Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Topolánku: kradeš a chceš vraždit děti!

Takže, sečteno a podtrženo, posílám tímto panu Topolánkovi výzvu po jeho způsobu. Tvrdím totiž, že jako šéf této vlády, která snižuje reálné důchody, která zavedla poplatky ve zdravotnictví v podobě jakési „daně za nemoc“, která slibovala to, co sama ostentativně a nezakrytě nyní nejen neplní, ale popírá, totiž že fakticky zvýšila daně většině obyvatel, že zavádí prokorupční zákony v podobě nového trestního řádu či zákona o policii, krade a dovoluje vraždit děti.   Topolánek podle jeho způsobu uvažování a mluvy okrádá jak důchodce a zaměstnance, tak malé a střední podnikatele. A chce vraždit děti, protože mu v tom chtějí zabránit koaliční lidovci. I to je důsledek logiky a způsobů politiky Mirka Topolánka.   Pokud pan premiér nebude reagovat žalobou, pak se závěry tohoto článku souhlasí.

 Tak. A jsem zvědavý, zda mne za tento výrok pan premiér zažaluje. Klidně by mohl, protože jsem tímto výrokem pojmenoval některé jeho kroky způsobem, který je jemu vlastní. Totiž zkratkovitě, emotivně, zjednodušeně a hloupě.  

Pamatujete si ještě další podobné výroky pana premiéra Topolánka v tomto duchu?

1.    „Es kommt der Tag!“ (Heslo stoupenců nacistického režimu v Německu mezi tzv. sudetskými Němci v 30. letech, kterým hrozili demokratům první republiky, že s nima „zatočí“.)

2.    „Noc dlouhých nožů“. Tímto způsobem shrnul pan Topolánek strategii ODS po nástupu k moci. Nic na tom, že pod tímto sloganem se skrývá program Adolfa Hitlera na vyvražďování politických oponentů.

3.    „Osvětimská lež“. Výraz, který se používá pro pojmenování výmluv nacistů pro vyvražďování milionů Židů, použil Mirek Topolánek ve chvíli, kdy chtěl banalizovat námitky ČSSD ohledně reálnosti volebního programu a slibů ODS. Myslím, že měl na mysli nikoliv osvětimskou, ale „pražskou lež“ a mířil tím vizionářsky do vlastních řad.

4.    „Čtenářům je do toho hovno…“ No, to fakt nesnese komentář, když představitel demokratické strany takto „pregnantně“ shrne svůj přístup k veřejnosti.

 

A pak xy dalších perel, kterými pan Topolánek protrhl „panenskou blánu“ slušnosti v české politice. Pro kohokoliv znalého poměrů praktické politiky od 60. let 19. století je ovšem otázkou, zda taková rétorika nenavazuje na některé extrémní, antidemokratické proudy, které vždy byly přítomny v českém politickém prostředí. I to je otázka k hlubšímu zamyšlení nad tím, co tento nový fenomén, totiž lidovost 4. cenové kategorie v politice, vlastně znamená. Tento „topolánkismus“, méně vznešeně „chacharismus“, buranství, či jak říká sám Mirek Topolánek „projev postburety“, mnohem více proměňuje české politické prostředí, než cokoliv jiného.

Možná jsem více než kdokoliv jiný oprávněn takového výpadu i z toho důvodu, že je to už měsíc, co v přímém přenosu vystoupil pan Topolánek, premiér této země, představitel výkonné moci a šéf tajných služeb, s obviněním, že má důkazy o tom, jak já úkoluji tajné služby této země. Dodnes jsem nebyl vyzván jakoukoliv složkou ke svědectví a dodnes nebyl předložen panem premiérem jediný důkaz.

     Jen připomínám, že na základě podobného nepodloženého obvinění, totiž že mám údajně podplácet novináře nejsledovanější televize v zemi, byla za potlesku ODS odvolána svého času nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová. A to byla jen nejvyšší státní zástupkyní…

 

Takže, sečteno a podtrženo, posílám tímto panu Topolánkovi výzvu po jeho způsobu. Tvrdím totiž, že jako šéf této vlády, která snižuje reálné důchody, která zavedla poplatky ve zdravotnictví v podobě jakési „daně za nemoc“, která slibovala to, co sama ostentativně a nezakrytě nyní nejen neplní, ale popírá, totiž že fakticky zvýšila daně většině obyvatel, že zavádí prokorupční zákony v podobě nového trestního řádu či zákona o policii, krade a dovoluje vraždit děti.

 

Topolánek podle jeho způsobu uvažování a mluvy okrádá jak důchodce a zaměstnance, tak malé a střední podnikatele. A chce vraždit děti, protože mu v tom chtějí zabránit koaliční lidovci.

I to je důsledek logiky a způsobů politiky Mirka Topolánka.

 

Pokud pan premiér nebude reagovat žalobou, pak se závěry tohoto článku souhlasí.

Autor: Petr Dimun | pátek 28.3.2008 17:04 | karma článku: 16,87 | přečteno: 1753x
  • Další články autora

Petr Dimun

Vrtěti Topolánkem

Byl jsem veřejně, už poněkolikáté, obviněn Mirkem Topolánek, že za „vajíčkovou“ kampaní stojím já, protože se to hodí ČSSD, aby byla obětí. Není to poprvé, co mne Mirek Topolánek obvinil bez důkazů z něčeho, co by se dalo nazvat „spiknutím“.

3.6.2009 v 10:49 | Karma: 18,27 | Přečteno: 1968x | Diskuse| Ostatní

Petr Dimun

Paroubek se nebrání "vytěsňování", bráníme se chybám médií

Dobrý den, pane redaktore. Reaguji na poměrně vtipný článek "Předsednictví vytěsňuje ČSSD z médií, Paroubek se brání". Začnu věcnou chybou, což je vlastně samo o sobě vysvětlení naší aktivity vůči médiím: tisková zpráva ČSSD, která se věnovala kritice médií za jejich faktické a etické chyby, nesoucí název "Langerizace médií...", kterou v článku citujete, byla vydávána tiskovým odborem a podepsána mluvčím O. Macurou. Dávat do úst jeho slova Jiřímu Paroubkovi je proto nesmysl a proto Vás žádám o opravu. Díky. (Redakce iDnes.cz této žádosti vyhověla a chybu již opravila.)

1.2.2009 v 15:56 | Karma: 13,45 | Přečteno: 1857x | Diskuse| Politika

Petr Dimun

Haló, tady Franta, Franta Mrázek. Aneb přítel na telefonu…

MF Dnes přináší v poslední době seriál, který leccos vypovídá o stavu naší země. O stavu naší politiky, bezpečnostních složkách, ale – bohužel – i o stavu médií.Životní příběh Františka Mrázka je po všech stránkách zajímavý. I z toho důvodu, že svým způsobem jeho nejlepší období umožnila doba tzv. kupónového kapitalismu (tak trochu opak „gulášového kapitalismu“ maďarské provenience). Kořeny úspěchu Františka Mrázka spadají do doby veksláků a pasáží Václavského náměstí, kdy v době úpadku komunistického režimu vznikaly vazby, které přetrvaly i sametovou revoluci. Mrázek jich uměl využít. Otázka na média zní: Jak?

8.11.2007 v 18:11 | Karma: 12,56 | Přečteno: 1911x | Diskuse| Ostatní

Petr Dimun

Dimun - symbol zla a třídní nenávisti

V mediální politice platí, že chceš-li něčemu zbytečnému a hloupému dát význam, reaguj na to. Na hloupost se prostě z podstaty věci reagovat nedá. Tuším, že to byl kardinál Richelieu, který už v 17. století na to recept měl: „Urážek není řeba si všímat. Vystavují zkouškám ty, jichž se týkají a slouží slávě těch, jež měly zničit.“

6.8.2007 v 14:02 | Karma: 17,32 | Přečteno: 6816x | Diskuse| Ostatní

Petr Dimun

Máme právo na život. Tak proč ne na smrt?

Dnešní MF Dnes přinesla zprávu o tom, že jsou Češi, kteří si jezdí do zahraničí pro smrt. Nemyslím ty sportovní nadšence, kteří jsou po celém světě známi tím, jak hazardují a oddávají se superadrenalinovým disciplínám či lezou po slovenských horách a ze tří čtvrtin tak tvoří statistiku úmrtnosti v nejmenších evropských velehorách. Myslím ty Čechy, kteří trpí buď nevyléčitelnou nemocí či zraněním, které dělá jejich život natolik nesnesitelným, že raději zvolí milosrdnější variantu – totiž smrt.

2.8.2007 v 12:17 | Karma: 32,91 | Přečteno: 4588x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Brusel zveřejnil 10 kroků pro přijímání migrantů, z nichž se Česko nevyzuje

12. června 2024  18:34

Evropská komise zveřejnila harmonogram, který má zajistit, aby v jednotlivých členských státech EU...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Evropu čeká vlna veder, dorazí i do Česka. Ve Španělsku čekají 45 stupňů

11. června 2024  15:34,  aktualizováno  15:49

Teploty v Evropě od víkendu výrazně vzrostou. Od pondělí do čtvrtka příštího týdne bude letní až...

Centrem Prahy nejezdí dvě ze tří linek metra, policie řeší odložené kufry

18. června 2024  13:53,  aktualizováno  14:21

Aktualizujeme V úterý odpoledne policie uzavřela část Václavského náměstí kvůli nálezu podezřelého zavazadla....

Dodávka na pěší zóně srazila a usmrtila seniorku, zůstala zaklíněná pod autem

18. června 2024  14:19

Tragickou dopravní nehodu vyšetřovali dnes dopoledne olomoučtí policisté i hasiči na pěší zóně v...

Potyčka na ubytovně v Ústí skončila vraždou, podezřelého policie zadržela

17. června 2024  12:06,  aktualizováno  18.6 14:01

Policisté vyšetřují vraždu na ubytovně v Ústí nad Labem. V násilný trestný čin zřejmě vyústila...

„Ficovi pomohlo, že sám bojoval.“ Lékař poprvé popsal dny po atentátu

18. června 2024  13:11,  aktualizováno  13:50

Rychlé zotavování slovenského premiéra Roberta Fica po atentátu v Handlové souviselo s tím, že...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2443x
Narodil jsem se 26.2. 1979 v Kadani. Po gymnasiu jsem odešel do Prahy studovat historii a politologii na Filosofickou fakultu UK a následně Fakultu sociálních věd UK. Následně jsem se stal manažerem senátorské volební kampaně Edvarda Outraty v roce 2000 a jeho asistentem po jeho zvolení. V roce 2002 jsem nastoupil jako mluvčí na MMR a v roce 2004 do stejné pozice na MSp.

Seznam rubrik