Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A což takhle zlatá střední cesta, pane kolego. Někdy je třeba utáhnout šrouby, jindy povolit. Tady se nám to hrotí na dva tábory, jedni neposlouchají ty druhé.

To je jako ta státní maturita z češtiny. Ponechat testy, pokud budou příčetné a příčetnější, měkké části zkoušky, sloh a literaturu, vrátit školám, aby se úroveň jazyka na gymnáziích mohla zvednout.

0 0
možnosti
Foto

Paní Valíková,

já Vaši představu o podobě maturitní zkoušky celkem nerozporuji a vesměs proti ní nic nemám. Nejsem si však jistý, že "povolením šroubů" lze v jakémkoli odvětví dosáhnout lepších výsledků. Proto mi vadí neustálé snižování nároků na studenty (viz odklad povinné maturity z matematiky), a to ještě s odůvodněním, že to má přinést lepší výsledky...

0 0
možnosti

mluvíte o motivaci, ale ona existuje i demotivace. holka přišla ze školy, že dostala 4 z tělocviku z běhu na 400m. myslíte, že se snad předtím věnovali nějakému treninku? houby, poslal je to odběhnout a pak podle tabulek přidělil známky. jestli takový přístup má někoho motivovat k nějakému zlepšování, to silně pochybuji. Ano, školství možná zadupává talenty, ale současně ty horší ubíjí k nezájmu. A na rozdíl od fotbalového zápasu, škola by něměla být kolbištěm.

1 1
možnosti

Od toho má rodiče aby z neschopného výkonu vyvodil závěry co vše doposud zanedbal a snažil se to napravit nejlépe s poradou s učitelem. Možná by více napovědělo foto dívčiny či celé rodinky;-)

Jinak samozřejmě můžete podat stížnost na ministerstvo školství co to tam mají za špatné známkovací tabulky;-(

1 0
možnosti

Skvěle napsáno (ale takový Kartous by vám dal...) !

2 0
možnosti

Těžká věc, život mě naučil že lid nemá příliš rád poražené, respektuje jen toho , kdo to nevzdává a bojuje...:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 972x
"Píšu, co si myslím, a myslím si, co chcu..."

                     jiriklabal@seznam.cz