Trochu sluníčka do těch fatálních zpráv tady

Fakt je blbá doba. Články na blogu iDnes to tak nějak i dokumentují. Všichni řvou, nadávají. Dovolím si v tento den přidat něco hezkého, pozitivního, trochu sluníčka do těch mraků, ať jakkoli zcela osobního. To mi prosím odpusťte.

Narodila se nám vnučka! V den, kdy byl „ugrilován“ český velikán Jan Hus. Protože neodvolal. Mojí paní se narodila jako vnučka podruhé holčička, kterou hrozně chtěla, protože ať jsou kluci od její dcery jakkoli úžasní – a ona je bezmezně miluje - jsou to „jenom“ kluci. Já přidávám, že ti dva „zločincové“ naprosto nekriticky fandí Spartě, což je vklad do jejich života daný jejich tatínkem. Přitom mi vůbec nevadí, že tihle malí fotbalisti fandí zrovna Spartě, vadí mi, že jí fandí, už jsem to napsal, nekriticky.

Holky jsou ale jiná kategorie… aspoň pro mou paní. A tak je dobře, že jí dcera dala dva kluky a syn dvě holčičky.

Kluci jsou úžasní, jsou to lumpové, oba už chodí do školy a učí se dobře. Včera se u nás chvástali svým vysvědčením. Starší přinesl jednu dvojku (z matiky), mladší měl samé jedničky. Dobrá práce… ten starší vypadal nejdřív jako šprt, nosil první a druhou třídu nejdřív v notýsku, pak v žákovské samé jedničky, až jsem mu zcela nepedagogicky slíbil (protože zápisy v notýsku a žákajdě byly prostě fádní…), že když přinese kuli, dostane stovku. A chudák se snažil (dlouho mu to nešlo…), až tu pětku nakonec skutečně přinesl. Podotýkám, že zcela neregulérní, malinkou, z nějakého domácího úkolu. Ale koule to prostě byla, dostal svojí bankovku… ten mladší, ačkoli je to větší grázlík, nic takového nedokázal. A já jsem mu žádnou stovku za „bajli“ ani neslíbil. Protože jsem věděl, že to šprt prostě nikdy nebude. Je to dva měsíce zpátky, co mi přinesl svou žákovskou knížku a ukázal mi, že v ní má dvě trojky. „Dědo, to je ŠESTKA,“ řekl mi. Argumentovat tím, že náš klasifikační řád známku takové hodnoty nemá, bylo zbytečné.

A pak, že děti budou po koronavirové pauze blbější. Ani náhodou!

Na holčičky, na jejich nápady a první studijní výsledky si budeme muset ještě počkat. Jsem ale přesvědčen o tom, že se otravovat v nejmenším nebudeme.

Chci tím vším prostě říct, že se s vnoučaty opravdu nenudíme. Chtěl bych takové zkušenosti popřát v tento sváteční den všem z vás.

Půl Moravy smetlo tornádo. Jiný meteorologický jev zpustošil obce v Ústeckém kraji. Nemáte rádi Zemana, Babiše. Jiní Fialu nebo Bartoše. Na koronavirus umřelo mraky lidí. Zkuste na to se mnou na chviličku zapomenout.

Noví človíčkové se rodí. To je dobře. A já si jdu dát veselý kalíšek – nebo raději dva nebo tři!

Krásný sváteční den

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Ďuran | úterý 6.7.2021 10:16 | karma článku: 21,54 | přečteno: 392x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,27

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99