Vzestup kriminality?

V dnešních době jsme masírováni v obrovském měřítku zákazy, příkazy, které nám nejsou předestírány jakožto doporučení, ale jako rozkazy,či denní rozkazy, chcete-li. 

V neděli jsme byli svědky akce, demonstrace rozhněvaných občanů, lidí, kteří odmítají roušky, jsou rovněž neskutečně frustrováni ztrátou svých svobod, příjmů, zaměstnání, koníčků, v jejich případě tedy kolektivních sportů. Většinou se jednalo o mladé energické muže. 

Bohužel podivně koncipovaná a načasovaná opatření vedla k tomu, že se v onen moment také vzedmula vlna nevole u radikálních neonacistů, kteří mnozí zavětřili svou historickou šanci. Nechali se přitom inspirovat u svých kolegů z Bratislavy, které den předtím vedl v Bratislavě na obdobné akci obávaný a nechvalně proslulý vůdce slovenských fašistů Kotleba, nyní odsouzený zatím nepravomocně, na čtyři roky. 

Na sociálních sítích jsou přitom uveřejněny další nejbližší možné akce, na které se chystá větší množství těchto mladých pravicových radikálů. 

Ze zveřejněných videí a snímků je vidět, jak policie nekompromisně zakročila, účastníci byli prohledáváni již při vstupu do prostoru Staroměstského náměstí a jak byly některé ulice po incidentu zataraseny, aby zde údajně nenapáchal rozlícený dav větších škod. Problémem však je, že naše slovutná policie řízená nyní nakaženým ministrem vnitra chránila jen pouze určitý majetek před očekávanou pohromou. Výklady akci přežily. Proč policie chrání pouze některé ulice s vytipovanými obchody? Jde o klientelismus? Rozkaz ministra chránit značkovější výklady?

Pokud vláda bude takto chaoticky vydávat denní rozkazy a rozdělovat prostředky nespravedlivě osobám, které mají střet zájmů, může nakonec dojít vlivem zoufalství některých sociálních skupin k nepokojům a bohužel i k lynčům. Bude v takovém případě nasazena armáda? 

Pakliže budou takto brutálně potírány protesty, které jsou v souladu s ústavou je nakonec možné, že budeme časem stát na pokraji občanské války.

Ekonomika, která stagnuje mimo jiné i z důvodu masívního střetu zájmů čelního představitele hnutí Ano, který v minulosti zaklekával a šikanoval malé živnostníky a po mafiánsku jednal se svými konkurenty, což se děje doposud, nemá nyní příliš šanci se zahojit natož rozproudit. Figura bez lustračního osvědčení, bez jakýchkoliv morálních kreditů zde napáchala již takové škody, že nespokojenost obyvatel má spíše vzrůstající tendenci. Snad i proto se nyní rozhodl zaštítit plukovníkem, který má se svou hodností přinést štábu dodatek jelima, tedy autority. Absolutně nechápe hru fair play, ostatně jak by mohl, pochází totiž z kriminalizované slovenské rodiny... Proto se všemožně obklopuje bezpáteřními jedinci, viz. celá jeho strana a nasazované tipy figur do všech klíčových pozic.   

Čas ani pandemie tuto pravdu zkrátka nikterak nezakryly, spíše se tím více potvrzuje jeho neschopnost . Kolaboranti, původně jeho obdivovatelé se k němu již nyní pomalu také obracejí zády...

Pomyslný král je nahý.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dita Jarošová | středa 21.10.2020 19:11 | karma článku: 18,10 | přečteno: 684x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12