Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK
MB

Zloba, závist, zášť, ty ať pominou. No tak tady to máme, v celé své kráse. R^

16 2
možnosti
MK

Kdo nemá kolem krku rudý šátek, nesbírá mandelinky, nemá v kanceláři soudruha Lenina na zdi, alespoň třikrát nahlas neřekne veřejně ,smrt americe, smrt imperialismu,, tak to není náš, správný, uvědomělý soudruh.

...

Teď tady někteří novodobí soudruzi předvádí úplně to samé, jen v jiných barvách. Rv

27 3
možnosti
Foto

Teď právě čtu nobelovkou oceněný román "Doba z druhé ruky" a jak kdyby to odtud vypadlo.:-). Přesně tak uvažovali Sověti a běda jinak smýšlejícím.

3 1
možnosti
PK

Já to vidím asi tak, že oba pánové se akorát snaží kupovat si odpustek za své předchozí, životní kroky.

3 8
možnosti
PM

P12e19t65r 78M76a14n11d84a

10. 3. 2022 7:08

A co vaše minulé životní kroky. Jste li bez viny hodte kamenem.

9 1
možnosti
MS

Děje se akorát to, že je někdo až komicky naivní když si myslí, že jde zaujmout neutrální stanovisko na genocidu a zjevné vyhlazování.

Ve válce proti sobě bojují armády. Určitě to není armáda proti utíkajícím civilistům, nebo dětem v porodnici. Nejsme ve starověku.

8 0
možnosti
Foto

Je správné dělat ruské propagandě užitečného idiota a hned dvakrát, je správné mlčet k tomu co se děje na Ukrajině a neodsoudit agresora a stát,který agresi provádí?Já mám pocit,že to správné není a tak mám potřebu se ozvat. Co má cítit člověk když vidí rozbombardovaná města a prchající ženy a děti vůči tomu kdo to provádí? Alibisticky vybírat peníze nestačí.Je třeba udělat víc a někdo kdo to mohl udělat to neudělal.

10 4
možnosti
ŠČ

"Alibisticky vybírat peníze nestačí. Je třeba udělat víc a někdo kdo to mohl udělat to neudělal". To jako mají vzít pušku a jít válčit? A mmch co vy?

4 0
možnosti
Foto

Putin je masový vrah a válečný zločinec, a kdo ho neodsoudí, ten ho podporuje. U známé a populární osobnosti to platí dvojnásob.

Co říkáte, paní Valíková, na ruský barbarský útok na ukrajinskou nemocnici s porodnici?

4 5
možnosti
Foto

Připomnělo mi to podobnou hrůzu. Stala se, když Irák napadl Kuvajt. Iráčtí vojáci v porodnici dokonce masakrovali miminka. Píše se o tom na Wikipedii v článku Válka v Kuvajtu. Podrobnosti se mi už vykouřily.[UA]

2 1
možnosti
Foto

Neděje se tady nic neobvyklého. Jen málo, vzhledem k věku, můžete pamatovat. Třeba to, jak tkadleny z Nejdku, po přečtení článku o demonstrujících disidentech před sochou sv. Václava, jednomyslně odsoudily nekalé rejdy antikomunistických sil placených Západem a jejich marxulibý počin byl kladně ohodnocen hned v následujícím vydání a se stejným rozhořčením se pak k nim přidávali další zdravě uvažující příslušníci dělnické třídy, rolníků a pracující inteligence.

7 1
možnosti
Foto

Děje se to, že morálku si za peníze nikdo nekoupí.

Oba dotyční dlouhodobě propagují Rusko s jeho vedení a byli a jsou tak součástí ruské propagandy.

To nelze omluvit tím, že dali peníze.

2 6
možnosti
Foto

Lidi nevidi les pres stromy. Ci spise pres travu...

1 0
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,71
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz