Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Že by ústavní puč v přímém přenosu?

Jsou zajímavé určité věci a souvislosti, které se v posledních dnech u nás na politické scéně odehrávají. Stačí jen, když si vedle sebe poskládáme události od zveřejnění výsledků voleb a hned se můžeme ptát: „Proč?“.

Prezident M. Zeman je již dlouho dobu nemocný a lepší to s jeho zdravím zjevně už nebude, což se ví stejně tak dlouhou dobu. Přesto všechno je M. Zeman stále „funkční“ - svéprávný, myslí mu to (poslední TV záběry jeho osoby na veřejnosti nejsou zase až tak staré).

Už před parlamentními volbami byl M. Zeman v osobní péči lékaře - MUDr. Zaoral z vojenské nemocnice za ním dojížděl do Lán. M. Zeman sám do nemocnice nechtěl, bránil se tomu – což je projev jeho vůle a značí to, že je stále při smyslech.

Hned po vyhlášení výsledků parlamentních voleb - v neděli, z neznámých důvodů navštívil prezidenta M. Zemana v Lánech premiér A. Babiš, načež M. Zemana ihned eskortovali do vojenské nemocnice  (dokonce, tuším že asi i sám A. Babiš v nějakém TV rozhovoru po návštěvě v Lánech poznamenal: "Byl ve stavu ….., a tak jsem jej nechal hned odvést do nemocnice ....."). Tady jsou asi první otazníky???

Ve vojenské nemocnici k M. Zemanovi už nikdo nesmí - mimo pracovníků jeho kanceláře. A jako prezident republiky je pod neustálým dohledem své ochranky a příslušných lékařů, izolovaný od okolního světa.

Přesto všechno se v následujících dnech k němu dostavil na návštěvu, na jeho pozvání předseda poslanecké sněmovny R. Vondráček. A ten potom na kamery mluvil o normální komunikaci s M. Zemanem, o jeho normálním chování, stavu, na kamery ukazoval, že dokonce mu prezident M. Zeman sám bez problémů podepsal rozhodnutí o svolání ustavující schůze nové sněmovny.

Jenže tato Vondráčkova návštěva u Zemana a tento, byť věcně jen formální akt (i kdyby žádný podpis se nekonal, stejně by se nic věcně nestalo) ihned zapůsobily jako bomba na celé politické scéně a vyvolaly vlnu obrovské nevole a neskutečné útoky proti R. Vondráčkovi.

A to i ze strany jeho stranického šéfa A. Babiše. Najednou 1. nebo 2., či 3. muž A. Babiše se ze dne na den ocitl na vedlejší koleji - ze dne na den už není kandidátem do čela sněmovny, už není členem vyjednávacího týmu, ....... jako by se ze dne na den s R. Vondráčkem už nějak nepočítalo. 

Proč??????????

A čím se skutečně R. Vondráček osobně a také jako předseda poslanecké sněmovny až tak neskutečně provinil, když, co by 3. nejvyšší ústavní představitel státu naprosto legálně navštívil svého prezidenta? Mluví se také o nějakém údajném podvodu s podpisem (pro svolání sněmovny .....) .... . O čem až tak zásadním ten podpis byl a co tak zásadního ovlivnil? Ve skutečnosti zjevně prakticky nic a byl tak o ničem.

Prezident M. Zeman, hlava státu je přece pod neustálým dohledem své ochranky a stejně tak neustálým dohledem ošetřujících lékařů (je přece nemyslitelné, aby se někdo z uvedených ve věci osoby prezidenta nějak „flákal", a že by o něčem nevěděli, či někdo jim unikl .....).

Takže návštěva R. Vondráčka se nemohla uskutečnit bez vědomí a souhlasu jeho ochranky a lékařů, nemluvě o samotném M. Zemanovi a jeho kanceláři. Je nepředstavitelné, aby se R. Vondráček dostal v nemocnici k M. Zemanovi jako nějaký James Bond, agent 007.

Takže co Vondráček, asi jako nezasvěcený ve skutečnosti viděl a zjistil a zjistit neměl???

Že by R. Vondráček při své návštěvě zjistil skutečný stav věci, že M. Zeman je sice nemocný a pracovně je ve stavu nemocných, ale jinak jako člověk je stále živý, svéprávný a samostatně myslící, a pro potřeby výkonu funkce prezidenta republiky stále „funkční"? A stalo se, že R. Vondráček to, co viděl nějak nechtěně, jako nezasvěcený vybreptal do éteru a na veřejnosti?

Nějak hodně otazníků, hodně otázek a hodně takových těch "Proč“.

Ať si kdo chce, co chce říká, z logického pohledu - selského rozumu se tady zjevně nejspíš odehrává ústavní puč prostřednictvím odstranění prezidenta M. Zemana. A A. Babiš v tom může klidně takto hrát dost významnou, možná ne-li až hlavních roli.

Může to klidně i vypadat tak, že za dané situace po volbách A. Babiš vyrazil na steč o dobytí hradu, a jak se to už v politice stává, možná i „přes mrtvoly“, kdo ví?

Situace po volbách a jejich výsledcích je k tomu více než příznivá a lepší to snad už ani nebude – takže je možné, že není na co čekat a je potřeba kout želízko v ohni, dokud je žhavé.

 

Autor: Vlastimil Dorotík | středa 20.10.2021 12:17 | karma článku: 28,08 | přečteno: 1212x
  • Další články autora

Vlastimil Dorotík

Budoucnost patří naší neutralitě a demokracii švýcarského typu

Neutralita a demokracie švýcarského typu je naše naděje, že zítra skutečně bude líp - je to funkční, vyzkoušené a ověřené, je to volba, kterou máme svých rukou. Tak kdo se toho ujme?

27.8.2022 v 11:22 | Karma: 0 | Přečteno: 94x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Překvapení? Co příčina a co následek? Omluva všem.

Vzhledem k událostem dnešní noci na Ukrajině a včera mnou publikovanému blogu „Za neutralitu země a demokracii švýcarského typu“ https://dorotik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=783849, musím uvést doplnění.

24.2.2022 v 10:11 | Karma: 12,64 | Přečteno: 407x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Za neutralitu země a demokracii švýcarského typu

Svět se zmítá v krizi a to je vždy čas na změnu a posun dopředu. Každá změna sebou nese rizika, ale také i řadu příležitosti.

23.2.2022 v 13:55 | Karma: 20,87 | Přečteno: 692x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Co kdyby Rusko zase jednou naložilo své rakety a vyrazilo v ústrety Kubě?

Co kdyby Rusko zase jednou naložilo své rakety a vyrazilo v ústrety Kubě? Co by se potom asi dělo? Na takové otázky není potřeba odpovídat, protože na to si snadno odpoví každý sám.

21.2.2022 v 17:01 | Karma: 35,37 | Přečteno: 856x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Postarejme se o sebe sama a přispějeme tak ke světovému míru

Masaryk Čapkovi: "Tak, demokracii máme, teď už jen ty demokraty". Masaryk uchopil myšlenky a ideály osvícenců minulých století a uvedl je v život.

19.2.2022 v 18:54 | Karma: 19,20 | Přečteno: 320x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Nejraději měli Češi EU za předsednictví. Vlnu nevole vyvolala migrační krize

1. května 2024  11:03

Největší nespokojenost s členstvím Česka v Evropské unii byla v době migrační krize. V roce 2016...

Česko slaví 1. máj. Na Střeleckém ostrově se hádali komunisté s aktivisty

1. května 2024,  aktualizováno  10:55

Přímý přenos Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  10:44

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik