Mnichov v přímém přenosu

Jsme ve fázi nukleární války, na východ od našich hranic se opět po letech beránka vlku zachtělo. Genocida, nucené vysídlování a zachvácení území jsou na pořadu dne. Navíc završeny atomovým vydíráním...

Propaganda jede na všech frontách a ukazuje se, že zdaleka ne na vše jsme  jako společnost připraveni. Válka se vede hlavněmi o území prošpikovaná zdroji, např. jadernými elektrárnami či nerostným bohatstvím...

Směřují k nám uprchlíci, ale rovněž ukrajinští muži pracující na našem území naopak budou chybět na pracovních pozicích. Utíkají však  i Rusové, kteří mají dost filipa a je jim jasné, že prosperita vypadá jinak, že neromantický hladomor jako jejich prarodiče zažít rozhodně nechtějí. Vzor Stalina k jinému řešení totiž nevede. 

Necháme Putlera, jak se o něm nyní říká, zmocnit se suverénního státu s jedinečnou identitou? Zabíjet a rabovat jako ve středověku? Necháme mu v rukou jaderné elektrárny, dopustíme ruskou rekomunizaci ukrajinské krajiny? Jak potom budeme čelit přímé hrozbě my sami? Strachem jako osika? Všichni jsme včera s napětím sledovali poselství lídra invazí napadené země, cokoliv můžeme v této věci udělat, prosím učiňme bez zbytečných průtahů. Buďme jednoznační! 

Pátá kolona působící nejen v naší zemi úspěšně rozkližuje také naši demokracii. Až bude Putler za dveřmi, otevřeme mu vrátka? A konkrétně kdo? Propukne u nás také forma občanské války jako na Krymu? Budeme tam posílat za trest svoje děti? 

Možná již ted se opět někde staví či oprašují lágry, gulagy či koncentrační tábory, ruská země se uzavřela jakémukoliv dialogu do svého obřího zorbu. Drtí své aktivisty ve vězení, má jednotné  zprávy s cenzurou, filtrem, který má dosah až na naše území... Nebyl jim svatý ani Babi Jar, památník, který rozstříleli, tedy pietní místo, které nechvalně proslulo největším nacistickým pogromem 34 tisíc Kyjevských židů během 2.sv. války!

Máme v čele prezidenta jako Zelenskyj, takového, co se za nás postaví? Až bude stát medvěd za dveřmi, jsme ochotní střílet, bránit sebe, rodinu, krajinu? Také my bychom si jistě přáli být  Davidem, který by se nebál postavit přesile v podobě nemotorného barbarského obra Goliáše! 

Ukažme jednotnost založenou na spravedlnosti, odsuzující jednolitě bezpráví, hrubou sílu a tupou nadutou hloupost ukrytou v maskovaných tancích.

Postavme se imperátorovI, jenž způsobuje již nyní jednu ekologickou katastrofu obřích rozměrů za druhou! Řekněme ne zrůdě, co roztočila spirálu zla a mašinérii války. 

Také jeho busty a sochy se budou jednou úspěšně tříštit u našich nohou... 

 

 

 

Autor: Dita Jarošová | sobota 5.3.2022 21:53 | karma článku: 37,58 | přečteno: 5107x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12