Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Dobrý den kolegyně, chápu vás. Osobně nyní čelím šikaně a kyberšikaně ze strany jednoho pána(známého z televize), který se podíval na můj soukromý FB profil (protože jsem zastáncem stávky a on zásadním odpůrcem) a objevil tam dva politické vtípky. Které jsem okopírovala ze sítě Pinterest. Byly v nich češtinářské chyby. Inu, vtip je vtip, neřeším. Pohnal na mě davy svých příznivců, kteří mi zamořili profil hnusnými sprostotami. Prý učitelky nesmí vybízet k násilí (vtipem, jo?) a další nesmysly. Došlo tak daleko, že jsem jím byla nabonzována vedení školy a zřizovateli!

Já jsem zažila komouše. Vytýkání, že neodebírám Rudé právo a jako učitelka prý nesmím nosit rifle. A bylo toho hodně. A po více než 30 letech se smyčkou dostávám přesně tam, v čem jsem začínala. Uvažuji také o odchodu. Práce je mi nabízena, neměla bych problém. Jen se mi na druhou stranu nechce ustupovat té odporné lůze, která s naučila donášet a trestat za to, že nejste s nimi.

10 6
možnosti
Foto

I71v95o 67C48i40l32i46c95h

27. 11. 2023 9:00

Ty Vaše "vtípky" jsem viděl a přišly mi dost přes čáru. Obzvlášť od někoho, kdo učí děti a měl by jim jít příkladem. A že to je na Vašem soukromém profilu? Neměla jste je tedy dávat veřejně, aby je mohl vidět kdokoli včetně rodičů dětí, které učíte.

9 2
možnosti
Foto

"Učila jsem od roku 1990 a s výjimkou desetileté mateřské a covidové pauzy jsem téměř každý rok do nějaké školy „chodila“."

Když to zprůměruji, tak každý druhý rok.

2 9
možnosti
ZZ

To potvrzujete, nebo omlouváte, vaši diagnózu ?

7 2
možnosti
ND

Škoda pro studenty, přijdou o dobrou kantorku, která by je něco i zajímavého naučila, vám držím palce do další činnosti...

9 2
možnosti
Foto

Jsou i takové desinformace, u nichž, domnívám se, postačí krátký poryv kritického myšlení, aby byly rozpoznány nebo alespoň zařazeny do "antivirové truhly" s nutností je podrobit prověření.

Vám sice nad slovy ministra Balaše zablikalo světýlko, nikoli však nad slovy A. Babiše o největším hnusu na půdě škol. Pan Balaš se v této věci zachoval jako mrtvý brouk či jako živý brouk hrobařík, který věc pomohl svým mlčením pohřbít. Možná tak učinil v tajné přízni k hnutí ANO, stejně jako jeho koaliční kolegové.

Aby mi bylo dobře rozuměno - tím kritickým myšlením se dalo snadno dojít k paradoxnímu závěru, že ti údajní a nejmenování členové hnutí ANO, kteří se svěřili redakci PrahaIN, by tímto činem ujistili ty zlořečené kantory, že se mohou dál a neohroženě chovat i v rozporu se zákonem, neboť utajení jejich jmen, názvů škol i jmen členů hnutí ANO ( účastníků výpravy do redakce PrahaIN ) nemohlo napravit zhola nic, ba naopak spíše ujistit, že nehrozí žádné rozhovory s řediteli škol či školskými úřady. Ban Balaš mi na můj dotaz na PL neodpověděl, stejně tak pan Bek na X.

Pan Bek má dost sil na kritiku stávky, ale není schopen si jednoduchým e-mailem ověřit, zda vůbec na nějaké škole k onomu největšímu hnusu došlo. Proč to měl udělat už Balaš? Protože kdyby to nebyla desinformace, ale pravda Babišova a Holoubková, pak měl zajistit všem dotčeným žákům a jejich rodičům omluvu škol, na nichž k tomu došlo, především omluvu vedení oné pražské školy, na níž byl údajně porušen zákon na ochranu osobních údajů.

Ovšem to by museli ministrovat chlapi, nikoli podbaby.

2 0
možnosti
Foto

máte své zkušenosti, i své názory. A to lze považovat za správné, ač ne každému se to může líbiit

9 0
možnosti
  • Počet článků 462
  • Celková karma 26,10
  • Průměrná čtenost 1704x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz