Nákup F-35 ohrožen?

Ušetří resort obrany 120 miliard, když ustoupí od záměru nakoupit stíhačky F-35, když za posledních šest neděl se jenom v Americe odporoučely k zemi hned tři?
Seznam Zprávy: Ztracená stíhačka F-35 se našla. Byla to třetí nehoda za šest týdnů

Resort obrany neušetří, od záměru neustoupí, i když se vzhledem k výše uvedenému článku zdá, že tohle letadlo je střep. Já vím, že jich po světě létá tolik, že nějaký stroj, který někde spadne jednou za čtrnáct dní, je kapičkou v moři, ale já jsem prostě takhle nastavenej: kdybych věděl, že někde na této planetě spadly tři Boeingy 737 během půl druhého měsíce, v životě bych do toho eroplánu nevlezl. A být ministrem dopravy, který má ve své gesci národní aerolinky, což není případ naší země, kupoval bych airbusy a ne boeingy.

A to si myslím, že těch Boeingů 737 nad našimi hlavami létá výrazně víc, než stíhaček F-35. Tedy má-li se u zmíněných stíhaček jednat o kapičku v moři, pak u výše uvedeného dopravního letadla (a za posledních šest neděl z nich tři celosvětově patrně nespadla) jde o méně než kapky půl.

Stíhačky F-35 kupovat budeme. Schválí to vláda, schválí to parlament (protože i kdyby náhodou Piráti, kteří se většinově vyslovili pro to, aby Blažek svou ministerskou funkci opustil, odešli do opozice, pořád bude mít Fialova vláda pohodlnou většinu 104 hlasů), pozadu nezůstane Senát a podepíše to i prezident. A koupíme je, i když se současná vláda po příštích sněmovních volbách odporoučí do opozice, protože smlouva s USA bude nevypověditelná. A nic s tím neudělá Babiš nebo kdokoli jiný, kdo se do Kramářovy vily bude stěhovat.

Já jen doufám, že nehody amerických stíhaček F-35 jsou skutečně jenom nepříjemnou náhodou. Protože v opačném případě nám letka těchto strojů, které máme mít ve výzbroji čtyřicet let, nevydrží ani jeden rok.    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Ďuran | úterý 19.9.2023 18:44 | karma článku: 29,31 | přečteno: 763x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 21,93

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99

Pavel Ďuran

Jsme na tom dobře

19.4.2024 v 1:37 | Karma: 34,10