Prezidentovo trapné představení?

Stěhovali jsme se. Zabalil jsem do bedny televizi, v novém bytě mi internet připojili až včera. Televize dosud leží mezi hromadou jiných krabic, které čekají na vybalení.

Stěhovali jsme se krátce poté, co Bohuslav Sobotka v úterý oznámil demisi celé vlády. Což bylo překvapení, bezmála šok, protože premiér se s tímto svým záměrem nikomu nesvěřil, a to ani ostatním stranickým špičkám ČSSD.

Důvod demise celé vlády? Sobotka nechce odvolat Babiše, neboť by z něj učinil mučedníka!

Včera jsem se pak dověděl, že se žádná demise nekonala a Sobotka prahne jen po Babišově odvolání. Tedy z něj mučedníka nakonec učiní. Pan Jiří Pehe, o jehož „lásce“ k prezidentovi republiky netřeba pochybovat, v jednom ze svých komentářů („Prezidentovo trapné představení“) píše, že (cituji:) „Prezident Miloš Zeman nám v přímém přenosu zahrál divadelní představení ve stylu pokleslé frašky s cílem ponížit premiéra země.“

Obávám se, že frašku tady sehrál jen a pouze pan premiér a ponížil se zcela sám. Ten trapák tady není Zeman, ale Sobotka.

Cíl jeho konání je zřejmý: obrátit nepříznivý vývoj ve volebních preferencích sociálních demokratů před blížícími se volbami. ANO vicepremiéra Babiše vede v průzkumech veřejného mínění (a ony se finální volební výsledky od průzkumů výrazně neliší…) nad ostatními stranami téměř dvojnásobně. A to i přes skandály, které na Babiše dosud dokázali jeho oponenti vytáhnout.

Jde o to vicepremiéra odstranit z ministerstva financí a bleskově připravit jakousi obdobu Kubiceho zprávy. Obávám se však, že nic takového, co by ohrozilo přesvědčivé vítězství ANO 2011, se vymyslet nepodaří.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Ďuran | neděle 7.5.2017 6:25 | karma článku: 35,45 | přečteno: 1314x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,11

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99