Žádné prý... Iveta Bartošová byla skutečně unesena Romanem Třískou

S Romanem Třískou chodila dcera mých sousedů Leona. Pamatuji si velmi dobře, jak byli zdrcení, když zjistili, kdo je přítelem jejich holčičiky. Řešili to tenkrát i se mnou. Tu ostudu, že se jejich Leona zamotala s psychopatem, který několik dní týral zpěvačku Ivetu Bartošovou.

Bylo mi tehdy něco přes třicet, Iveta je o pár let mladší než já. Nikdy jsem ji osobně nepoznala, moc mě nezajímala, ale tehdy jsem na ni myslela. Právě proto, že jsem znala tak úzce ty sousedy. Bydleli na stejném patře jako já.

A když mi vše vyprávěli o pocitech své dcery, myslela jsem na zpěvačku i na tu holku Leonu, jak se asi obě vyrovnají v životě s tím, že jim zkřížil cestu nebezpečný psychopat. A strašilo mě pomyšlení, že by se něco takového stalo i mně nebo komukoliv z mých blízkých. Člověka přece musít poznamenat, když projde takovým peklem...

Tu holku prostě zavřel chlap do bytu, nechtěl ji pustit ven a několik dní ji zneužíval. V tom bytě s nimi nikdo nebyl, těžko je přesně vypátrat, co s ní ten chlap tehdy dělal... říkalo se leccos, že ji zdrogoval, přivázal k radiátoru a pak znásilňoval. Kdo to dnes rozsoudí... ale přesto - už ten prostý fakt, že vás někde někdo drží proti vaší vůli, je strašný.

A já vím od svých sousedů, že ten Roman Tříska tam tehdy Ivetu opravdu držel. Žádné prý... Další holka Leona z toho byla šílená. Opravdu.

 

Opakuji: Žádné PRÝ! - To "prý" se jen moc hodilo do krámu všem, kteří vydělávali na zpěvaččině tragédii...

 

Takže vlastně se vůbec nedivím tomu, že se z Ivety Bartošové stal labilní člověk. Troska, která potřebovala spíš pomoc, než mediálně "štvát až do konce a ještě půl roku potom", jak se vloni nechal slyšet bezskrupulózní bulvární mág Novotný.

Koho uštveme příště? Jsme ještě vůbec schopni rozpoznat, že realita už často není to, co je skutečnost, ale to, co média jako realitu vytvoří? O Ivetě Bartošové se sousedky z ulice vyjadřovaly jako o milé paní, kterou měly rády. Proč my všichni jsme ji znali z novin jen jako kreaturu, hodnou opovrhování...?

Na to všechno myslím, když čtu, jak si dnes před polednem takhle holka, o pár let mladší než já, nasadila kšiltovku do čela a vydala se naposled k trati...

Autor: Dana Emingerová | úterý 29.4.2014 21:52 | karma článku: 37,92 | přečteno: 10242x