Foto

M15i89l49o96š 56Š64m73í39d

25. 4. 2024 10:43

Ahoj, Kráťo, pořád jsem to odkládal, abych to napsal, tak teď ... a i pro ostatní. Až bys věděl o přístupných památkách i pro neslyšící, napiš mi je sourkomě, přidám je na mapu přístupných památek, zatím tam jsou jen ty pro zrakově postižené, které jsem načerpal na webu SONS nebo z dalších zdrojů od nevidomých. Děkuji a také děkuji případně všem za návštvu a uložení si mé mapy. https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1_rpzbcNujyOOP8A08M7qCRwbm2DQzPc&usp=sharing

MK

Úplné odbourání bariér asi nebude možné nikdy.

Uvědomte si, že například cizinci u nás nepocházejí pouze z Británie, Německa nebo Japonska. Odhaduji, že cca 90% z nich z těchto tří zemí nepochází a tak jsou na tom úplně stejně jako ti neslyšící.

Též mám se sluchem problémy, ale místo fňukání raději použiju anglický text. Něčemu z toho určitě porozumím a jako plán B mohu použít překladač z mobilu.

Foto

V článku se jedná pouze o občany České republiky.

Je bezva, že rozumíte anglicky natolik, že si klidně vezmete anglického průvodce. Že třeba Google Translátor umí přeložit i vyfocený text, starší lidé často vůbec netuší a mnohdy ani nevlastní chytrotelefon.

Nefňukám, upozorňuji na tu vedlejší diskriminaci. :-)

  • Počet článků 125
  • Celková karma 7,62
  • Průměrná čtenost 783x
ORBI PONTES šíří osvětu v oblasti sluchového postižení.Pořádáme pravidelně na konci září festival Týden komunikace osob se sluchovým postižením.

Sluchové postižení (SP) je označováno WHO (Světová zdravotnická organizace) jako 2.nejtěžší ihned po mentálním postižení. Lidé jsou odtrženi od komunikace. SP je velmi variabilní a není možné si jej vyzkoušet. Podle výše ztráty sluchu jsou lidé neslyšící, nedoslýchaví, ohluchlí, hluchoslepí, máme uživatele kochleárních implantátů. Každý člověk má jiné nároky na komunikaci. Prelingválně neslyšící dávají přednost znakovému jazyku, nedoslýchaví a ohluchlí lidé simultánnímu přepisu.

S podporou Blog iDNES.cz
 

Seznam rubrik