Trollové versus Elfové ?

Tolkien by měl jistě radost, jak krásně oživly v nynějších časech jeho postavy! Ovšem, kdo je vlastně nyní tedy Pánem prstenu? My všichni ostatní jsme Obři a Hobiti. Aneb naše Středozem žije bájemi!

Trollové jak známo. mají od roku 2016 svůj muzikál. Hraje v něm třeba Justin Timberlake anebo Gwen Stefani. Znáte osobně nějaké Trolly či Elfy? Nevíte, jak se jmenují jejich slavné farmy?  

U nás ve slovutné Čechii se zase traduje, že mají na východě své trollí farmy.  Zajímalo by mne, zda odvádějí EET a zda nějak spolupracují s Agrofetem. Asi podnikají z ciziny, co mají farmy ve skutečnosti za lubem? Vlastně jsem Trolla na vlastní oči viděla pouze jednou, byl mluvčím na jedné demonstraci Hnutí občanské neposlušnosti. ANO, svým vzezřením mne nezklamal, přesně takto si ho představuji. Trolil a nadával, měl na pleši kšiltovku, brýle, koutky úst dolů. Na svém youtube kanálu dští spolu se soukmenovci Trolly síru proti množství jedinců. Také jeho vlastenecký kamarád Troll z gauče měl překvapivý umělecký vkus, taktéž byl veřejně smutný, že nás za humbuku opustila socha maršála Koněva. 

Nevím, zda si Trollové všimli nového Mariánského sousoší, či jiné zajímavé sochy...  Davida Černého, jak tam pajdula trolí či močí do mapy Čechie. Troll metal hadr!

Trollové pocházejí jak známo, ze severské mytologie, a proto leckoho překvapí, že celí pobláznění na videu vykřikují, že byly prolomeny Benešovy dekrety... Asi je to jiný trollí gang, východní větev zkrátka. Provokatéři.

Mají neřádi rádi řetězovky, ne obchodní řetězce ale zprávy, které dezinformují zpravidla občany seniory. Navíc většinou kupodivu před volbami. Jsou placeni od Kremlu.

Elfové jsou oproti nim éteričtí a zásadně nenadávají. Zato mají rádi humor, a to nejen ten anglický. Jsou spjati s magií a přírodou. Možná inspirovali Karla Čapka pro Poštovskou pohádku. Rozhodně se ale snaží napravovat trollí boty a přešlapy a zmírňovat dopady dezinformací, které Trollové dští téměř jako atomové elektrárny. Mapují dezinformační kampaně, hlavně ty ruské, informují o jejich existenci, dělají osvětu na svých webech a stránkách. Upozorňují na konspirační zdroje- P. listy, Sputnik,...

Také odhalují fakeové profily, které nám tu rostou jako houby po dešti ! Elfem se může stát jedinec, který se chce zapojit do zastavení šíření trollí nenávisti a kampaně, může přítom zůstat v anonymitě.

V dnešním světě kompjútrú je třeba se orientovat. Nenechávejme se oklamávat Trolly a upozorněme veřejně na profily, jež jsou od prvního pohledu fake. Poznáte je lehce: mají málo přátel, na fotce jsou bud´ slavné modelky, vojáci anebo roztomilá zvířátka s minimem liků. Jména  používají zpravidla Novák-Nováková anebo jsou takové obecné, povšechné, někdy jsou rádoby legrační- např. bílá kočička. Rádi reagují sprostě a vulgárně na vaše příspěvky, hejtují profily aktivistů... Některé z falešných profilů jsou bez fotografií. Lépe je zablokovat a poslat na ně- Elfy.

Souboj Trollů s Elfy je myslím bojem za identitu, bojem proti dezinformacím. Elfové pracují bez honoráře, jejich motivací je pravda a náprava věcí společenských.   

 

 

Autor: Dita Jarošová | úterý 25.8.2020 20:52 | karma článku: 13,63 | přečteno: 665x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12