Takhle STAN funguje běžně? Nebo jenom ve Zlíně?

Lidé úzce spjatí s obviněným Michalem Redlem prý donedávna působili v městských společnostech Zlína, kam je nominovalo hnutí STAN. Když to od nich dostalo sponzorský dar…
Redlův Zlín. Pátrali jsme po vlivu rodiny ve městě a vazbách na STAN

Mario Puzo by to nevymyslel…

… a přitom je to tak prosté: hnutí STAN dostane sponzorský dar (v uvedeném příspěvku jsou uvedeny cifry 100 a 200 tisíc), aby pak zastupitelé STANu navrhli (a já jsem přesvědčen o tom, že také prohlasovali) do vedení městských společností pány donátory. Ti nejenom, že sponzorský dar odepsali z daní, ale nepochybně pobírali i „drobný obolos“ v případě prvém za funkci jednatele a člena dozorčí rady, v druhém případě člena představenstva. Kolik je to peněz, netuším. Málo to ale zřejmě nebude.

Vzhledem k tomu, že výše zmíněné povinnosti v oněch zlínských firmách plnili řadu měsíců, hnutí STAN jim jejich dar takto vrátilo zřejmě s velmi slušným úrokem.

Já se obávám, protože hnutí STAN podobně možná fungovalo nejenom ve Zlíně, že jestliže hrdinně vraceli podivné dary, na něž média stihla ukázat, tak pokračovat v onom vracení, jsou dneska na mizině.

Aby nakonec nebyl Dopravní podnik hlavního města Prahy jen vrcholkem ledovce.

Nedej bože, že Babiš svou kauzu u soudu ustojí. Protože potom se Petr Fiala stane kartou, jež je zvána Petrem černým. Prostě přebarví se, o poznání ztmavne.

Vzhledem k tomu, že pro většinu lidí v této zemi jeho vláda učinila zatím pramálo (abych nebyl jen negativní, pak učůrávám blahem, že se výrazně zvedla politická kultura – žel mojí peněženku to pramálo zajímá…), pro strany a hnutí vládní koalice to může už za pár týdnů u komunálních voleb znamenat obrovský debakl. Tím spíš, že jejich energetické zvýhodňování se chystá až od října. Takže jestli to já, ty, kdokoli v této zemi pocítíme - a bude to platnější než snížení spotřební daně na pohonné hmoty – pak až po volbách.

Takže možná to naši zemi vyjde na desítky miliard, aniž by to komukoli pomohlo. Proto až po volbách. Ale to je jen spekulace. Čas ukáže…

Autor: Pavel Ďuran | úterý 28.6.2022 0:15 | karma článku: 32,48 | přečteno: 982x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99