Konečně!

Vláda, podle nového ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09), nebude na svátky nic nařizovat. Nejsme v komunismu…

Pomíjím v tuto chvíli ten zajímavý aspekt takového vyjádření, totiž že podle pana Válka je v komunismu (tedy vyjma ČR, která má zbrusu novou vládu) víc než polovina Evropy, protože ty restrikce jsou kolem nás všude. Druhou věcí je ta skutečnost, že být v komunismu (pan Válek pravděpodobně myslel existovat v reálném socialismu, ke komunismu se nikdo na světě tak nějak nedopracoval…), pak bychom nic podobného jako covid pravděpodobně moc neřešili – 100 % národa by bylo naočkováno vakcínou Sputnik (asi taky funguje…), potom bychom se do zahraničí, abychom to svinstvo odsud k nám donesli, nějak masově nedostali a z imperialistické ciziny by k nám za této situace nepronikla pravděpodobně ani noha.

Nová vláda nic nezakazuje, pouze doporučuje!

Konečně! To ve chvíli, kdy se na nařízení bývalé vlády vesele kašlalo, nepochybně teď budeme taková doporučení všichni akceptovat.

Pevně věřím tomu, že nový ministr zdravotnictví správně vsadil na osobní odpovědnost našich lidí. Že to takhle bude fungovat. S ničím novým než stará vláda totiž přijít zatím nedokázal: jen noste roušky (respirátory) nescházejte se, nesdružujte se, nechte se očkovat!

Obávám se, že s ničím jiným a novým do budoucna přijít asi moc nedokáže. Protože to prostě nejde. Na „tohodle bacila“ evidentně totiž neplatí nic jiného než razantně omezit sociální kontakt.

Já osobně se chystám odpovědný být: nechám se (pro někoho zbaběle) napíchnout třetí dávkou vakcíny, o Vánocích se sejdu jen s nejbližší rodinou (děti a vnoučata…), silvestrovským večerem a nocí se s pořady televize pronudím k půlnoci. Žádného MECHECHE se účastnit nebudu. Za jedno je to o té odpovědnosti, za druhé tím, že bych na to ani neměl.

Ona totiž čtyřletá vnučka někde našla katalog Dráčika. Pečlivě jej nastudovala, pak za mnou přišla (musel jsem spolu s ní všemi těmi stránkami plnými úžasných hraček projít), abych se následně dověděl: „Tohle všechno (tedy celý katalog – hrubý odhad: půl miliónu korun…) od Ježíška počebuju.“

I když jsme samozřejmě nekoupili s babičkou všechno, jsme totálně bez peněz.

Všem krásné Vánoce!

Autor: Pavel Ďuran | sobota 18.12.2021 9:38 | karma článku: 25,40 | přečteno: 648x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99