Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Michaljoska

19. 4. 2012 13:59
Hromadná vina neexistuje !!!

Vždyť se krade, pere, vraždí- všude-na vládě, mezi komunitou i mezi bílím žlutým a černým... To, že jsem černej neznamená, že mne někdo bude odsuzovat, cizí vinou. Nejsme snad v pravěku nebo snad za doby, kdy žil Hitler... Normální lidé chtějí v klidu žít, pracovat...Tak je respektujme a nehažme na menšinu nebo na většinu veškerou špínu !!! Jeden člověk udělá takovou debilitu a hned za to můžou všichni? Hromadná vina neexistuje mezi normálními lidmi !!! Já sám jsem zastáncem spravedlnosti, ale ne za takových podmínek! Já pracuji pro vozíčkáře v nemocnici,studuji střední zdravotnickou školu.. Což pak jsem ten kdo za činy nepřispůsobyvých lidí může?.

Co třeba začít s tím, když se všechna špína nebude házet na celou komunitu??

Vietnam s bílím.. Byl by i tento rasistický útok? - Možný je vše, ale to, že se to hodí na jednu barvu, to není žádný řešení přece.

0 0
možnosti
FB

Cimrman

18. 4. 2012 22:37
Není třeba se distancovat, stačí vydat pachatele.

Paní Samková tu nedávno líčila, jak se Romové schovají ve své komunitě kdekoli na světě a že pokud nechtějí, spravedlnost je nedožene, protože komunita je ukryje. Ptám se tedy, pokud to jsou Romové, proč je komunita nevydá? Proč místní romské autority dávno neudělaly pořádek a dovolí mladým, aby kazili i jejich pověst. Věnovali se těm klukům rodiče? Hráli si s nimi a učili je, nebo je nechali vyrůstat na ulici? A co okolí, Romové žijí v komunitách, druží se, sdílejí své radosti a starosti. Nevěřím, že místní nevědí, kdo to byl.

2 0
možnosti
PA

Mathias

18. 4. 2012 18:10
Autore nechápu,

proč by jste se měl Vy nebo nějaká cikánsko romská organizace distancovat? Proč? Vy jste za ty šm*jdy zodpovědný? Tři grázlové spáchali odporný čin. Sypat si popel na hlavu a omluvit se postiženému by měli jejich fotři, cože to vychovali za darebáky.  Omluvit by se měli ti, kteří jsou zodpovědní za bezpečnost ve městě. Ale především by se měli omluvit všíchni poslanci, kteří jsou zodpovědní za takové zákony, které neochrání slušného občana. Kdy se lump může jenom smát za výši trestu, který dostane a kdy různí humanisté se více zajímají o zločince, aby nedej bože nebyl omezen ve svých právech a nezajímá je utrpení obětí. Já nejsem apriori naštvanej na cikány, ale na systém, který mě neumí před takovými lidmi ochránit! Ať už se sakra všem měří stejně, padni komu padni! Nebo to tu skutečně špatně dopadne........

5 0
možnosti
PS

letadlo26

18. 4. 2012 17:13
Distancovat ? sranda

mnohdy ti romští aktivisté a další hájí ty, co to provedli viz. mačetový útok kdy vinu svedli na servírku - směšné ....

Asi je budete muset obejít a vysvětlit jim to.

1 0
možnosti
JN

golem3

18. 4. 2012 17:10
korekce

anticiganismus nevznikl kvůli incidentu v Břeclavi

1 0
možnosti
PS

letadlo26

19. 4. 2012 23:32
Re: korekce

nene oni jsou každý den stále nové a nové. takže je toho mnohem víc.

Ve zprávách řekli odkud jsou: http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/v-liberci-nasli-porezanou-divku-nasilnici-je-chteli-okrast-ale-nic-u-sebe-nemela.html

V Televizních novinách potvridili: http://decinsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/odemkni-dum-rozkazala-malemu-klukovi-presila-20120419.html

0 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

18. 4. 2012 14:49
Problém je v tom,

že těchto případů je moc a každý, v každém městě, zná místa, kde cikáni terorizují okolí bez zájmu Policie. Takže když to někdy dopadne brutálněji a je zmedializováno (iDnes až po třech dnech), jako v případě Patrika, mačetového útoku, nebo teď ukopnuté ledviny Péťu, lidé si to spojí s cikánským terorem, který znají ve svém okolí. Já jsem do jiné diskuze napsal, jak se mě cikáni snažili okrást v Albertu u nádraží v Prostějově. Cenzor můj příspěvek smazal, co není napsané, tak se určitě neděje. Kluk z ochranky říkal, že to tam má stále. Jak je možné, že s tím nikdo nic nedělá? To je ta pravá příčina toho, že slušní lidé hází všechny cikány do jednoho pytle. Lidé jsou setrvační. Před 20 lety možná vnímalo negativně cikány 30% lidí, dnes je to 90%. Situace se stále přiostřuje a myslím si, že není daleko doba, kdy se díky podobným případům DSSS dostane do parlamentu. Osobně bych i podporoval stranu, která by zavedla pracovní tábory pro osoby štítící se práce.

4 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

18. 4. 2012 14:56
Re: Problém je v tom,

A ještě jeden veselý příběh z Prostějova pro pobavení. Asi znáte 102. prapor? To jsou ti, co se jich bojí mudžahedíni v Afghánistánu. Tak jeden z nich asi před půl rokem nestačil na Dolní ulici na 5 cikánských "dětí" dokopali ho tak, že skončil v nemocnici, sebrali mu peněženku a mobil. Zlí jazykové tvrdí, že už se pak těšil zpět do pekla v Afghánistánu, že tam je bezpečněji, než v okolí Husáku, kde řádí cikánské gangy. Kromě místního plátku taky nebylo nikde zveřejněno.

4 0
možnosti
MK

mikonako

18. 4. 2012 14:19
Autore jsi mimo...

Chudáčci děčínský cikáni. Litvínovští mají alespoň Facebook, Skype, telefony a lidi v terénu i na Moravě...Například lidi ze SRP nebo o.s.Forum CZ. Chápu, ale frustraci cikána z Děčína. Žije TV Novou ve svém uzavřeném světě, bez přátel (krom facebookových) a tak podle něj posuzuje jiné. Myslím si osobně, že jakákoliv aktivita směřující ke zklidnění situace je dnes na místě. I Romové z Břeclavi jsou lidé a vnímáme jejich pocity v celonárodním měřítku, což je dobré. Oni rovněž vědí, že jsme tu s nimi, že jednání Romů v Břeclavi ovlivňuje životy Romů v Litvínově. Že jsme na jedné lodi všichni. Tahle společnost nás do toho tlačí i bez našeho přičinění. Mimo to Lubomír Sal ....Radek nežije za vlastní...už není lodník z Děčína...teď žije za integrační, takže jeho blog je proto plný pláče...

0 0
možnosti
JN

Levicový volič

18. 4. 2012 22:30
Vy jste ale nešťastný člověk, lituji vás.

1 0
možnosti
JAP

Culeto

18. 4. 2012 13:11
Omlouvám se

ale distancovat se od takového činu nestačí.

5 0
možnosti
PB

P.Banga

18. 4. 2012 13:59
Re: Omlouvám se

ok... a co byste si představoval, že by měl Radek udělat?

2 0
možnosti
PM

KOLDAK

18. 4. 2012 12:28
Hilsneriádou jste myslel

mediální hysterii kolem "vítkovské kauzy"? Nebo se smí pořádat štvanice jen ve prospěch jednoho etnika?

1 0
možnosti
J

jenickK

18. 4. 2012 12:26
Najděte je a pověst za gule do průvanu...

...slova jsou málo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik