Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

To je dobré. Slezským bardem, byl původně P. Bezruč. V r. 1945 jmenován národním umělcem. K převzetí diplomu se nedostavil, Osobně přivezeno Nejedlým a Jaroslavem Seifertem. Finanční odměnu, věnoval na výstavbu školy ve Starých Hamrech. Bardem tedy již není ....

Nová doba! Skutečným Bardem sestává "Udavač z Těšína", Krycí jméno Mirek. Bezruč nikam nejel. Míra vyrazil i do Berlína. Zcela dobrovolně, v době již dobytého území na úkor jiného státu.Dubových ratolestí se zbavit nechce. Podati si ruku s válečným zločincem,to zase ano ...

Kdo napíše. Jde o vynikajícího básníka a skladatele - zároveň mizerného člověka? Je prudič a maže si ruce po klávesách.Opakovaně sděluji - Jít na koncert nemohu. Někdo by mne viděl a bych bych pomluven. V rámci klidu souhlasím. Petr Bezruč byl břídil a já zase nekonečný štváč ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Takže, p. Bučku, stále stejná písnička. Ale buďte klidný, on se bez Vaší účasti obejde. Stejně byste mu asi přál "dobré". Zloba a nenávist škodí zdraví. ;-DRv A používat jako klacek na J. N. básníka Pera Bezruče? Smutné, ten se již bohužel nemůže bránit.

2 0
možnosti
VH

Protože u něj jak šel světem zvítězila Lež nad pravdou...Rv

1 1
možnosti
EH

Jednodušší je něco poplivat, než se za něco postavit. A úplně nejjednodušší je onálepkovat autora bez zveřejnění vlastního názoru.

Lidé si tím udělají dobře, protože lidská povaha se ráda povyšuje. Viz 90% vtipů, kde se smějeme skupině lidí se společným znakem.

Proto si více cením pisatelů, kteří se zastávají někoho/něčeho, i když mám opačný názor. Než těch, kteří jenom kritizují.

7 0
možnosti
LV

Nechcete to smazat paní Valíková? Fakt máte zapotřebí prezentovat se takto ufňukaným blábolením ve stylu "To je kampáááň! Účelofkáá!"

Nebo opravdu jste přesvědčena o tom, že ten, kdo nemá rád Nohavicu, musí za to být někým placen nebo to má nařízeno?

5 8
možnosti
PN

A proč by měla paní autorka své řádky mazat? Neprošel text nějakou vaší komisí? Doba takových návrhů už je snad dávno pryč, stýská se Vám po ní?

Nebo se bojíte, že do svého textu doplní jedno slovo, kterému by to mezi ostatními také slušelo - "Pokrytectví "?

10 0
možnosti
JL

Mě osobně Nohavica zklamal. Prostě, lidsky, zklamal. Váš článek mi zase vzdáleně připomíná projev Jiřiny Švorcové.

''Proto však také pohrdáme těmi, kdo v nezkrotné pýše ješitné nadřazenosti, sobeckém zájmu nebo dokonce za mrzký peníz ...''

8 6
možnosti
Foto

Srovnání Charty 77 s panem Trčálkem, Kvapilem, Ireinem či paní Medkovou člověka osveží.

😃

12 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 6
možnosti
MK

No vy a zdejší úderka správňáků má tak co říkat.

7 0
možnosti
MB

Jestli to nebude tim, ze - zjednodusene receno - kazdy mame nastaveny zebricek hodnot trosku nebo i hodne jinak a podobne je to s osobnimi sympatiemi a antipatiemi ... no a kdyz se to vsechno vynasobi, secte a zaokrouhli, tak jsme tam kde jsme.

1 0
možnosti
Foto

Veroniko, vy to umíte vždy tak krásně jednoduše postavit;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,68
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz