Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemělo to být "survivalistův"?

Jinak americký ekonomický komentátor Barry Ritholtz napsal v roce 2010 zajímavý blog na podobné téma:

http://www.ritholtz.com/blog/2010/09/you-vs-corporations/

0 0
možnosti
ED

E79v79a 55D40r31e18y20o22v61á

16. 12. 2015 18:24

Slovo survival je z angličtiny a v přesném významu Survive znamená "přežít", takže výraz survivalův můžeme nechat tak jak je v mém nadpisu, survival tedy znamená "přežívání", neboli kdo nejdéle přežije po nějaké katastrofě či v přírodě atp. :-), děkuji za tip, článek si přečtu :-)

0 0
možnosti
Foto

Korporátní identita:

"úroveň ztotožnění se jednotlivých členů s hodnotami korporace, firmy, organizace, specifické skupiny, společnosti, národa a jejich prezentace"

Svět byl korporátním vlastně od doby, kdy se pralidé začali sdružovat do rodů a klanů, pak do kmenů, národů ....

Avšak i zvěř stádně žijící žila v korporacích. A i u nich byla příslušnost ke stádu či smečce nadřazována nad vlastní individualitu. Z důvodů zachování rodu a bezpečnosti.

1 1
možnosti
ED

E63v26a 73D80r54e70y98o85v86á

16. 12. 2015 17:54

Prosím vás, korporace - corporation je obchodní společnost, bývá obvykle i akciová společnost, zvířata nebudou zakládat akciovky, zrovna tak jako tlupy darwinových lidoopic, navíc globalizace a nadnárodní společnosti-korporace je fenomén, který startoval až od druhé poloviny 20. století, pletete opět jablka a hrušky, mícháte do toho sem navíc tradice a korporativní systém.. korporátní identita se týká jednotlivců, nikoliv celých národů, nebo celého stáda zvířat, šmarjáá, lidi držte mě! ..už jste někdy viděl celý národ v jedné akciovce nebo stádo žiraf? 8-o Vždyť vy ani nerozumíte tomu, co jste si sám opsal, to se mně snad zdá ! -ed-

3 0
možnosti
Foto

"Nežijete v demokracii, žijete v korporátním světě. Žijete ve světě neoliberalismu, militarismu a globalizace."

Fajn, a v jakém světě žijete Vy?

1 0
možnosti
RP

Pěkný socialistický blábol.

Přesně tam nás socialističtí a zelenorudí bruselští komunisté chtějí mít. Odmítat všechno, co se týká pokroku a volného obchodu a udělat tak z Evropy zaprděnou zaostalou bezvýznam,nou část světa bez globálníého vlivu obehnanou železnou oponou cel a dalších obchodních omezení.

1 5
možnosti
ED

E45v17a 16D98r10e69y32o32v33á

16. 12. 2015 8:17

Vy mně připomínáte všechny ty lidi, kteří jásali, že Marie Terezie byla osvícenecká panovnice a myslela na svůj lid, protože zavedla povinnou školní docházku a vůbec tak nějak to uměla s reformami ;-). Ano, ona byla osvícenecká panovnice ovšem nikoliv z lásky k lidu, nýbrž z lásky k trůnu a militarismu. Ono mít vojáky, kteří umí počítač a psát není k zahození, zvláště když prohráváte a ztrácíte území, taky zavádění byrokracie v širokém rozsahu se s analfabety, zrovna tak jako válka, dělá fakt těžko ;-), nakonec se snažila dokonce ostří těch reforem tlumit, leč už bylo pozdě.. ;-)..to je moje odpověď na váš názor, kdybyste můj příspěvek s Marií Terezií nepochopil, nebudu se zlobit :-)

6 0
možnosti
PB

P59e37t70r 81B97ý71č88e69k

15. 12. 2015 23:11

Vystihla jste to přesně, tento systém neoliberalismu je ovšem možný pouze na základě kapitalismu, který se později přesune do imperialismu a následný vývoj je už jen krůček od neoliberalismu. Kdokoliv, kdo tyhle hodnoty nesdílí je automaticky pomocí médií zaškatulkován do role potížisty - příkladem je toho Ruská federace. Základní otázku si ovšem musí položit všichni z nás.. Z kama to přišlo ? Já jsem zastánce názoru, že USA je to nejhorší co může být v novodobé historii, protože právě USA začalo s rozšiřováním této pseudodemokracie a kdo není loutkou USA je pro USA nepřítel. Každé státní zřízení má své pro a proti, ale opravdu chceme žít ve světě ovládaném penězi a nadnárodními korporacemi, které drží veškerou moc pevně v rukách ? ..

5 1
možnosti
RH

RF má právě perfektní možnost vybudovat lepší systém (jde na to přes pravoslaví a etnický nacionalismus). Ale ona zatroleně ta neoliberální ekonomika šlape a Rusko se potácí na okraji propasti jen proto, že s těmi strašnými neoliberály nemůže moc kšeftovat. Budu dál sledovat RF, jestli poletí nahoru, nebo do propasti... :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-