Volte s rozumem aneb hra na slepou bábu

Tak, naplno se rozjíždí volební kampaně. Všichni se omlouvají za to, co bylo. Všichni kritizují ty, co se omlouvají. Všichni se navzájem obviňují. Nikdo nic nenabízí.

 

 

Staré známe tváře nám opravdu nic nového nemohou nabídnout. Proto, čtěte programy stran, o kterých jste třeba dosud jen slyšeli a nebo ani to ne. Nebojte se volit strany, kterým nenahrávají průzkumy. Nenechte někoho rozhodnout za vás. Rozhodněte se jako jedinec. Ne podle ksichtů a zvyklostí ale podle míry  shody vaší vize s tím, co strana má ve svém volebním programu. Analyzujte, zda jsou sliby reálné. Nevolte podle rozsáhlosti kampaní a počtu billboardů. Přečtěte si podrobně programy stran. Zabývejte se vaší budoucností. Nekoukejte na pravo a na levo. Koukejte dopředu ale nezapomeňte se také ohlížet zpět. Co vás i nás všechny může posunout? Nenechte se obalamutit čísly, kterými mávají prognostici a analytici. Čísla se dají zmanipulovat tak, aby se líbila.

Zkrátka, vybírejte pečlivě a nenechte se zmást nesmysly typu, volbou malé strany nahrajete těm a těm. Volte toho, koho chcete. Volte toho kdo vám má co nabídnout. Volte a nebo se na to vys*rte. Přestaňme hrát na slepou bábu, kdy se oplátky pečou. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eduard Málek | středa 28.8.2013 14:07 | karma článku: 14,81 | přečteno: 498x