Odborník žasne, laik se diví

Aneb jak Válek prohrál loženýho durcha. To dostal do ruky všechna čtyři esa, k tomu dalších šest červenejch. Chyběl mu jenom srdcovej král…

Víte, státi se členem našeho zákonodárného sboru, vyžaduje toliko dosáhnout jistého věku. Zde jedenadvaceti let. Nemusíte mít žádné vzdělání, žádnou kvalifikaci. To je zjevně špatně. Osobně bych navrhoval, aby naši poslanci museli povinně umět hrát mariáš.

V naší zemi by to vypadalo jinak.

Nevěřil jsem svým očím, když jsem si na Seznamu.cz přečetl informaci, že ministerstvo zdravotnictví nařídilo hygienám, kolik lidí mají propustit. Dneska, v situaci, kdy s pandemií koronaviru skutečně ještě ani zdaleka nevítězíme!

Já teda hraju mariáš blbě, ale mít ty karty, které jsem popsal výše, na rozdíl od Válka bych jako první kartu červenýho filka rozhodně nenesl! A on (nebo někdo z jeho lidí, nicméně on za resort odpovídá a je za to taky slušně placen) právě tohle udělal.

Že je to malér, když chci vyhazovat lidi z hygienických stanic, které svou agendu sotva zvládaly před pandemií, během které pak, i když všichni tam padali a padají doslova na hubu, nemají šanci zvládat vůbec, o tom žádná. Víc – tohle je skutečný „majstrštyk“!

Je dobře, že to mluvčí ministerstva nakonec dementoval. Ona to byla prostě bezkonkurenční pitomost. Svedl to na chybu nějakého ouřady s tím, že budou vyvozeny personální důsledky. Osobně si myslím, že kdyby Válek personálně působil ve vztahu ke svým politickým náměstkům, dosáhl by nejen oněch kýžených škrtů, ale mohl by hygieny personálně výrazně podpořit a ještě by mu zbylo.

Pane premiére, naučte hrát ty svoje mariáš!

Autor: Pavel Ďuran | sobota 5.2.2022 8:17 | karma článku: 43,79 | přečteno: 8614x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99