Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Schůze jako růže...

Magda pospíchala, chtěla ještě chytit alespoň  dobré místo. "Včerejší kino bylo úžasné! " Pomyslela si. "Nejste  ta právnička?" Vytrhuje ji netrpělivý hlas pana Ředkvičky, který měl celou záležitost na starosti.y

"Vida, člověk se hezky ustrojí na rodičák a hnedle vypadá jaksi důležitěji..." Majda se napýří, má hned lepší náladu na rozdávání a odpoví blahosklonně: "Ne, nejsem..." Až teď se ale diví, že si ji nepamatuje, no ovšem, musí mu být kolem osmdesáti, ale potkávají se nejméně jednou týdně...
Po tom dnešním únavném rodičáku si jistě zvednu náladu",Těšila se. Prostě není nadto, jít ze schůze na schůzi,tentokrát však domovní.
Půl partaje, ne-li víc, zevluje v papučích a lemuje chodbu z obou stran, zrychleně si všímá, než podepíše prezenční listinu.
Teď už alespoň vidí Veroniku, která se právě cpe koláčem vlastní výroby a dráždí tak chuťové buňky ostatním postávajícím.

"Tak jsme si říkali, nepořídíme si uklízečku, platili bychom jen o 70 korun měsíčně navíc?" Svaz důchodkyň ale neoblafne, uklízejí tu přece leta letoucí, no ne?! "A kde máte tu právničku?" S gustem si odfrkne Nováková, dobrá duše toho spolku...

"Pořídíme nové dveře k výtahu, no, je to spíše kosmetická záležitost!" Pan Ředkvička neohroženě pokračuje, brodí se zvolna svým naučeným textem a očima úpěnlivě čeká příchod právničky. Po dalších komických deseti minutách se za oslavných ovací zjevuje právnička v džínové bundě.

Magda podcenila situaci, zapomněla, že pro mnoho občanů to bude velká kulturní událost srovnatelná snad jedině s akcemi v Kauflandu, jen s tím rozdílem, že tady nemají kachnu za pakatel.

Stará paní Vejdělková po ní pásla očima, i ostatní se po jiných pásli, ba co pásli, loupali očima. Magda si toho všimla, potom ale upoutal pozornost příchod zapisovatelky a její velitelky s notebookem pod paží.

S roztomilým miminkem už se téměř loučila, asi jí už nebylo přáno. Navíc žáci jí to kořenili, jak se dalo. I když...Jeden z andílků, jak jim přezdívala, její katedru nazval katedrálou vědění. Jak krásné, na šesťáka!  

Hlasuje se, Magda má pocit, jakoby hrála v počítačové hře, řídí se heslem " Většina má pravdu." Kdyby aspoň ten její Kuba tak neřádil, neustále. Jeho lajny byly ostré jako břitva, na kterou poslední dobou stále častěji zapomínal. Sledoval jí všechno, kontroloval věci, dokonce i elektronickou poštu. Věděla to. 

Nevykazovala stejné kvality jako ostatní ženy od chlapů z jejich práce. Když dostala ten puget růží od kolegy, zazmatkovala. Přitom měla konečně pocit, že se jí daří, společný projekt jejich dvou tříd byl úžasný. Ale co když to myslel jinak?

Květina byla skvostná, jen nedobrovolně se jí zbavovala. Vyzmizíkovat ji nemohla, v práci by vzbuzovala také spoustu otazníků, třeba úplatku, kdoví...? Magda zpanikařila. Tak spláchnout a hotovo.

Usušila si ruce.

" Lidi! Neházejte prosím z oken jídlo, minule tam ležely knedlíky! Začíná volnou debatu rázná pejskařka, zvědavé pohledy odhání odzbrojujícím: "Já si Bobinu hlídám, už jí tam ani nepouštím, ale hlavně tím živíte krysy, to si laskavě uvědomte!"

Ředkvička: "My to kamerujeme, to se nebojte. Taky jsme začali minulý měsíc kamerovat i trubky! Ženy, neházejte nám květiny do záchodů! Snažili jsme koleno pročistit drátama, ale nešlo to. Museli jsme přeřezávat  celé koleno, tři chlapi měli co dělat až nakonec vyndali  pugét růží!

Magda rudne. Co morální lajny, morální lejna se dostala do úzkých. Bylo to tím, že byly ucpány obrovskou kyticí holandských růží, jejích růží, které ona osobně nacpala do chřtánu jejich záchoda, jež mimochodem vyhrál jakousi soutěž designu na minulém veletrhu v Miláně. 

Autor: Dita Jarošová | neděle 31.5.2015 22:15 | karma článku: 5,32 | přečteno: 254x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

Máme to. Lepší je šatit nežli živit. Neustálý hlad nutí tyto jedince okupoval lednici, spíž a nákupní tašky, vede rovněž k ojedinělým sprostým výpadům...Pokud jsou bez dozoru, obsah jejich slov se dá označit jako opravdu „dirty.“

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57 | Přečteno: 186x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

Takže jsem překročila určitou věkovou lajnu abych se poprvé vydala na preventivní prohlídku prsou. První potíž byla najít parkovací místo, nakonec jsme zaparkovaly na dvoře střední školy, kde studuje můj syn. Vzala jsem sebou mámu

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25 | Přečteno: 451x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma: 9,71 | Přečteno: 340x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72 | Přečteno: 365x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Archa panenek...

Při rutinní selekci odpadků u kontajnerů mne jasksepatří zasáhly drsné záběry: vzhledem k povinnému sledování dětského pořadu Operace Jau mne šokoval pohled na otevřený kufr plný nahých tělíček panenek útlých těl, tak tenkých

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12 | Přečteno: 314x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Natočil film Markýz de Sade, nyní režiséra viní ze znásilnění dvou hereček

3. července 2024  21:52

Francouzského filmového režiséra Benoîta Jacquota obvinili ze znásilnění dvou hereček. Z rozhodnutí...

Slovenská vláda se raduje. Ústavní soud ponechal většinu změn v trestním právu

3. července 2024  21:15

Slovenský ústavní soud zrušil jen malou část z balíku změn v trestním právu, které letos v únoru...

Rusové kopou na frontě dlouhé tunely, Ukrajincům se jimi dostávají do týlu

3. července 2024  20:51

Ruští vojáci kopou tunely, aby se dostali za nepřátelské linie na Ukrajině a mohli útočit na...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, na Jamajce zakázali vycházení

3. července 2024  20:02

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

  • Počet článků 562
  • Celková karma 8,91
  • Průměrná čtenost 386x
Bloggerka, spisovatelka, autorka knihy Opravdickej mafián 2019, eseje: Jsem jedním z tónů všech písní Tvých. Jsem žena  tvůrčí a optimistická, jinak ještě pedagog, hudebník a rodič se smyslem pro humor... "Hudba je nejkrásnější jazyk" Jan Werich

"Jsem, kdo jsem... "https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Chtěla bych zde podpořit všeobecné vnímání života kol kolem a inspirovat svými nápady... Jak se zdá, tepe to tu celkem slušně!

http://www.ditka-pete.webnode.cz

https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Seznam rubrik

Oblíbené články