Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Idioti všech zemí spojte se

O amerických idiotech. Tak zněl původní titulek, který se měl týkat pouze idiotů rodilých. Jenže potom mě napadlo, že státní zástupci Zeman, Ištvan, Bradáčová a vyvážený Moravec z ČT by se mohli takového titulku leknout.  Nebo nedej bože, vztáhnout to na sebe. Abych tedy neurazil majestát státního zastupitelství a objektivních médií, autocenzurou jsem stvořil titulek nadčasový. Tak si všichni idioti přijdou na své a nikdo se nemůže cítit dotčen.

Ronald Reagan (americký prezident 1981 – 1989) mezi ně určitě nepatřil. Byl to jeden z posledních opravdových „bílých otců ve Washingtonu“. Poslední velký americký „faraon“. Po něm nastoupila slabší generace. Nejotřesnější byli oba Buschové, kterým se dokonale podařilo to, o co se léta marně snažil Sovětský svaz. Nadnárodně, internacionálně rozdrbat celý svět.

V článku jsou mnohé narážky na nedávnou historii. Mám „důvodné podezření“ (jak nám ti Ištvani obohacují slovník), že mladší generace mnohé reálie nebude znát. Bude-li tomu tak, navrhuji návrat tělesných trestů do základních škol. Ne pro žáky, ale pro učitele. Abych si nepopudil pedagogickou mafii, prohlašuji, že proti učitelům vůbec nic nemám. Nakonec moje manželka je učitelka a šíří vzdělání na základním stupni.

Reagan byl člověk, kterého si vážím. Prezident, který mírovou cestou, uzbrojením nepřítele (program hvězdných válek) docílil pádu „říše zla“, Sovětského svazu. Dokázal to, co nesvedl ani Napoleon ani Hitler. Bez jediného výstřelu.

Tehdejší komunisté z něho měli nahnáno a byl jejich noční můrou. Ideologicky se s tím chtěli vypořádat na všech úrovních. Vzpomínám, jak na „semináře marxismu-leninismu“ (v té době nutné zlo všech fakult) docházel komunistický pedagog, soudruh a fanatik Freml. Marně se několik let snažil v našich řadách vyvolat „třídní nenávist“ k „americkým imperialistům a západoněmeckým revanšistům“. Svým způsobem byl tragikomický. On tomu všemu věřil, a když jsem ho po létech jednou potkal, bylo mi ho líto. Vypadal jako Tom Hanks z filmu Trosečník. Tento soudruh si opravdu nenahrabal.

On kvůli Reaganovi snad ani nespal. Semináře zahajoval slovy: „Soudruzi, Rígn, ten narkomn vylil opět kýbl špíny na Sovětský svaz.“ A dále pokračoval výčtem toho, co zase za ten týden Rígn v USA natropil. Jednou Rígn zbaběle přepadl socialistickou Grenááádu a svrhl pokrokovou vojenskou vládu. Podruhé si Rígn v Oválné pracovně slepil kit rakety a Freml nás hned varoval, že Rígn znovu harašil raketami a chystá se rozpoutat třetí světovou válku atd. Soudruh Freml byl takový marx-leninský kropič.

Poté už to taková sranda nebyla. Ani se soudruhem Fremlem, ani s následujícími americkými prezidenty. To, že oba Bushové byli hlupáci, není urážka, ale skutečnost, ke které nakonec dospěla i americká média. Byli sice zbožní, ale to je na takový úřad málo, mdlého ducha to nevykompenzovalo. Chyběl jim mezinárodní nadhled a rozhled Reagana.

Ke své škodě ani neznali českého Tvrdíka z ČSSD. V jednom ze svých ironických článků jsem psal, jak Tvrdík, když svého času testoval Kalouskovy padáky s plochou drahou letu, obletěl celou Zemi a v noci se orientoval pouze svým politickým instinktem. A to je to, co měl Tvrdík oproti oběma Bushům navíc – nesmírný politický talent kombinovaný s politickým čichem. Pro opozici smrtící kombinace.

Mít to ti Američané, nikdy by nešli do Afganistánu.  Neuspěli tam Britové, Rusové ani oni. Neuspějí tam ani Arabové. Možná Číňané, protože mají jinou filosofii. Takže nyní USA a NATO podporují zkorumpovaného prezidenta Karzáího, který po odchodu posledních euro-amerických vojáků bude popraven, jak je tamějším dobrým zvykem. Bude popraven i s celou smečkou svých příbuzných, kterým rozdělil vliv v zemi a zahraniční peníze. Slovo vliv je přehnané, on ho nemá ani v Kábulu.

Jen politický idiot si může myslet, že v takových zemích jako je Afganistán, Irák nebo Irán může být někdy nastolena demokratická společnost. Asi těžko, když zejména v Afganistánu vládnou rodinné klany jak ve středověku. A demokracie je navíc v přímém rozporu s islámem. Někdo může oponovat, že v Indii se to povedlo. Ale. Je tam jiné převažující náboženství a hlavně, Britové Indii kolonizovali několik století, takže ty kořeny jsou hlubší.  I tak je to stále demokracie trochu jiná, než ji chápeme my. Nedávno Indie poslala sondu k Marsu. Potká-li cestou sondu jinou, nejspíš ji znásilní a poté zničí.  Venuše je naštěstí na opačné straně letu.

Operace „Pouštní bouře“ trvá v Iráku dodnes. Atentáty, atentáty, atentáty. Pro normální lidi to tam musí být ještě horší, než za Saddáma.  Synek Bush dokončil to, co nestihl tatík Bush. Za odměnu by mělo být celé Bushovo příbuzenstvo přesídleno na předměstí Bagdádu, ať poznají americkou demokracii iráckého typu. To přesídlení není vyloučeno, pokud by Okamura uspěl i v USA se svým všelidovým, totálním referendem bez výjimek. Bushovi, jako nepřizpůsobiví, by byli stoprocentně odsunuti na ono předměstí. A ještě by jim Okamura na cestu poradil, že si tam tu demokracii můžou uspořádat podle svého.

Ti Američané jsou opravdu nepoučitelní. Po humanitárním bombardování Jugoslávie během války v Kosovu se jim málem povedl další husarský kousek. Obama se vyhnul maléru v Sýrii jen o chlup a to díky rozumným „protiamerickým“ silám. Ty úvahy (i západní země) o podpoře opozice či „rebelů“ v Sýrii byly šílené. Jsou tam různé frakce, největší vliv má Al Kajda a oni jim chtěli dodávat zbraně. Pánové, vám chybí opravdu ten Tvrdíkům nadhled z větší výšky. Možná byste také měli obletět Zemi na Kalouskově padáku.

Když se někdo posmívá naším politikům, neví, o čem mluví. Musím se českých zákonodárců zastat. Jak v USA, tak i v Bruselu sedí ještě větší pitomci, než jsme si mysleli.

Možná se stanu euroskeptikem. Dříve naši politici neměli na výběr a lezli do zadku jen Sovětskému svazu. Dnes máme výběr pestřejší. Asi díky neviditelné ruce trhu. Můžeme si vybrat zadky dva. Ten americký, kde jsou jako doma státní zástupci a „nezávislá“ média, nebo ten bruselský. Anální horolezci tak musejí řešit dilema, kde jim bude tepleji. Jsem si naprosto jistý, že někteří zvládnou obojí a ještě budou pošilhávat po tom ruském. To kdyby se poměry změnily. Určitě se stanu euroskeptikem.

Psáno pro ParlamentniListy.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Navrátil | pátek 22.11.2013 16:01 | karma článku: 22,20 | přečteno: 1292x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 94x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 164x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3955x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 904x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Čerstvá řidička se srazila s malým cyklistou bez přilby. Transportoval ho vrtulník

21. května 2024  11:56

V nemocnici skončil se středně těžkým zraněním malý cyklista, s nímž se na Tachovsku srazilo osobní...

Soused zaútočil pěstí na správce domu. Vadilo mu, že nedostal přeplatek za energie

21. května 2024  11:47

Fyzickým napadením správce bytového domu v jeho vlastním bytě skončila v Rotavě na Sokolovsku...

Příjezd, kytice první dámě a hned do úřadu. Pavlova návštěva má přísnější opatření

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  11:23

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

Na jihozápad Čech udeří odpoledne silné bouřky. Hrozí i přívalové deště

21. května 2024  10:49,  aktualizováno  11:21

Meteorologové varují, že v souvislosti s tlakovou níží postupující z Alp k severu se mohou během...

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2277x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.