KL

Paní Veroniko (mohu-li Vás tak oslovovat), ráda bych Vám napsala to, co opakuji již po několikáté. Ti "takydiskutéři" chrlící urážky, totiž nepíší o Vás, ale o sobě. A nepíší o sobě vůbec pěkně.

Pravda, k tomuto poznání musí člověk dojít a nejde se na to takto začít dívat "na povel". I mně to nějakou dobu trvalo. Ale od té doby si vždy, když se něco takového na můj účet semele, pustíme doma diskuzi na velkou obrazovku a všem těm zapšklým prďolům se smějeme. Oni totiž opravdu směšní jsou.

A pan T.? Přišla jsem na to, že se trefuje do lidí, ze kterých má mindrák. Občas se totiž zapomene a napíše něco, z čehož to přímo čiší. Obě ostatně víme, za co jsem ho kritizovala v diskuzi pod tou jeho nehorázností ke střelbě na FF, kterou zneužil k trefování se do jiných blogerů. Byla to ostatně silná káva i pro některé z těch, kteří mu jinak tleskají, protože ho za to "opatrně" kritizovali i oni. Pan T. se to snažil zahrát do autu kecy o tom, že chtěl poukázat na bláboly nějakých zoufalců někde na webu, ale marně. Moje reakce a to, že jsem mu na ty jeho omluvné kecy odmítala naskakovat, ho musela evidentně silně zasáhnout, protože k tomu tento čtvrtek vydal další blábol, kde se kartu "kritika příspěvků zoufalců na webu" pokoušel hrát znova. Což byla pro nás doma opět další příležitost pustit si to na to velkou obrazovku a smát se tomu, jak moc panu T. ležím v žaludku a jak velký mindrák ze mne má.

Což je v podstatě i návod, jak se k těmto lidem chovat. Vysmát se jim, protože směšní opravdu jsou.

Do nového roku Vám, vedle zdraví a spokojenosti, přeji, abyste se jim naučila smát i Vy.

Foto

Zdravím, paní Kateřino.

Kdyby to byl jen mindrák, u pana T., smála bych se také. Ale ten mindrák je specificky zaměřený.

Možná slyším trávu růst. Ale namáčet lidi do špíny není bohulibé dílo.

Smát se budu, až si bude dělat legraci ze všech blogerů.

Ať se taky zasmějí. Proč se máme smát jenom my?

LS

No tak, zapomněla jste na taková milá slova jako uliční výbor, fialový hnus, Pávek, pražská kavárna, lepšolidi, pětidemolice atd. které se tady běžně používají.

Máte selektivní paměť.

Foto

Ja je nepoužívám.

Pravda, teď jsem lajkla uliční výbor, protože ty variace na učitelku byly fakt mohutné. Omluva.

Napište protiblog.

Foto

Za mě nejhorší jsou právě ona podsouvání alkoholismu, duševních problémů....

To co předvádí zrovna paní kopecká tady ( zdaleka není na blogu jediná) je prasárna nejhrubšího zrna.

Foto

Gentleman se chová slušně i k těm, které nepotřebuje, praví klasický citát...zlom patrně nastane, když je "potřebuje"...tak či tak nechápu, proč takové blogy a diskuze vůbec vznikají a v tomto období už vůbec. Přeju všem, aby pevné základy pro zdraví vydržely celý přístí rok. To ostatní už vždycky nějak dopadne.

Foto

Zdravím gentlemana.

Občas je zdravé situaci zpřehlednit a udělat rekapitulaci.

LV

Kdo je V.? F.? Z? T.? Valiček? Flaška? Ziegler? Trčálek?

Pokud ano, proč to nenapíšete rovnou? Proč se zbaběle schováváte za pouhá počáteční písmena? Abyste mohla kdykoliv alibisticky říct: "To jsem neřekla, to Vy"?

Děláte ze sebe oběť, ale nadřete se...

Foto

Nechci ty lidi zbytečně diskreditovat. V původní verzi byla jména, ale jsou přece Vánoce.

Samozřejmě počítám s tím, že se sami přihlásí. Jsme v HP. A ty urážky jsou zčásti dohledatelné v diskusích. Pěkný den.

Foto

Ještě jednou zopakuji podstatné: pokud z blogerů někdo dělá hlupáky či je jinak dehonestuje, dá se to přežít.

Pokud je však přímo či nepřímo označuje za proruské, naznačuje, že šíří proruské narativy či jim vkládá do úst něco, co nenapsali, může to být v dnešní době nebezpečné.

Kdokoli dnes o komkoli trousí na internetu nepodložené pomluvy, dopouští se mnohem amorálnějších činů než ti stále propírané oběti StB, které se často snažily nikomu neublížit.

Tady je článek o muži, který napsal udání na dva akademiky a obvinil je, že jsou proruští. Mohl je připravit o zaměstnání. Manželé se obrátili na soud.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-podporuji-rusko-mel-sirit-sef-bruselske-nadace-lzi-o-ucitelich-z-klatov-40448021

JJ

Zdravím. Není moc co dodat. Mně ještě k tomu nadzvedává ta průhledná podpora těchto blogerů s tím "jedině správným názorem" od zdejších adminů. Samozřejmě, že jejich odpověď je vždy stejná. Kodex, nemůžeme být všude atp. Ovšem to staré známé, "co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi" z toho trčí jak ta pověstná sláma z bot.

Foto

Pěkný úderný článek tepající odpůrce, odsuzující nálepkování a podsouvání názorů. A jeden z přívrženců a spřízněných duší paní autorky tu hned použije na adresu svých odpůrců pojem uliční vybor (pro neznalé - to má být urážka prirovnavajici jiné ke komunistům). A autorka to nechá bez povšimnutí. Prostě jedním směrem je to v pořádku, druhým ne.

Tak hlavně že si autorka poplakala a mě jen tvrdila v tom, co si o ní myslím už dávno. Včetně pedagogického kolegy.

Foto

Za lajk uličního výboru jsem se zde v diskusi omluvila. Objevil se jako shrnutí asi padesáti urážek pod mým článkem.

Tady ho neřeším. Je to článek na HP, v perexu jsou vulgarity z diskusí. Zanadávejte si také, pane Flaško.

Nebo napište protiblog o uličních výborech, máte-li materiál. Schválně, který tábor na blogu uráží šťavnatěji.

Já sázím na ten váš.

Foto

Ostré články o politicích jsou tady na blogu běžné. Proč by premiér měl mít výjimku? Šilo se tu do Zemana i do Babiše.

DK

Já si prostě myslím, že máte nějaký velký komplex. Bojujete proti něčemu, co není. Možná nejste proruská, možná pomáháte Ukrajincům, nicméně Vaši podporovatelé zde jsou. A Vy jste na nich závislá. Nevím, kdo Vám v životě ublížil, jaký jste měla problém, ale tady ho nevyřešíte. Naopak. Propadáte se do to hlouběji a hlouběji. Je mně to líto, ale tady ty ,,větrné mlýny" neporazíte. Klidně mě opět nahlaste, ale to co jsem napsala, myslím upřímně. Přeji pěkný večer.

Foto

Tak jistě. Jsem naštvaná, že sem vtrhl blbý model státní maturity, který způsobil, že nejmladší generace nečte, nezná příběhy, nepřemýšlí v souvislostech, hapruje jí logika a vlastně se zhoršuje i v angličtině. A naskakuje na ideologie, neb nezná historii.

Bude to problém pro celý národ. Ale zmlaťte proroka. 😂 To je nejjednodušší.

Ještě mi chcete napsat, jak jsem frustrovaná mezi pohřbem a zádušní mší?

Příště si tu psychologii nechte od cesty. Nejsem ublížená, jsem velmi naštvaná. Jako velká část tohoto národa. Sbohem.

  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,68
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz