Výmluvný dopis

Vilma za sebou potichu zavřela dřevěné dveře, zhluboka se nadechla a začala číst dopis, o kterém nevěděla, co je zač. Žádný nečekala? I když... Stálo tam: Vážená přítelkyně! Dnes jsem si přečetl tvůj zajímavý inzerát. 

Rozhodl jsem se, že se ti pokusím nejen odepsat, ale současně mám velmi vážný zájem se s tebou seznámit osobně a jestli si budeme vzájemně sympatičtí i navázat hlubší přátelství, které by mohlo časem přerůst ve skutečnou, opravdovou, upřímnou, čestnou, věrnou, životní, nádhernou, fantastickou, kosmickou, ideální, vášnivou, náruživou, nenasytnou, temperamentní, ale současně (tady se asi lekl, pomyslela si Vil) i velmi jemnou, citlivou, mazlivou, něžnou, sladkou, romantickou, božskou lásku, jež by se v brzku mohla státi základním, stavebním pilířem nejen při vytváření šťastného, spokojeného manželství, ale i při výstavbě klidného, útulného, přívětivého a harmonického rodinného zázemí, které by bylo založeno nejen na vzájemné lásce, ale i vzájemné úctě, upřímnosti, čestnosti, věrnosti, toleranci a obětavosti, neboť jedině ten, kdo více lásky dává než dostává, může býti opravdu šťastný, přičemž bych chtěl zdůraznit, že já nejsem vůbec sobecký, vždy více lásky dávám, jelikož u mně vždy na prvním místě stojí milovaná dívka, žena, přítelkyně, milenka, neboť prostřednictvím ní prožívám dvojnásobné štěstí, když vidím, že je skutečně šťastná, spokojená, když se usmívá, když z jejích očí vyzařuje zvláštní, hřejivé fluidum, když je plna života, elánu, temperamentu, vášně i něhy, když se touží mazlit, když vrní štěstím a má chuť podnikat spoustu ztřeštěných, bláznivých nápadů, přičemž bych chtěl podotknout, že jsem spolehlivým partnerem nejen ve chvílích radostných,  ale i v těžkých životních situacích, neboť pokud se zamiluji, nikdy svoji partnerku nezradím, nýbrž jsem vždy pro ni oporou, pevnou skálou, klidným, bezpečným, citovým přístavem v dobách bouře.

Vím ovšem, že mé úvahy jsou dosud ve hvězdách, jelikož nevím, zda mi vůbec odpovíš. K tomu, aby si se mohla rozhodnout, mi dovol, abych se ti představil a napsal několik vět o své maličkosti.

Moje jméno zní Ing. Oleg Neruda (nyní tiskopis skočil do tučnější kurzívy, aby se poté opět vrátil k normálu, tak alespoň zakašlala, aby si byla jistá, že nesní), je mi 30 let, jsem svobodný, bez závazku, nekuřák. Dle mínění mého okolí jsem prý sympatický, pohledný, podnikavý, velmi temperamentní, společenský, moderní muž s italskou, pulsující krví. Foto v současnosti nemám, nechám se ale co nevidět vyfotit, takže se zkusím trochu popsat: Jsem střední postavy, mám tmavší vlasy, nosím plnovous.

Vystudoval jsem Vysokou školu ekonomickou v Praze, poté jsem pracoval pro jednu firmu, s níž jsem procestoval Německo, Dánsko a Švédsko. V současnosti pracuji v Brně, bydlím ale v Olomouci, kde mám i celkem slušně zařízený byt, kromě toho mám chalupu v Jeseníkách, vlastním nový automobil, jsem i slušně finančně zabezpečen a tudíž se domnívám, že bych ti mohl vyplnit nejen všechna tvoje tajná přání, touhy a sny, jež spatřím ve Tvých, jistě krásných očích, ale současně bych Ti chtěl poskytnout život na úrovni, neboť toužím Tě obdivovat, milovat, hýčkat a rozmazlovat jako skutečnou, rozkošnou princezničku, božskou madonu, pohádkovou vílu, krásného andílka či malinkou roztomilou holčičku, dívku, slečnu, ženu.

Samozřejmě vím, že pouhé materiální zázemí a hmotné statky jsou k ničemu, chybí-li člověku opravdová láska, jež je nejdůležitější na světě. Vždyť láska je stále nejkrásnějším citem mezi ženou a mužem na světě, a to i přesto, že je stará jako lidstvo samo, nemůže nikdy dojít k jejímu zevšednění, neboť každou vteřinou, minutou, hodinou, každým dnem mohou býti objevovány její stále nové  a nové podoby, horizonty, krásy, obzory, variace, odstíny a hodnoty, jež nebyly dosud objeveny, čímž dochází k jejímu vzájemnému prohloubení a upevnění, což má nesmírný vliv na lidskou psychiku a prakticky na veškeré lidské konání.

Je ovšem smutné, že si člověk sílu a význam lásky uvědomí až příliš pozdě , teprve v okamžiku, kdy ji ztratil, kdy mu schází nebo kdy ho zradila. Já sám jsem doposud prožil jak nádhernou, povznášející, báječnou, fantastickou, vášnivou, božskou lásku, tak bohužel spoustu zklamání, falše, příkoří, přetvářky,lží a tudíž si již dovedu vážit osobnosti ženy, jejího poslání a významu pro šťastný život muže. Nemám zapotřebí se seznamovat prostřednictvím inzerátu, neboť jsem chodil vždy s mladými atraktivními dívkami, ale na druhé straně si v duchu říkám: "Co když my dva, zrovna Ty a já, jsme si Bohem či osudem souzeni?" Vždyť štěstí a náhoda jsou veličiny absolutně nevyzpytatelné.

Zároveň je docela možné, že jsme se již v životě potkali, ale neměli jsme vhodnou příležitost k oslovení a bližšímu seznámení. Nyní se nám oběma nabízí jedinečná šance k osobnímu seznámení a byl by hřích ji nevyužít, co myslíš?

Již ovšem dosti úvah, slov a filosofování, neboť bych s velmi rád vrátil k mojí osobě. Je sice daleko lepší, když člověka soudí jeho okolí, ale přesto snad napíši, že jsem velmi citově a částečně i romanticky založen, mám smysl pro humor, ale i pro odpovědnost, povinnosti, jsem jak pro společenský, kulturní, tak i pro rodinný život, mám velmi rád malé děti.

Zajímám se o , automobily, sbírám staré mince, mám jich přes 500, během pobytu v Praze jsem viděl 270 divadelních představení, miluji hudbu, vlastním 277 CD desek, dále velmi rád tancuji, toulám se přírodou, cestuji, procestoval jsem takřka celou Evropu a byl jsem v Usa, v New Yorku, Washingtonu, Atlantic City a v Japonsku. Pokud mám náladu, věnuji se kulinářskému umění. (Co jsme do toho inzerátu vlastně psaly, podaly jsme s Kamilou několik verzí?! )

Domnívám se, že na hrubou představu o mojí osobě, by to snad mohlo stačit, jelikož daleko více nám oběma by mohlo říct osobní setkání, souhlasíš?

Nyní tedy již máš nejen můj, ale současně i Tvůj další osud a naše společné, životní štěstí zcela ve Tvých, jistě něžných a pěstěných rukou, neboť záleží pouze na Tobě, zda mi odpovíš či zda hodíš můj dopis přímo do koše, bez odpovědi.

 V případě, že se rozhodneš mi odepsat, byl bych Ti velmi vděčen, kdyby si mi mohla zaslat Tvoji jakoukoliv fotografii /výměnou Ti v příštím dopise zašlu moje fota/ a napsat něco více o Tvojí, jistě půvabné, přitažlivé, atraktivní, krásné, nádherné, sympatické, roztomilé, příjemné, inteligentní, zajímavé, nevšední, originální, vášnivé i něžné, citlivé, moderní, jemné, mladé, rozkošné, božské osobnosti.

Na Tvoji brzkou odpověď S FOTEM 

             se velmi těší             

                                               Ing. Oleg Neruda

Nadto bylo velmi zajímavé, jak Vilma s Kájkou naměřily zeleným pravítkem rozpětí písmen na výšku u Olegova vlastnoručního podpisu mající úctyhodných a rekordních 10 cm! Výmluvný dopis pečlivě zamkly do šuplete, aby ho neviděla příliš zvídavá bytná jejich privátu...  

Autor: Dita Jarošová | úterý 25.8.2015 0:14 | karma článku: 9,50 | přečteno: 641x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

Máme to. Lepší je šatit nežli živit. Neustálý hlad nutí tyto jedince okupoval lednici, spíž a nákupní tašky, vede rovněž k ojedinělým sprostým výpadům...Pokud jsou bez dozoru, obsah jejich slov se dá označit jako opravdu „dirty.“

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57 | Přečteno: 186x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

Takže jsem překročila určitou věkovou lajnu abych se poprvé vydala na preventivní prohlídku prsou. První potíž byla najít parkovací místo, nakonec jsme zaparkovaly na dvoře střední školy, kde studuje můj syn. Vzala jsem sebou mámu

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25 | Přečteno: 451x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma: 9,71 | Přečteno: 340x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72 | Přečteno: 365x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Archa panenek...

Při rutinní selekci odpadků u kontajnerů mne jasksepatří zasáhly drsné záběry: vzhledem k povinnému sledování dětského pořadu Operace Jau mne šokoval pohled na otevřený kufr plný nahých tělíček panenek útlých těl, tak tenkých

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12 | Přečteno: 314x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, na Jamajce zakázali vycházení

3. července 2024  20:02

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Návrat Rudé zdi a Farageův efekt. Co se vyplatí sledovat v britských volbách?

3. července 2024

Premium Britské parlamentní volby se zdají předem rozhodnuté. Budou však dějištěm mnoha příběhů, které tato...

Krémová, celistvá pěna a pod ní zlaté pivo. Vyzkoušeli jsme školu čepu

3. července 2024  19:13

I pivaři si na karlovarském filmovém festivalu najdou své, a nemusí přitom ani odejít z centra...

Putin a Si Ťin-pching si notovali v Astaně. Jejich zájmy v regionu se ale kříží

3. července 2024  15:19,  aktualizováno  18:12

Prezidenti Ruska a Číny Vladimir Putin a Si Ťin-pching se v hlavním městě Kazachstánu účastní...

Domácí rychlé langoše
Domácí rychlé langoše

Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na cca půl cm a vykrajíme věští kolečka (např. od sklenice).

  • Počet článků 562
  • Celková karma 8,91
  • Průměrná čtenost 386x
Bloggerka, spisovatelka, autorka knihy Opravdickej mafián 2019, eseje: Jsem jedním z tónů všech písní Tvých. Jsem žena  tvůrčí a optimistická, jinak ještě pedagog, hudebník a rodič se smyslem pro humor... "Hudba je nejkrásnější jazyk" Jan Werich

"Jsem, kdo jsem... "https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Chtěla bych zde podpořit všeobecné vnímání života kol kolem a inspirovat svými nápady... Jak se zdá, tepe to tu celkem slušně!

http://www.ditka-pete.webnode.cz

https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Seznam rubrik

Oblíbené články