Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Válka romských blogerů?

Tady jde o emancipované Romy nové generace a o ty  zpátečnické vyznavače zastaralých postupů a s názory z devadesátých let. Doba je nepříznivá Romům nikoliv pro naše romství, ale pro ten kurz který následujeme a který jsme, jako národ nezvolili my, ale spíš pseudoochránci lidských práv a profiromové. To je můj názor! Pan K. je svými špatnými zkušennostmi s etnickými Čechy/Slováky  neustále v opozici vůči všemu, co by vneslo klid a mír do vzájemného soužití. Rozdmýchat nenávistné vášně není nic těžkého, ale hledat mírová řešení a kompromisy je umění.......Nejsem tím umělcem Já, jen se snažím razit trochu revoluční myšlenky v době demagogických pseudořešení.

Pane K. čtu všechny Vaše blogy a také nevraživé diskuzní přízpěvky pod články a zjišťuji, že jste názorově stejný jako můj otec. Ten byl v polovině devadesátých let předsedou MO ROI v Děčíně a již tehdy hovořil o nutnosti pozitivní diskriminace a jeho postoje se dají shrnout do věty ve stylu: " Jak ten sviňa gágžo nás Romy pořád drží u huby a brání nám v rozletu...". Tou dobou jsem vzhlížel k lidem jako On s porozuměním a Ščuka byl hrdina ....Superman. Jenže odstupem času mám prostě pocit, že lidi jako táta, Vy a mnoho dalších jste tak nějak zamrzli v té době a nehýbete se z místa.  Rasizmus je věčné téma, disriminace pochopitelně jakbysmet. Nejde mi vůbec o to, jak moc jsme na trhu práce skutečně diskriminováni a nakolik to máme těžké. Jde jen o to jestli se tomu postavíme čelem a začnem u sebe, nebo budeme i nadále stagnovat a plakat nad nepřízní osudu. Antidiskriminační zákon platí myslím od srpna loňského roku a tak obrana proti potencionální diskriminaci na trhu práce je možná. To znamená, že jestli se osobně s diskriminací setkám a zažiju ji na vlastní kůži, tak tu je tento atribut, který lze využít......

Nejapné invektivy rozhořčených diskuterů nebudu rozebírat. Jen Vám konkrétně, chci říct, že mě prověřovat nemusíte, jsem Rom..... Nejsem poloviční Rom neboť mám za ženu blondýnu, tak jak mi bylo onehdy vyčteno na jednom serveru. Nemám politické ambice, ani nechci vytřískat prachy na problematice. Nikdo mi neplatí za mé názory a tak si odpusťte podobné narážky. Jde o dialog mezi námi Romy nic víc v tom nehdejte a věnujte se tématu.

Občas se prostřednictvím SKYPE pohádám s jedním velice významným Romem panem V.S., který pracoval na ministerstvu a jehož názory jsou mnohdy diametrálně odlišné od mých, ale tyto seance jsou vždy korunovány natočením web kamery na moji dceru, kterak dělá z modelíny zvířátka a naopak na jeho dceru jak dělá své první krůčky. Tomu se říká slušná diskuze mezi rozumnými lidmi. Vy jste předvedl něco, co je mimo rámec pravidel slušného chování.  Označil jste mne defakto za pokrytce a placeného provokatera a to není od Vás hezké. Mnohdy se neshodnu s lidmi jako například pan F.K. a i přesto, když mě požádá o rozhohor pro server ryze romský, tak jsem  mu vyhověl a byl jsem si předem vědom toho, jaké důsledky ze strany soukmenovců to bude mít. Tudíž i  Vás jsem očekával nějakou reakci veskrze nesouhlasnou, ale ve vší slušnosti.

Tady jedna reakce Roma z jiného serveru:

to DHR
Chytrejsi romaci by meli ukazat ostatnim romakum alternativy k ziskani penez a zivotnich kvalit.

Bouzel vetsina "intelektualu" resi problem uplne nekde jinde.

Tady jedna reakce etnického Čecha:

D.H.R.
Dávám ti tak rok, maximálně dva:) Pak unaven a duševně vyčerpán ignoranty a hlupáky zahodíš svou snahu vytahovat svůj národ z problémů, mávneš rukou nad tím vším a budeš žít svůj život a vzpomínat, jak ses snažil a přesto se setkal s nepochopením a nevraživostí u vlastních lidí. Ale i ta snaha se cení.

 

Již pro tyhle dva komentáře se na to nemůžu vykašlat. Moje hrdost mi nedovolí couvnout, zalést do díry a koukat s povzdálí, jak jde všechno do kopru. Své dceři se tím pádem můžu vždy podívat zpříma do oči bez výčitek svědomí.

Na situaci, která tady nastala mně nejvíce mrzí rozhořčený komentář od J.H., kterého si vážím a který udělal a stále dělá spoustu prospěšné práce. Jmenovec se možná ještě jednou zamyslí nad mými názory a pokusí se mě pochopit, tak jak to dělám Já u všeho s čím nesouhlasím.

Pane K. měl by jste napříště přestat s osobními útoky na lidi, kteří mají jiné názory než Vy. Jelikož tady nejde o válku mezi mnou a Vámi, ale o Romy obecně. Jde o to jestli budou dalších 20 let poslochat lidi jako .......:-) a nebo se zamyslí nad tím, co píšu a půjdou jinou cestou. Nejde vůbec o to, kam nás chtějí nebo nechtějí vmanipulovat etničtí Češi, ale o to jestli my sami chceme tam někde být a přičiníme se o to sami svým chováním. Odedna se člověk musí odrazit sám a pak mu u hladiny někdo jistě podá pomocnou ruku.....

P.S :Každý z nás vyznává jinou strategii řešení dané situace, avšak to nedělá z jednoho či druhého více Roma a naopak...:-(. Pane K. přeji Vám i ostatním, kteří se mnou nesouhlasí vše dobré a chladnou hlavu při čtení mých názorů. Jak jsem již psal tak infark miokardum může v rozčilení postihout každého.......Hlavně si nemyslete, že jsem se s předsudky nesetkal a nebo to mám nějak extra lehké. Dokazovat musím neustále, ale přes to píšu, tak jak píšu a to je možná markantní rozdíl mezi námi.......

 

 

Autor: Drahomír Radek Horváth | sobota 9.1.2010 13:00 | karma článku: 26,09 | přečteno: 2085x
  • Další články autora

Drahomír Radek Horváth

Krátká předvolební úvaha

Tak tu máme volby a romské autority se předhánějí v apelu na romského voliče, aby svou účastí v nadcházejících volbách, byl tím pomyslným jazýčkem na vahách. Jako skeptik se obávám povolební statistiky, která bude opět vyčíslovat romskou neúčast, respektive chabou volební účast. Mě skutečně hlavou vrtá otázka: „Proč mnozí Romové nevolí?“

6.10.2012 v 17:45 | Karma: 15,31 | Přečteno: 1392x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Proč je nutné se distancovat?

Zvěrstvo z Břeclavi, bych mohl hodnotit jako další kriminální delikt násilné povahy, kterými se tuzemská media jen hemží. Odplivnout si nad brutalitou útočníků, politovat oběť a zejména matku zraněného chlapce, protože i já jsem rodič a dokážu se vcítit do jejich pocitů. A jít od toho, neboť zítřek nepochybně přinese další mediálně vděčné sousto a trestné činy se budou páchat i nadále.

18.4.2012 v 10:04 | Karma: 27,50 | Přečteno: 4341x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Důrazný distanc?

V Novém boru došlo ke krveprolití. Velice zděšeně sleduji diskuze na toto téma a nestačím se divit. V první řadě mě zaráží snaha o bagatelizování celého incidentu ze strany romských aktivistů a jiných zástupců romské komunity. Někteří diskutéři jsou schopni označit útočníky s mačetami za oběti a za jedince, kteří byli v právu. Hlavním viníkem je prý servírka a hosté restaurace, kteří prý vypadali jako příznivci extremistické krajní pravice(nebo levice?).

12.8.2011 v 14:15 | Karma: 48,18 | Přečteno: 14766x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Eskymáci

"Homosexuálové mi nevadí,když neotravují,ale Eskymáci mi vadí zcela určitě!! i když neotravují a nenasírají - což vlastně neexistuje!!! Vůbec nechápu, kde se vzal politicky korektní termín Inuité....pro mě to jsou Eskymáci a basta.

23.5.2011 v 18:00 | Karma: 21,69 | Přečteno: 2563x | Ostatní

Drahomír Radek Horváth

I ty....Gaidžine?

Přečetl jsem si blog českojaponského míšence na serveru iDnes cz. s názvem Buďme politicky nekorektní ! a žasl nad megakarmou a nad tím, že tento výplod choré mysli válcuje všechny žebříčky inkriminovaného serveru. V diskuzi pod článkem je 600 příspěvků a valná většina se s názorem pisatele ztotožňuje. Vyberu teda nějakou tu perlu z tohoto článku a budu reagovat

18.2.2011 v 18:40 | Karma: 23,65 | Přečteno: 2501x | Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik