Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vítejte v korporátním světě aneb survivalův zlý sen

Demokracie a kapitalismus už jsou dávno překonány. Vítejte v neoliberalismu a totalitě peněz. Je libo GMO ? Dobrou chuť..

     Vítejte ve světě, kde politiku ovládla ekonomika. Ve světě, kde politici opustili politiku a kde vládnou korporace, které určují politiku i to, jakého bude mít ta či ona země politika v čele. Tam, kde v čele vedou korporátní zájmy, už není místo pro demokracii ani tržní ekonomiku. Neoliberalismus a militarismus jsou propojeny, můžeme směle říci, že volný obchod, pirátství a válka jsou tři veličiny, které vévodí světu a všemu korunuje totalita peněz. Válka je hnací silou ekonomiky a můžeme ji klidně chápat jako něco, co je pro novou ekonomiku dobré, vlastně takové pokračování hospodářství jinými prostředky. Války o zdroje, tedy o vodu a ropu, jsou zahájeny a jedou na plný plyn. A tím se dostáváme k lidským právům a jejich svrchovanosti. Práva už dnes nepatří lidem, nýbrž korporacím. Korporace převzaly svrchovanost lidu se vším všudy.

Nový světový pořádek znamená dnes novou dělbu práce. Znamená to tedy i to, že neoliberalismus je vlastně jakýsi totalitní model, tudíž všechny trhy, peníze, zisky, prostředky, investiční příležitosti, práva a veškerá moc je soustředěna a patří přímo korporacím. V podstatě jde o jakýsi terorismus, sociální smlouvy už neplatí. Korporace, které slibují, že nás dostanou z krizí, tak nás v těch krizích přímo topí. Reformy, které s sebou neoliberalismus už přinesl a přináší, deformují hospodářství, lidé nejsou schopni držet krok s reformami a tato globalizace je tak rychlá, že pokud je snaha opravit špatnou reformu, už to není možné, je zlegalizovaná a odpovědné osoby už jsou dávno v tahu, anebo už tam není žádný legální způsob, jak sjednat nápravu. Jde o nečistou hru, která se stává realitou a výsledek je neodvolatelný. Je to stejné, jako když vám politici říkají, že neexistuje žádný způsob, jak zastavit globalizaci a že jedině jejich „reformní politika“ je správná a že globalizace je vlastně nevyhnutelnou součástí vývoje. A že ekonomické krize jsou také součástí nevyhnutelného vývoje.

V dnešním světě je politik zaměstnanec korporací. On netrpí tím, co uvalí na svůj národ potažmo na národy jiné. On utrpení vytváří, ovšem on v té realitě nežije. Politik je součástí orgánů jako EU, WTO, MMF či Světová banka. Politik s vámi souzní jen do té doby, než začne být tzv. „přeškolený“. Jakmile ho vaše hlasy vynesou vzhůru, jeho alternativy a opačné názory na zlé věci se rozplynou jak pára nad hrncem. Politik umí zdůvodnit vše, co vytváří. Politik vám vysvětlí i to, že rekonstrukce Balkánu je nutná, ovšem už vám neřekne, že je výhradně v rukou nadnárodních korporací. Neřekne vám, proč se jiné státy rozpadly něčími intervencemi, že byly využívány, obsazeny a sužovány občanskými válkami, a že ty státy jsou roztříštěné, obsazené a geopoliticky pod neoliberální kontrolou. Každý takto dobytý region má nějaký strategický význam, ať už jde o vodu, ropu či plyn. Jde o přepravování těchto surovin do vytyčených konkrétních cílů bez ohledu na oběti.

Evropa je neoliberální zóna. Mnoho smluv EU je neoliberálních a EU je tím i připojena k militarismu. Všechny ty úsporné balíčky, daňové reformy, privatizace, přerozdělování bohatství a konečně i postupné začleňování všech zemí do EU, pomalé „umírání“ střední třídy, jednotná měna, ekonomické krize, to vše vedlo ke zhoršení situace u mnoha běžných lidí. Viditelné to bylo třeba v Rakousku, při přerodu do EU, kde rakouská vláda se tak prakticky vzdala odpovědnosti za své obyvatelstvo, skutečný výkon rakouské vlády byl minimální a 80% procent všech zákonů spravuje Brusel, nikoliv vláda Rakouska. Tak, jako v Rakousku, došlo vlastně i v jiných zemí EU postupně k intelektuálnímu bankrotu, o to je celý neoliberální systém děsivější. Rakousko a další země EU se řídí heslem, že dobrý výzkum je jenom ten, který přináší peníze. Soukromá podnikatelská kritéria se uplatňují nejen ve vědecké obci, čímž trpí i akademická půda na všech frontách, nýbrž i umělecká, navíc angažovaná v organizacích humanitární činnosti, které jsou napojeny a propleteny právě se soukromými subjekty a skrze tyto rádoby humanitární organizace provozují korporace vlastní byznys. Samozřejmě tyto jevy neoliberalismu nepozorujeme jen v Rakousku, ale i v jiných zemích EU.

WTO byla založena roku 1995 a členské státy EU byly zavázány k neoliberálnímu jednomyslnému prosazování všech dohod. Pod tyto dohody patří mnohostranná dohoda o investicích (MAI), všeobecná dohoda o službách a obchodu (GATS), dohody o obchodních aspektech práv k duševnímu vlastnictví (TRIPS), dohoda o zemědělství a dohoda o přístup na nezemědělský trh (NAMA). Všechny tyto jmenované dohody mají za cíl rychlé ovládnutí světa pomocí nadnárodních korporací. Všechny dohody jsou založeny výlučně a pouze na zájmech korporací. Přesně tak jako smlouvy NAFTA, TTIP, TPP a jiné. Práva nadnárodních korporací jsou lépe chráněna než práva jednotlivce. Pamatujte, že jednotlivec se bude marně domáhat při konfliktu svých práv u korporací, ovšem korporace se svých práv domohou vždy.

Mnoho dnešních „elit“ vám bude tvrdit, že běženci nejsou „produktem“ rozvrácení světa. Že běženci nesouvisí s tím vším, co se děje a že je to jen přirozený průběh vývoje a že je ne-vy-hnu-tel-ný. Vzpomeňte, že tyto elity jsou už „přeškoleny“, tyto elity už nekopou za vás, tyto elity už mají jiný tým a tím týmem jsou korporace a prachy. Ekonomický kolaps může zasáhnout kdekoliv zrovna tak jako válka.

Nežijete v demokracii, žijete v korporátním světě. Žijete ve světě neoliberalismu, militarismu a globalizace. Žijete ve světě, kde se může stát i pro vás realitou SHTF (Shit Hits The Fan).

                                                                       -ed-

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Dreyová | úterý 15.12.2015 22:50 | karma článku: 28,20 | přečteno: 978x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

Řeč prezidenta Trumpa v OSN byla jistě působivá a mnozí zaplesali, že konečně Amerika si bude hledět jen svého multikulturního národa, který potřebuje rozumné vedení a zametá si důkladně hlavně svůj práh.

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22 | Přečteno: 1206x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Motýlí dilema

V životě by mě nenapadlo, že se vážně dožiji psychoideologicko-politického hybridu alá Engels-Duhring-Hegel-Jung-Marx a další. A že to fakt bude implementováno naprosto vážně, zaníceně do všech hlav.

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01 | Přečteno: 489x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Poselství

Důležité je znát protivníka. Nepodceňovat jej. Nepřetržitě sledovat jeho záměry, jeho metody a argumentace. Znát argumenty a nepřátelské snahy, což je nezbytný krok, abychom se jako národ staly imunní vůči ..

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77 | Přečteno: 686x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Islám - průkopník komunismu a jednoty

Starověký Islám byl vlastně průkopník komunismu. Jestlipak vůbec Karel Marx se svým "Watsonem" Bedřichem Engelsem tušili, když psali svá díla, která dodnes nesmiřitelně rozdělují svět...

12.9.2017 v 0:15 | Karma: 20,16 | Přečteno: 731x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Útok na Pearl Harbor aneb jak to všechno začalo

Píše se rok 1941. Do Washingtonu odjíždí zkušený japonský diplomat Saburo Kurusu. Snaží se s Američany vyjednat nějakou dohodu. Po neúspěšných jednání s Washingtonem je rozhodnuto.

11.9.2017 v 18:57 | Karma: 20,14 | Přečteno: 683x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Za hákový kříž v konvoji hrozí dvojici pět let, policie shání videozáznamy

9. května 2024  15:32,  aktualizováno  10.5 10:51

Policisté shánějí videozáznamy z oslav osvobození, které pořídili lidé při nedělní jízdě Konvoje...

Premiér se sešel s kandidátem na ministra Ženíškem, navrhne ho na jmenování

10. května 2024  10:36

Premiér Petr Fiala v pátek odešle návrh na jmenování Marka Ženíška ministrem pro vědu, výzkum a...

Okamura předčítal Trumpův projev, brzdí jednání o korespondenční volbě

10. května 2024  5:43,  aktualizováno  10:32

Přímý přenos Parlamentní bitva o korespondenční volbu pokračuje i v pátek. Jako první si vzal slovo předseda SPD...

Novou partnerkou Řehky je poslankyně STAN Opltová. Střet zájmů odmítají

10. května 2024  10:20

Náčelník generálního štábu armády Karel Řehka potvrdil partnerský vztah s poslankyní za STAN...

  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-