Foto

M84i15l72o12š 48Š82m80í25d

25. 4. 2024 10:43

Ahoj, Kráťo, pořád jsem to odkládal, abych to napsal, tak teď ... a i pro ostatní. Až bys věděl o přístupných památkách i pro neslyšící, napiš mi je sourkomě, přidám je na mapu přístupných památek, zatím tam jsou jen ty pro zrakově postižené, které jsem načerpal na webu SONS nebo z dalších zdrojů od nevidomých. Děkuji a také děkuji případně všem za návštvu a uložení si mé mapy. https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1_rpzbcNujyOOP8A08M7qCRwbm2DQzPc&usp=sharing

MK

Úplné odbourání bariér asi nebude možné nikdy.

Uvědomte si, že například cizinci u nás nepocházejí pouze z Británie, Německa nebo Japonska. Odhaduji, že cca 90% z nich z těchto tří zemí nepochází a tak jsou na tom úplně stejně jako ti neslyšící.

Též mám se sluchem problémy, ale místo fňukání raději použiju anglický text. Něčemu z toho určitě porozumím a jako plán B mohu použít překladač z mobilu.

Foto

V článku se jedná pouze o občany České republiky.

Je bezva, že rozumíte anglicky natolik, že si klidně vezmete anglického průvodce. Že třeba Google Translátor umí přeložit i vyfocený text, starší lidé často vůbec netuší a mnohdy ani nevlastní chytrotelefon.

Nefňukám, upozorňuji na tu vedlejší diskriminaci. :-)