Babiš nabil Pavlovi flintu skutečně ostrou municí

Andrej Babiš včera oznámil svou kandidaturu na post prezidenta této země. Z mého pohledu je nezvolitelný, byť prvním kolem prezidentské volby do kola druhého pravděpodobně projde.

Je to o voličském jádru, které má poměrně pevné a je to i o bídném vládnutí pětikoalice, která toho za rok svého působení neudělala pro obyvatele naší země opravdu mnoho. Pohonné hmoty i přes dočasné snížení spotřební daně jsou stále dražší, o potravinách ani nemluvím. Tuhle mne manželka vyslala koupit láhev oleje, já jí přinesl kostku sádla… koupit litr řepkového oleje za 75 Kč (v akci!) jsem prostě nedokázal.

Andrej Babiš se podle mého názoru do druhého kola prezidentské volby dostane. I přes to, že voličům sice může naslibovat cokoli, reálně jim ale jako prezident není schopen zabezpečit vůbec nic. Žádná malá domů důchodcům, žádné snížení DPH, žádné udržení daní na stávající úrovni nebo nezměněný věk odchodu do důchodu.

Do druhého kola tak ale nabíjí zbraně svých protivníků velice kvalitní municí. Generál Pavel střílet nepochybně umí a Babiše před druhým kolem přestřílí myslím si s přehledem. Kdyby se pak s někdejším premiérem měřila paní Nerudová, která pravděpodobně nestřílí tak dobře jako Petr Pavel, myslím si, že by nastřílela také víc.

Za smutné považuji jen to, že naše země do volby jejího nejčelnějšího představitele nedokázala postavit žádnou opravdovou osobnost. Většina prezidentských kandidátů je zcela „placatých“ a nové Havly, Klause nebo Zemany (oba posledně jmenovaní pánové osobnostmi ve své době nepochybně byli…) jaksi nemáme.

Osobně za prezidenta Andreje Babiše nechci. Je to však jen můj názor, o tom budou rozhodovat i milióny dalších.

Autor: Pavel Ďuran | pondělí 31.10.2022 13:26 | karma článku: 21,12 | přečteno: 764x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Za hranice všedních dní

22.5.2024 v 16:16 | Karma: 17,09

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99