Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O hluchém a slepém Bambasovi a šikovném Kubicovi

Policejní prezident odvolal šéfa dopraváků Zdeňka Bambase. Vzhledem k počátečnímu mlčení prezidia a následnému vyjádření ministra vnitra Ivana Langera o „hluchotě a slepotě“, kterou Bambas nabyl čtrnáctiletou prací pro policii, je zřejmé, že za jeho odvoláním je přání pana ministra. Nechci se pana Bambase nijak zastávat.  Práci dopravaků jsem ještě neokusil, řidičák mám poměrně krátce. Skeptický jsem i vůči srovnávání nesrovnatelného, totiž počtu dopravních nehod s úrovní práce této policejní složky. To by musel policejní prezident nejdříve zavřít ministra Langera a následně spáchat rituální harakiri.

Co mě však na celé této záležitosti štve nejvíc, je ale Langerův dvojí metr. Když totiž dojde na kritiku práce ÚOOZ, na fakta v podobě nedokonalé práce či dokonce na propojení lidí z této složky na podsvětí, ministr Langer se schová za policejního prezidenta a s dětským úsměvem sdělí, že to není v jeho pravomoci.

 

Kdyby pan Langer nevěděl, tak plk. Kubice je v čele ÚOOZ skoro tak stejně dlouho, jako Zdeněk Bambas v čele dopraváků. Takže opotřebovanost v Langrově pojetí tady určitě je. Navíc mu chybí potřebné vzdělání, které si sice slíbil dodělat, avšak bude zajímavé sledovat kde a za jakých podmínek a s jakým výsledkem. O některých vysokých školách, kde si rádi dodělávají potřebné vzdělání policisté se vyprávějí zajímavé historky, které mnohému nasvědčují. Ačkoliv se má jednat o útvar elitní, jsou výsledky ÚOOZ v posledních letech více než tristní. Většinu případů, které ÚOOZ začne šetřit, musí následně převzít útvar jiný, neboť procesně nejsou Kubiceho lidé schopni dotahovat složitější případy k podání obžaloby. To se koneckonců ukázalo u všech kauz, které sloužily pro vznik Kubiceho zprávy: všechny popadaly jako shnilé hrušky. Podobnou hochštaplerskou pověst má jeho útvar i mezi státními zástupci, kteří na jeho adresu nešetří kritikou a kdokoliv nahlédne do statistik podaných obžalob a pravomocných rozsudků, musel by být „hluchý a slepý“, aby se k této kritice nepřipojil.

 Pokud si k tomu přidáte všechny ty přešlapy, kterých se tento útvar pod vedením plk. Kubiceho dopustil, musíte se oprávněně ptát, proč když Bambas musí odejít, Kubice může zůstat.Buď je Ivan Langer „hluchý a slepý“, nebo je plk. Kubice tak šikovný policista, že je nepostradatelný. Anebo je to kombinace obojího: Kubice je tak šikovný, že je pro Langra nepostradatelný a ten je pak „hluchý a slepý“.  

Autor: Petr Dimun | pátek 27.7.2007 11:53 | karma článku: 14,48 | přečteno: 1286x
  • Další články autora

Petr Dimun

Vrtěti Topolánkem

Byl jsem veřejně, už poněkolikáté, obviněn Mirkem Topolánek, že za „vajíčkovou“ kampaní stojím já, protože se to hodí ČSSD, aby byla obětí. Není to poprvé, co mne Mirek Topolánek obvinil bez důkazů z něčeho, co by se dalo nazvat „spiknutím“.

3.6.2009 v 10:49 | Karma: 18,27 | Přečteno: 1968x | Diskuse| Ostatní

Petr Dimun

Paroubek se nebrání "vytěsňování", bráníme se chybám médií

Dobrý den, pane redaktore. Reaguji na poměrně vtipný článek "Předsednictví vytěsňuje ČSSD z médií, Paroubek se brání". Začnu věcnou chybou, což je vlastně samo o sobě vysvětlení naší aktivity vůči médiím: tisková zpráva ČSSD, která se věnovala kritice médií za jejich faktické a etické chyby, nesoucí název "Langerizace médií...", kterou v článku citujete, byla vydávána tiskovým odborem a podepsána mluvčím O. Macurou. Dávat do úst jeho slova Jiřímu Paroubkovi je proto nesmysl a proto Vás žádám o opravu. Díky. (Redakce iDnes.cz této žádosti vyhověla a chybu již opravila.)

1.2.2009 v 15:56 | Karma: 13,45 | Přečteno: 1857x | Diskuse| Politika

Petr Dimun

Topolánku: kradeš a chceš vraždit děti!

Takže, sečteno a podtrženo, posílám tímto panu Topolánkovi výzvu po jeho způsobu. Tvrdím totiž, že jako šéf této vlády, která snižuje reálné důchody, která zavedla poplatky ve zdravotnictví v podobě jakési „daně za nemoc“, která slibovala to, co sama ostentativně a nezakrytě nyní nejen neplní, ale popírá, totiž že fakticky zvýšila daně většině obyvatel, že zavádí prokorupční zákony v podobě nového trestního řádu či zákona o policii, krade a dovoluje vraždit děti. Topolánek podle jeho způsobu uvažování a mluvy okrádá jak důchodce a zaměstnance, tak malé a střední podnikatele. A chce vraždit děti, protože mu v tom chtějí zabránit koaliční lidovci. I to je důsledek logiky a způsobů politiky Mirka Topolánka. Pokud pan premiér nebude reagovat žalobou, pak se závěry tohoto článku souhlasí.

28.3.2008 v 17:04 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1753x | Diskuse| Ostatní

Petr Dimun

Haló, tady Franta, Franta Mrázek. Aneb přítel na telefonu…

MF Dnes přináší v poslední době seriál, který leccos vypovídá o stavu naší země. O stavu naší politiky, bezpečnostních složkách, ale – bohužel – i o stavu médií.Životní příběh Františka Mrázka je po všech stránkách zajímavý. I z toho důvodu, že svým způsobem jeho nejlepší období umožnila doba tzv. kupónového kapitalismu (tak trochu opak „gulášového kapitalismu“ maďarské provenience). Kořeny úspěchu Františka Mrázka spadají do doby veksláků a pasáží Václavského náměstí, kdy v době úpadku komunistického režimu vznikaly vazby, které přetrvaly i sametovou revoluci. Mrázek jich uměl využít. Otázka na média zní: Jak?

8.11.2007 v 18:11 | Karma: 12,56 | Přečteno: 1910x | Diskuse| Ostatní

Petr Dimun

Dimun - symbol zla a třídní nenávisti

V mediální politice platí, že chceš-li něčemu zbytečnému a hloupému dát význam, reaguj na to. Na hloupost se prostě z podstaty věci reagovat nedá. Tuším, že to byl kardinál Richelieu, který už v 17. století na to recept měl: „Urážek není řeba si všímat. Vystavují zkouškám ty, jichž se týkají a slouží slávě těch, jež měly zničit.“

6.8.2007 v 14:02 | Karma: 17,32 | Přečteno: 6816x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2443x
Narodil jsem se 26.2. 1979 v Kadani. Po gymnasiu jsem odešel do Prahy studovat historii a politologii na Filosofickou fakultu UK a následně Fakultu sociálních věd UK. Následně jsem se stal manažerem senátorské volební kampaně Edvarda Outraty v roce 2000 a jeho asistentem po jeho zvolení. V roce 2002 jsem nastoupil jako mluvčí na MMR a v roce 2004 do stejné pozice na MSp.

Seznam rubrik