FF

Pražák pláče, když radnické náplavy v duchu lobby, necitlivě, bez vztahu k určitému místu, mění územní plány a od stolu rozhodují o výstavbě 4000 bytů aniž jen malinko vzali v potaz možnosti infrastruktury daného celku. V záplavovém místě, které nemělo být nikdy zastavěno, a které je ke všemu už i tak přetížené dopravou, přibude dalších minimálně 10 000 lidí. Místo, které přímo vybízelo k nádhernému parku a mohlo být druhou Stromovkou, bude zastavěnou v duchu současné betonové architektury. Náplavy se bijí v prsa, co všechno v těch místech bude a jaká to bude skvělá, moderní zástavba. Škola, obchody, kanceláře, garáže a samozřejmě park ke sportu a odpočinku. Dle mého vidění však jen pruh parčíku, kde pěší budou mít co dělat, aby se vyhnuli cyklistům, běžcům, bruslařům a jiným podobným aktivistům.

Parkování a garáže pro minimálně 1000 aut. Avšak jak to pojmou současné silnice už od stolu nikdo neřeší. Už jen chybí, aby se někdo nechtěl povýšit a rozhodnout, že by se v Praze měla postavit nejvyšší budova světa....aby přeci také měla nějakou pořádnou dominantu neb Pražský hrad je jako dominanta už silně zastaralý.

Je mi z toho všeho nějak smutno, vážení přátelé. Ano, na zelené louce se staví nejlépe. Ale kolik těch zelených luk ještě Praze zbývá?

Já vím, asi to sem do matykání nepatří...ale pro mě, jak vidíte, se z toho tak nějak pomalu stala matematika. Kolik kapes se asi zlaťáky naplnilo. Kolik bytů shrábnou spekulanti. Kolik firem se bude hojit. A kolik špíny se vypere. Rovnice o několika neznámých.

A jak mám potom fandit Tvrdíkovo - čínské Slávii;-)

Foto

Patří sem vše, jen piš, co chceš. Mě to zajímá. O jakou lokalitu jde, Františku?

Liberec zase zařízl územní plán, co měl platit od příštího roku a desítky lidí nemůžou začít stavět.

V Liberci se pořád něco děje.

Teď zase zkouší nějaké lyžování, na které nejspíš opět nemáme. Jakoby nestačila Neumannová, po které zbyla v kase pěkná díra.

Foto

Neumannová tam byla spíš jako nastrčená figurka. A svezlo se to po ní.

Š29á70r36k48a 57A18n93d93r21l68o69v52á:

Ale božíčku, ona není takový prosťáček...

Foto
M12a32r65i58e 45Š66í91p72k14o13v21á:

To netvrdím. Zaštítila ten projekt svým jménem, ale netušila asi, že to bude takový průšvih. Jak dalece se na tom napakovala, to netuším.

Š26á43r10k80a 76A89n61d73r10l76o86v46á:

Jen ji tak poočku sleduji od Nagana (nepovedený lov Jardy;-D) A ona přesně ví, co dělá. Akorát je podivné, že jí nikdo nechce...

FF

Na druhou stranu, až si to tam zastavíte....nezbyde Vám nic na výlety. Místo zelených míst jen satelitní městečka a místo lesnatých kopců jen sjezdovky. Letos jsem byl na Ještědu...a pro mě fakt hrůza. Rozsáhlé parkoviště už až u rozhledny. A Václavák hadr.

Foto

Na Ještěd už nechodím. Jsou tady krásnější místa.:-) třeba Bedřichovská přehrada apod...

A kdeže ten "tunel" bude?

No, ten smutek se zvyšuje při sledování dokumentů z evropských metropolí, kde se to zelená uprostřed měst. Jako např. včera jsem viděla bohužel jen kousek filmu o Montmartre v Paříži. Překrásná čtvrť na kopci, a "zelená".

  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.