Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Karel Kameník zde sprostě lže. Co na to autorka? Ta přece takové věci nesnáší a bojuje proti nim. Nebo ne?

7 1
možnosti
LP

když můžete lhát vy, tak může lhát i pan Kameník.

0 6
možnosti
KK

Ten novoroční projev, to teda bylo něco. Že si ho neumí napsat sám, ani nepřekvapuje. Jenže je pak těžké mu něco z toho uvěřit s tím jeho přednesem. Žádná emoce v hlasu ani v obličeji. Jako by to předčítala nějaká UI. Byl to vůbec on?

10 14
možnosti
Foto

Nebyl. To byla Vaše projekce.

12 0
možnosti
Foto

Jářku, do nejvyšší funkce nevynesly Václava Klause jen jeho osobité názory. Mám na mysli ty intriky, které odstavily Jana Sokola. A se Zemanem a jeho zvolením je zase spojen pozoruhodný pan Zbytek.

Váš třetí odstavec čtu s rozpaky. Klišé o módě a světci zde považuji za nevhodné či spíše nepravdivé . Vyjadřuje spíše než realitu pocity ufňukaných a žárlivých příznivců Klause a Zemana, jejichž vztah k Havlovi býval i napjatý. Ten Klausův je dodnes připomínán jím samým, a to více než směšně a nedůstojně .

Urážet žijící matadory Klause a Zemana se stalo módou, ba téměř povinností?

Před zraky koho, prosím Vás? To už vyznívá opravdu nepříčetně. Vy jste snsd nemusela čelit nátlaku, abyste tuto povinnost splnila.

Části národa vyhovoval Klausův zřetelný pragmatismus, části zase Havel -filosof kladoucí důraz na etiku v politickém životě.

Co máte na mysli větou o zatahování dětí ve školách do hry na Dobro a Zlo (za Zemana), jsem nepochopil.

17 0
možnosti
LP

ale my nemůžeme za to, že vy nechápete.

3 8
možnosti
TC

Přesně tak, jen proboha ne duel těchto dvou postkomunistických fosílií, nemají dnes našim občanům co říci. Možná tak více než osmdesátiletým kmetům, svým minulým souputníkům, včetně paní Valíkové. Tím jim nechci upírat jejich zásluhy - u Klause zvládnutá privatizace, zavedení systému stran a klidné rozdělení republiky. U Zemana je toho méně, možná privatizace bank. Nakonec se z něj vyklubal nenávistný vrávorající alkoholik s podlomeným zdravím, který nutně skončil na pojízdném vozíku a musel nechat tlačit, a nakonec nosit ochrankou. O tom co se odehrávalo za zavřenými dveřmi na Hradě a jakými lidmi se zde obklopil, netřeba hovořit. Ani jeden z nich nebyl mezinárodně uznávanou osobou. Spíše naopak. Nyní je třeba vyřešit současné problémy, zděděné po vládě agenta Bureše a hledět do budoucnosti, tak jak to naznačil současný prezident. V tom má moji stoprocentní podporu.

13 2
možnosti
JK

Třeba se těmi lidmi musel obklopit. To je taky zajímavá otázka, do jaké míry byl Zeman řízen Mynářem a Nejedlým? Dozvíme se to někdy?

4 0
možnosti
JZ

být pomstychtivým alkoholikem, tomu se neříká "svéráz". Jsou to charakterové rysy, které jsou v České republice i jinde velmi časté a není na nich nic originálního nebo svérázného. Jsou pouze záporné, to je všechno

9 4
možnosti
JP

Každý má nějaký vkus. Někdo vlastně vkus nemá a chválí aroganci, hulvátství a buranství.

17 2
možnosti
Foto

J35a43n 40Š83i42k

9. 1. 2024 20:34

Klaus i Zeman sehráli v nějaké době svou pozitivní roli. Z valné části v počatku svych politických kariér. Čím déle se však v politice pohybovali tím to bylo horší a horší. To však není jen jejich případ. Čím delší dobu setrvává politik na významných pozicích, tím více se domnívá, že snědl všechnu moudrost světa a nad něj není. Je to jen důkaz toho jak moc korumpuje a ničí i lidské charaktery. V posledních obdobích Klause i Zemana to bylo o pomstychtivosti, nenávisti a aroganci. Škoda. Tak si je budeme pamatovat. Jejich "osvěžující" názory jsou již jen pláčem nad dodání, které jsou pryč a oni už na ke nebudou mít žádný vliv. A je to dobře. Hezký den

12 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
13 3
možnosti
LP

přesně. prokremelská žumpa, maskující se pod názvem tv prima, nás každý den co den přesvědčuje, že je hlásnou troubou ruské propagandy.

1 0
možnosti
JP

Na malém českém písečku Zeman a Klaus slovně excelovali - ale jenom slovně, jejich prezidentství za moc nestálo, znamenalo 20 let stagnace. Pro oba byla lepší pozice šéfa strany a premiéra. Na mezinárodním poli nic neznamenali, Zeman navíc zcela degradoval důstojnost prezidentského úřadu. Pavel začínal jako důstojník "lidové" armády, proto jsem ho v prvním kole nevolil. Ale u armády zůstal a pěkně "zdola" se vypracoval. Od bojového útvaru v bývalé Jugoslávii až po vysokou funkci v NATO. Není to mluvka, hovoří za něj činy a mezinárodní renomé má lepší než Klaus a Zeman dohromady.

27 4
možnosti
Foto

Perfektní shrnutí. Úča by se od vás mohla učit.

14 7
možnosti
JZ

Zeman je primitivní opilec a byl Putinův poskok. Klaus je proruský kolaborant. Havel je osobnost. Prezident Pavel nedělá ostudu.

23 4
možnosti
JK

No a právě proto jsou oba tak blízcí autorce. Vrána k vráně...

16 3
možnosti
  • Počet článků 462
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1704x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz