Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zvířata chráníme v České republice lépe než lidi!

Docela často můžeme vidět ve sdělovacích prostředcích odvážené vyhublé koně, skot nebo psy a další zvířata, která byla odebrána majitelům, jež se svými nedostatečnými instinkty mnohdy nemohou rovnat ani těm utrápeným zvířatům. Tady stát zasahuje rychle a nekompromisně.

V posledních týdnech jsme však svědky žalostného (ne)fungování sociálního systému a řady státních orgánů při záchraně lidských bytostí.

Zatímco veškerá trápená zvířata jsou po kontrole ihned odebrána, je jim poskytnuta lékařská pomoc, jsou umyty, nakrmeny a umístěny do útulků a dalších příhodných prostor, lidské bytosti i přes nelidské podmínky zůstávají ve spárech zrůdných podnikatelů s lidskou nemohoucností a jsou stěhováni po malých skupinkách.

Ten, kdo možná okrádá a zanedbává nemohoucí lidské bytosti, si nezaslouží být srovnáván s většinou tohoto druhu. Ovšem liknavá reakce státu, tedy úředníci, kteří mají právo rozhodovat, se svým hlemýždím konáním od výše uvedených zrůd zase až tak neliší. Ve světě, a to i ve světě, který se chlubí přívlastky rozvinutý, právní apod., se stávají stále častěji případy, kdy jsou nalezeni otroci ubytovaní v hrůzných podmínkách. Zachraňují je snad tamní složky po částech? S tím, že o zbylé se prozatím bude starat jako doposud otrokář? V České republice je taková praxe asi normální.

Pavel Mirga, provozovatel přerovské ubytovny, jejíž „skvělé“ podmínky poskytované nemohoucím obletěly přinejmenším republiku, je i přes tyto hrůzy v pohodě. Úřady pracují stejně neschopně, jak naopak schopně pan Mirga dovede vydělávat. Pavel Mirga, tolikrát ve svém regionu opěvovaný tiskem. Například v roce 2008 článek Dagmar Rozkošné Obyvatelé ubytovny pro sociálně slabé si pochutnávali na guláši nebo interview Zuzany Krybusové z roku 2011 Podnikatel Mirga: Nechci, aby lidé jedli jen čínské polévky. Kde byl tisk v době, kdy lidé jedli už jen čínské polévky?

Snad na týdny se počítalo zjišťování, zda má pan Mirga na uvedenou činnost povolení. Tedy to, na co stačí dítěti na prvním stupni základní školy kliknutí na správný dokument v počítači, řeší úředníci týdny! A pan podnikatel Mirga, prezident Romské občanské iniciativy o.s. Přerov, si vesele podniká dál. A kdyby jen to! Lidské bytosti v zuboženém stavu zůstávají i nadále v jeho moci. Nebo máme snad státní instituce podezírat z liknavosti proto, že pan podnikatel je Rom? Kdoví, kolik stát investuje panu prezidentovi do výše zmíněného sdružení?

Objevuje se zpráva ombudsmanky o centru Letiny. Podle popisky doslova hnusného zacházení s lidskými bytostmi, by nebylo příliš složité si představit pracovní tábor z dob některé diktatury. Nebo sovětské ústavy pro choromyslné daleko na Sibiři. Hadrem, kterým se umyje podlaha, otírají údajně klientům ústa. Přebalují je v jídelně před očima ostatních klientů, ti bloumají bezcílně chodbami ve špinavém a roztrhaném oblečení nebo jeho částech a personálem jsou oslovování jako dementi.

Toto je ten právní a citlivý sociální stát, kterýmižto výrazy se tak často ohání premiér Sobotka? Nebo si snad paní ministryně Marksová myslí, že stačí všude jen narvat peníze a všechno bude OK? Paradoxně zařízení, kde úředního šimla nahrazují lidským citem, Klokánky, posílá silně sociálně založená ministryně ke dnu.

Je na čase, aby vzniklo ministerstvo na ochranu člověka. Ministerstvo práce a sociálních věcí určitě takovým úřadem není. Jinak se staří a nemohoucí lidé budou stále častěji stávat zdrojem příjmů lidského odpadu. Stát nahání po celé republice šmejdy, kteří vydělávají na nenapravitelné blbosti lidí, ale zrůdy, které jsou doslova schopné nechat člověka zdechnout ve vlastních výkalech, nechávají žít poměrně v klidu.   

 

Autor: Radomír Dolanský | středa 25.2.2015 16:40 | karma článku: 30,49 | přečteno: 861x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

České (ne)právo je zvrhlý hnus vymáhaný po obyčejných lidech

Napřed to byli čeští lodníci, které stát očesal o peníze na základě socialistické smlouvy. Dnes možná ještě hůře dopadnou lidé, kteří doplatili na podvod před lety a dnes na úžasný český právní systém.

24.7.2018 v 20:17 | Karma: 44,09 | Přečteno: 2975x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

… a český novičok stvořil Bůh

Parta samých navybíraných ve Sněmovně, Strakově akademii i v Senátu neví, co by, aby nemusela přiznat, že lhala. To vše kvůli výroku, který zazněl z Hradu potvrzen, chtě nechtě, rozvědkami a šéfem Vojenského výzkumného ústavu.

18.5.2018 v 14:49 | Karma: 41,35 | Přečteno: 1480x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Kladnou snahu čeští politici nepodporují

Asi velmi podobně jako média raději zvolí na titulku zprávu, že narkoman okradl babičku, tak stát raději podporuje spolky, které mu škodí. Těch, které reprezentují, si takřka nevšímá.

26.4.2018 v 18:59 | Karma: 35,97 | Přečteno: 805x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Typický Američan Trump – nejdřív střílet, pak se ptát

Známý světový agresor opět vyhrožuje napadením státu, který vlastně již napadl. A opět bez přesvědčivých důkazů o vině, pouze na základě pořízených záběrů. Kolikrát již byly takové záběry zfalšovány, aby OSN rozhodla na přání?

10.4.2018 v 13:10 | Karma: 41,16 | Přečteno: 1512x | Diskuse| Politika

Radomír Dolanský

Kdyby nebylo Zemana, Babiše a Ruska, není o čem jednat, o čem psát

Tak se nám senátorští „odborníci“ dohodli, že prezident země české je bezpečnostní riziko. Jak špatně je na tom stát, když jej může ohrozit jediný člověk? Nebo ohrožuje politiků lží a podlézání svěžím vlastním názorem?

5.4.2018 v 8:51 | Karma: 40,05 | Přečteno: 1305x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.