Diktátor Orbán

V Maďarsku již existuje cenzura, média zde ovládá...Protože země V4 se nedávno sešly, vidíme, kdo má jaké preference a zájmy.  Naši zemi navštívil tento očividný diktátor, aby podpořil předvolební kampaň svého přítele.

Takže víme, kdo s kým peče. Bohužel, Maďarsko svoji demokracii ztrácí v osobě Viktora Orbána, který ovládá v zemi média, a stal se sebestředným bezskrupulozním autokratem. Bývaly zde masivní demonstrace, které však nyní utichly. Ze strachu?

Na videu už před lety je vidět, maďarské poslance, kteří se v budově MTV dožadovali přístupu do studia, aby mohli promluvit k národu, nechali celou noc stát ve vstupní hale a ráno je pak vrátní potupně vyhodili z budovy.   

Tento politik má na našem území velice dobrého přítele, který vyznává navlas stejné hodnoty jako on, a tak jako on rovněž vládne koupenými médii, na čemž nic nezmění ani fakt, že někteří novináři Mafry sepsali petici, v níž se distancují od vlivu svého guru na média. Inu- řídit média jako rodinnou firmu!

Napsal mi tento týden přítel z Maďarska, že děkují všem demonstrantům, kteří proti Orbánovi demonstrovali na našem území, ať již tehdy u budovy opery, tak rovněž nyní na několika  mítincích, které měly zřejmě přivábit či zastrašit řadu voličů. 

Byla to návštěva na oplátku, neboť nedávno oba soudruzi prohlíželi ploty, zkoumali, zda jsou dosti vysoké a dosti obalené ostnatým drátem, ten náš představitel chtěl ploty postavit potom leckde....

Máme zde jasný obrázek toho, co se nám zde může odehrát, Orbán zde funguje jako určitý vzor, ke kterému je vzhlíženo. 

Historie dávno prokázala, že vrána k vráně sedá, Mussolini také nedal na Adolfa dopustit a naopak. Máte rádi diktát? 

Autor: Dita Jarošová | sobota 2.10.2021 9:10 | karma článku: 18,97 | přečteno: 707x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12