Byl Karel Gott náš nejlepší zpěvák? Jestli ne, tak kdo tedy?

Tato otázka proběhla v jedné diskusi pod jedním z mnoha článků psaných o Karlu Gottovi. A nejen tam, i v blogách se dala vypozorovat v modifikovaném pojetí. Co já na to?

Ještě než začnu s článkem, ráda bych otupila kopí všech co si je začali brousit a vršení kamenů k mému kamenování, protože nehodlám tupit památku člověka, který byl mnoha lidmi milován.

Chci se jen vyjádřit k té otázce.

Karel Got byl tenor, já bych řekla dokonce sladký tenor, měl kolem sebe spoustu schopných lidí, kteří se na jeho úspěchu podíleli v míře nemalé, tedy velké. Jistě, jeho hlas byl krásný, jeho osoba dle svědectví mnoha lidí skvělá. U kolébky mu stály sudičky, které měly pro něj jen ty nejlepší dary pro život. Jen málo žen dokázalo odolat jeho přízni nejintimnější. Romantické písně mají své kouzlo, to už věděli trubadůři dob dávno minulých.

Vzpomenu pana Karla Hálu, Milana Chladila, kteří neměli to štěstí dožít se tak krásného věku jako mistr Gott a rovněž to byli slušní lidé, kteří rozdávali radost svým zpěvem v romantických písních. Byli horší než mistr?

Nemůžu přistoupit na nějaké žebříčky kdo byl náš nejlepší zpěvák a člověk, ale lidé, kteří si nějakou osobu zbošství to tak mají. Neberu jim to, je to jejich věc, jen reaguji na otázku.

V jiném hlasovém žánru vynikal naprosto úžasně a nezapomenutelně pan Eduard Haken, skromný, čestný člověk, Rusalka už může po svém vodníkovi jen truchlit, druhého takového zatím nemáme (omlouvám se současným vodníkům, tak to cítím já).

Přeju Karlu Gottovi jeho pocty, ale prosím, nebyl náš nejlepší zpěvák, taková kategorie totiž neexistuje. Jako člověku mu přeji at je mu země lehká.

U Vltavy v Braníku

 

 

 

 

Autor: Naďa Dubcová | sobota 12.10.2019 14:04 | karma článku: 19,97 | přečteno: 1087x
  • Další články autora

Naďa Dubcová

Nepamatuji se.. pamatuju...

10.11.2019 v 19:47 | Karma: 24,13

Naďa Dubcová

O smrti, o mé smrti

3.11.2019 v 10:10 | Karma: 20,92

Naďa Dubcová

Prej jako křísit dinosaura

1.11.2019 v 9:58 | Karma: 25,24

Naďa Dubcová

Jen na skok

23.10.2019 v 12:31 | Karma: 18,52