Foto

Tak dneska byl úplněk velkej jak dekl od brutaru. Taky jste nemohli spát?

Jo a bylo tu to strašidlo?

Ahááá. Proto jsem dneska spala od půl druhé do čtyř. To jsou mi novinky...nikdy jsem na to netrpěla. To bude asi tím hnědým uhlím (věk).

Strašidlo se ztratilo:-)

FF

Tak já do Říma rozhodně nepoletím, a tuhle jsem byl tedy i dost zklamán neb v duchu, že všechny cesty vedou do Říma, jsem se na cestu vypravil. Vzal jsem si kvalitní turistický obleček, který svou visačkou doslova vykřikoval do světa, že je vodotěsný, větruodolný a přitom skvěle prodyšný, sající a usychající. Vydal jsem se na cestu s pocitem, že do Říma musím určitě dojít, když tam tedy vede každá cesta. Naplánoval jsem si dobrých 40km neb jsem si poctivě přiznal, že Řím určitě nebude za rohem, ale to jsem zdaleka ani netušil, že všechny cesty nejenže do Říma nevedou nýbrž vedou tam, kam vlastně i s nádavkem po padesáti kilometrech zjistíte, že vůbec nechcete. No nebudu skuhrat, koneckonců okruh padesáti kilometrů s kteréhokoliv místa daného na mapě, skýtá zcela jistě pár pamětihodností i zajímavostí. A také zjištění, že všechny cesty do Říma nevedou, otevírá široké možnosti vědění, stejně jako když kdysi bylo zjištěno, že země není placatá nýbrž tak nějak kulatá a že tedy její konec je de facto nekonečný. Tedy alespoň zatím.

Kromě toho nemám ani čeho litovat neb kromě turistů žijí v Římě Taliáni, kteří prý v zimě nepracují a v létě tančí. Co dělají na jaře a na podzim není známo, tudíž je tu určité riziko, když jste v nouzi. To v např. v Přerově máte své jisté.

Toliko tedy Flísenského tesané zamyšlení ke chystané Medkovic cestě do lůna cest.

Děkuji za pozornost;-)

Ty Taliány máš, jako mnoho jiných, obráceně:-)))) Oni nepracují v létè, protože je tam vedro (upřesnění...nepracují žádní Jižani

A nedivím se jim)

FF

Pražák pláče, když radnické náplavy v duchu lobby, necitlivě, bez vztahu k určitému místu, mění územní plány a od stolu rozhodují o výstavbě 4000 bytů aniž jen malinko vzali v potaz možnosti infrastruktury daného celku. V záplavovém místě, které nemělo být nikdy zastavěno, a které je ke všemu už i tak přetížené dopravou, přibude dalších minimálně 10 000 lidí. Místo, které přímo vybízelo k nádhernému parku a mohlo být druhou Stromovkou, bude zastavěnou v duchu současné betonové architektury. Náplavy se bijí v prsa, co všechno v těch místech bude a jaká to bude skvělá, moderní zástavba. Škola, obchody, kanceláře, garáže a samozřejmě park ke sportu a odpočinku. Dle mého vidění však jen pruh parčíku, kde pěší budou mít co dělat, aby se vyhnuli cyklistům, běžcům, bruslařům a jiným podobným aktivistům.

Parkování a garáže pro minimálně 1000 aut. Avšak jak to pojmou současné silnice už od stolu nikdo neřeší. Už jen chybí, aby se někdo nechtěl povýšit a rozhodnout, že by se v Praze měla postavit nejvyšší budova světa....aby přeci také měla nějakou pořádnou dominantu neb Pražský hrad je jako dominanta už silně zastaralý.

Je mi z toho všeho nějak smutno, vážení přátelé. Ano, na zelené louce se staví nejlépe. Ale kolik těch zelených luk ještě Praze zbývá?

Já vím, asi to sem do matykání nepatří...ale pro mě, jak vidíte, se z toho tak nějak pomalu stala matematika. Kolik kapes se asi zlaťáky naplnilo. Kolik bytů shrábnou spekulanti. Kolik firem se bude hojit. A kolik špíny se vypere. Rovnice o několika neznámých.

A jak mám potom fandit Tvrdíkovo - čínské Slávii;-)

Foto

Patří sem vše, jen piš, co chceš. Mě to zajímá. O jakou lokalitu jde, Františku?

Liberec zase zařízl územní plán, co měl platit od příštího roku a desítky lidí nemůžou začít stavět.

FF

To byste nevěřili, ale na pár dnů jsem se stal sadařem, sběračem a zpracovatelem jablek v jedné osobě v krajině, kde lišky dávají dobrou noc. Tedy něco podobného, jako být strašidlem někde na cimbuří a mít z toho děsnou honičku;-D

Odměnou mi pak je cca jeden galon moštu.

Pokud byste chtěli znát můj recept, mé know how, jak vyzrát na mošt, tak ho samozřejmě nedostanete neb je to rodinné tajemství uchovávané lépe jak Becherovka ve Varech.

Dále bych pak chtěl upozornit, že v té samé destinaci, kde lišky dávají dobrou noc, došlo i ke sběru lesních plodů, a to smrkových hřibů. Pro letošek považuji sběr hub za velmi vydaření a nasušených mám opět cca galon, což někomu může i dost smrdět, ovšem ne tak mně. Mně sušené houbičky voní a bramboračka z nich ještě více. Tímto tedy zvláště zdravím Chvátalovic děvuchu. Juchuchu.

Jo, a také jsem si všiml, a doufám, že i v Líbrci to zaznamenali, že Litvajz dostal od Sparty tak trochu na holou, že?...i když pravda, stačil si dát alespoň polštářek na zadek;-D

Jenom galon moštu? A není to málo Antoníne Pavloviči?:-))))))

Tak jsem dnes udělala veeelký objev! Si představte, že obrazce v obilí jsou vlastně fraktály...

No...tak kdo je tam dělá...no, nechoďme daleko:-)))))

Foto

Tos napsala hezky, myslím si to samé, ale takhle krásně bych to nedokázala vyjádřit. ;-D

FF

Vzorní..vzorní...ale zdá se, že tento blog už posíláme pomaloučku, polehoučku do propadliště dějin....:-)

Foto

Urobíme prezénčku:-)

Medková? Zde!

Řeháček?

Horník?

Ernestová?

Flísenský?

;-D

Foto

Zdravím všechny a přeji vše nejnejnej... VVV

  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.