Mámagraf /fejeton

Takže jsem překročila určitou věkovou lajnu abych se poprvé vydala na preventivní prohlídku prsou. První potíž byla najít parkovací místo, nakonec jsme zaparkovaly na dvoře střední školy, kde studuje můj syn. Vzala jsem sebou mámu

a dost jsme si to užily.

Vstup jako do hotelu a v recepci dvě usměvavé dámy s námi sepsaly vstupní test (syn jistě v té době také něco psal) , moderně, tedy  na tabletu.

Zaskočila mne jedna otázka: "Vytéká vám z prsou tekutina?" 

Ale více jsem se již větou nezabývala a vešla konečně do moderně zařízené čekárny, barvy lila a zemité hnědé s obrovskými květy plné žen. Dostala jsem nepěkné číslo osm a již jsem vstupovala do dveří se značkovým  radiačním cédéčkem...

Svlékla jsem se do půl těla, počkala na pokyny, náušnice i náramek si můžu ponechat. Jen se mne ta paní  sestřička náramně zvědavě optala na těhotenství a tu jsem jí oznámila, že dosud kojím.

"Ne nějak dramaticky, občas jenom..." Paní se však nakrátko omluvila a šla s dotazem za panem doktorem, který mi vzkázal, že by mi udělal raději kontrolní ultrazvuk. Mamograf jsem si jenom obhlédla a vyšetření neproběhlo, možná, že se pouze báli, abych jim ho nějak mateřským exkrementem jaksi nezaneřádila. Počkala jsem tedy pokojně až vyšetří matku u knížky a v recepci mi řekli, že ultrazvuk není hrazen pojištěním. Tak jsem tedy mávla rukou, že nepotřebuji všechno a počkám si, až dokojím.

V tu chvíli vyšel pan doktor a já jsem pochopila, proč tam okolo sedí tolik žen a proč se v recepci usmívají: Byl krásný a sympatický, nakrátko jsem zalitovala, že jsem tak šetrná...

Dnes byla jakási demonstrace, byly tam matky a děti, úplný mámograf, ovšem tradiční rodina je dnes cosi jako tradiční trdelník. Abyste rozuměli: trdelník, hlavně u nás za sebou nemá kdovíjak velkou historii a tváří se přesto historicky minimálně jako Sachr nebo Mozartovy koule s koblihami dohromady.

Za sosáče byla u nás ve škole tajemná učebna s názvem síň revolučních tradic, dodneška jsem nepochopila její smysl, navíc jsem se tam srazila se spolužákem Leošem a zatímco já měla jojo tedy monokl na pravé straně tak on měl hnědé levé oko. Znamená to rovněž, že komůrka nebyla příliš žáky vyhledávána. Tolik k tradicím.

Takže na mámograf se v budoucnu těším, máme my to v Kerkonoších ale štěstí.

 

Autor: Dita Jarošová | sobota 6.4.2024 20:12 | karma článku: 11,25 | přečteno: 445x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16