All you need is love !

Včera byl Valentýn a zítra má začít válka, tedy podle zdrojů... Včera jsme vítali lásku a zítra se východní Evropa položí do temného závoje válečného? Co se to s lidmi děje? Musíme stále čelit tomu zlu a přihlížet posouvání  

hranic, a to nejen v morálce, chování, ale i území?!

Proč je všude ticho? Zase to ticho? Ticho po pěšině? Rétorika se náhle změnila, již neslyšíme: ohromná pandemie, očkování, pátá šestá vlna, válka s kovidem... V nynějším ptydepe z dvouleté kovidajštiny zbylo jediné slovo: válka.

Když jsem byla dítě, s ohromením jsme sledovali na tv obrazovkách válku v Perském zálivu a předtím válku rovněž evropskou, a to v Jugoslávii...Byli jsme fascinováni tím, že někde může ještě vůbec být, ozbrojený konflikt, vždyť lidé jsou poučeni, například druhou světovou... Existují přece mnohé dokumenty!?

Všichni známe ta strašlivá jména- Hitler, Stalin... Bude opět nějaký tyran chtít být zapsán do učebnic historie? Bude se rýmovat s těmi předchůdci?

Válka může být studená anebo ohnivá.

Můj syn dnes dopoledne vypráví ve škole svůj referát o Hirošimě, právě mu bude čtrnáct let. Má obavy, protože po zpracování tématu si nyní učinil představu, co to slovo vlastně doopravdy znamená. Ptá se.

Pamatujete ještě na rok 2007 a fingovaný atomový výbuch v Krkonoších na ČT1? Znáte skupinu Ztohoven? Tak podobné výbuchy se mohou dít nyní nad Evropou, pokud selže diplomacie. Stačí nevinná záminka a buch. Ale ne výbuchy happeningové, ale bohužel ty skutečné... Atomový věk není legrace!

Proč bychom měli posouvat náš český svět do doby před rokem 1997 ? Jakým právem?" Slovanským"? 

Myslím na všechny civilisty, kteří žijí své obyčejné životy v jiných horách, v Karpatech... Modleme se za lásku, aby zvítězila nad válečnou nenávistí. 

Bůh s Tebou, Ukrajino! 

  

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dita Jarošová | úterý 15.2.2022 12:45 | karma článku: 10,38 | přečteno: 237x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12