Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chtěl jsem si váš příspěvek přečíst, ale komolení jména mi připadá dětinské, takže nic.

1 2
možnosti
Foto

Deformace jména může být v době fanatismu klidně poněkud satirické, i náš slavný Tomio má přece svou zkomoleninu...

0 0
možnosti
Foto

1. My jsme v roce 1938 smlouvy se západními zeměmi měli. Ukrajina je nemá.

2. Naši politici byli před rokem 1938 upozorňováni na národnostní problémy (Němci, Slováci) a vyzýváni k nějaké dohodě. Jejich reakce po Mnichovu je samozřejmě smutná. Miluji Chrurchilla i jeho jasnozřivost, ale nejsem si jistá, že by nás dnes hnal do globálního konfliktu.

2. V roce 1938 neměly velmoci atomové zbraně, které jsou schopny vymazat zemi pětkrát.

5 0
možnosti
DN

Proboha neříkejte už tomu Mnichov. To může napsat jen člověk dějin neznalých.

4 2
možnosti

Nemohu se zbavit dojmu, že lidé, kteří si náhodou pustili v posledních dnech zpravodajství, mají najednou nutkavou potřebu vykládat, jak se všechny věci na světě vlastně mají, kdo je dobrý, kdo zlý a kdo co má říkat a dělat. Působí to dost tragikomicky.

1 1
možnosti
Foto

K demokracii ovšem jistě patří vyjadřování a svoboda slova. Nepoužívám sprostých slov, takže...

0 0
možnosti
JS

Zaslepenost politickeho vedeni v USA a Zap. Evrope. Neschopnost pochopit podstatu revolucniho marxizmu (v SSSR) a imperialni agresivity (Rusko). Porozumet, ze v jeho vyvoji lze si jen malo slibovat od vymeny osob a takticke linie.Jakakoli moralka byla a vzdycky bude udusena kseftem. To jsou hlavni priciny dnesni ukrajinske krize.

1 0
možnosti
Foto

Ano, Putinovi na Západě nikdo nerozumí, ještě, že mu rozumí jeho jenerální štáb.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Karle a děkuji ! :) :) :)

1 1
možnosti
Foto

:-)R^ ... koukám, co se Vám tu sešlo hrdinů, Dito - díky za článek, včera jsem si uvědomil, když jsem dával do blogu písničku Karla Kryla, že jsem zapomněl na to, že už je to celých 26 let, co odešel - a jak stále víc chybí, a jak je smutné, že jeho texty, jeho písně, opět ožívají v reálném světě. :-/V[UA]

7 0
možnosti
VD

"Postavme se", hm, paní je velká "hrdinka"... Oni si Ukrajinou teď lámou hlavy tisíce politiků, analytiků, generálů a dalších zainteresovaných. Z USA, EU, NATO, atd. atd. A zatím nic moc nevymysleli, což je docela pochopitelné, když je Putin cvok, a zároveň má pod palcem zhruba polovinu celosvětového jaderného arzenálu. Ono to není tak jednoduché, jako psaní Vašich knížek...

11 1
možnosti
Foto

Problém je v tom, že je cvok, a tudíž s ním není rozumná řeč. Může zmáčknout červený knoflík bez ohledu na to, jak se k tomu Západ postaví.

Pokud Putina někdo z jeho okolí nezastaví, vtáhne nějakým trikem NATO do konfliktu stejně, stačí nějaká provokace v Pobaltí.

3 0
možnosti
JD

J71a85n 41D36o46u77š65e39k

5. 3. 2022 22:03

Co vím s určitostí tak to že rozhodovat se naplněn emocemi vede tak akorát k průšvihu. Putin je psychopat a přímá intervence může vést k tomu nejhoršímu.

Tady se nám to, internetovým hrdinům, skvěle kecá, ale kdyby nám nad hlavou proletěla jaderná puma...

4 1
možnosti
VD

Ona není třeba přímo jaderná puma (Mimochodem, čistě technicky, nad hlavou by nám proletěla raketa s jadernou hlavicí. Jaderná puma by se na nás snesla z nějakého bombardéru víceméně svisle, a bouchla by buď ještě ve vzduchu, nebo až po dopadu...). Ale většina z nás by se podě...la kdyby nám jenom hvízdla kulka kolem hlavy...

1 1
možnosti
  • Počet článků 562
  • Celková karma 11,18
  • Průměrná čtenost 385x
Bloggerka, spisovatelka, autorka knihy Opravdickej mafián 2019, eseje: Jsem jedním z tónů všech písní Tvých. Jsem žena  tvůrčí a optimistická, jinak ještě pedagog, hudebník a rodič se smyslem pro humor... "Hudba je nejkrásnější jazyk" Jan Werich

"Jsem, kdo jsem... "https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Chtěla bych zde podpořit všeobecné vnímání života kol kolem a inspirovat svými nápady... Jak se zdá, tepe to tu celkem slušně!

http://www.ditka-pete.webnode.cz

https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Seznam rubrik

Oblíbené články