Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 3
možnosti
Foto

Paní učitelka se tu již ve znalosti mateřského jazyka vyznamenala vícekrát. :-)

2 4
možnosti
Foto

Politika za katedru nepatří a tím méně lež.

18 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. V obojím. Jen by to asi chtělo, aby obé(!) bylo požadováno i po kantorech.

1 0
možnosti
Foto

Učit by asi měli především rodiče. Své děti. Neb ty jsou i jejich zrcadlem. Kantořina je svým způsobem až řehole, a vždy asi i byla. Měla by být i coby poslání, nikoli toliko povolání. Na Dlouhém lánu se toho asi také až tak moc nezměnilo. Svého času se mému otci dostalo od tamní komise ,,vysvětlení", že u dětí z ,,takových rodin", jako ta naše, studium nepřipadá v úvahu. To se psal ovšem r.1964. Doufám, že to pominulo. Tedy snad. A nejen v kantořině.

9 0
možnosti
Foto

Karma.R^ Komentář je napsán, ale zatím v šuplíku. Nazdar.

2 0
možnosti
Foto

Vždycky, za každého režimu, se našlo dost těch, kteří s oblibou udávali a a šikanovali druhé. A někteří z toho měli i živnost. V roce 1968 jsme si krátce vydechli, po roce 1989 to trvalo delší dobu. A ejhle, ono se to zase v roce 2022 vrací? Ej, zlý (smutný) to čas... (A je podle školního řádu dovoleno žákům natáčet během výuky učitele? A ještě je za to veřejně chválit?) :-/

7 0
možnosti
JL

Úča je úča, prostě něco blábolí. Je na ředitelce, zda jí chce dát výpověď. Ministerstvo školství na to asi nemá noty....přece jen jsme demokracie. Když budou učitelky a učitelé hladit dětičky po hlavě a budou jim říkat: Vladimir Putin je hodný pán a Česká televize lže, co s tím? - Jsem v rozpacích. Lidská blbost je bezmezná, řekl nějaký klasik.

4 0
možnosti
JN

J24o84s11e52f 61N79i37k71l

29. 4. 2022 11:19

R^R^R^ a bez komentáře...

3 3
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz