zvýšit odvody. Věčný evergreen socialistů.

17.8.2015 v 16:28 | Karma: 35,13 | Přečteno: 1800x | Diskuse| Politika

Eva Hölzelová

Pan Brouček

Pan Brouček ztěžka usedl na toaletu. Právě přišel z hospody, měl v sobě pět panáků a osm piv, tak se ani nepokoušel čurat vestoje, aby mu manželka zase nenadávala, že se netrefil do mísy.

30.10.2014 v 13:31 | Karma: 15,68 | Přečteno: 936x | Diskuse| Poezie a próza

Eva Hölzelová

Jak jsem prodávala knihy

Obesílala jsem mailem knižní distribuce s nabídkou knih, které jsem vydala v listopadu minulého roku. Šéf jedné menší distribuce, dejme mu pracovní jméno Jan Novák a jeho firmě Distribuce knih, mi odepsal, že se mu knihy líbí, ale že od malých vydavatelů knihy neberou, jelikož jim sklad praská ve švech.

30.5.2014 v 21:58 | Karma: 17,90 | Přečteno: 705x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2992x
Jsem autorkou knih Hvězdná obloha, Arina, Třpytkaři, Mimetičtí hadi a Milánek na zabití. Kniha Hvězdná obloha, která spojuje řecké mýty a astronomii, vyšla v rozšířené a přepracované verzi v německém nakladatelství Astronomie-Verlag. Založila jsem a provozuji Literární net Sůvičku. Baví mě astronomie, cyklistika a procházky se psem.

Seznam rubrik