Šolíchat samce aneb vzpoura vůči článku Osm rad, jak si udržet muže

Asi to s muži neumím, soudě z toho, co se tak dočítám. Resp. já to s nimi NECHCI umět! Vycházím totiž (stále ještě) z předpokladu, že i oni jsou lidé, a to vývojově víceméně na podobné úrovni, jako ženy, tak proč bych s nimi měla zacházet jako se zvířátky?

Právě jsem si přečetla onen zmiňovaný článek na Oně, a spravedlivě jsem se rozčílila. Koučka radí, jak zacházet s lidskými samci, aby byli spokojeni. Když pominu představu, jak se ptám jakékoli odbornice, co mám dělat, aby se můj samec netrhnul, což by mi trnulo trapností, chybí mi tu mj. obdobná péče naopak o ženy!

Mezi-  jistě dobře míněné- rady patří chválení a oceňování mužů, zachování si schopností úžasné milenky, smyslu pro humor, ale i péče o svůj vzhled, potažmo váhu. Kromě toho je zdůrazněna potřeba nesundavání si růžových brýlí a také je zde varování, že muž- samec rozhodně nevidí do našich lebek, tudíž nelze čekat, že sám od sebe pochopí, oč nám kráčí.

Nikdy! Pravím já.

Jestliže jsem ochotna připustit, že muži jsou taky lidé, a to bezmála tak kvalitní, jako my, ženy, nevidím důvod, proč by měli mít jakákoli privilegia či pochybné úlevy na úkor žen!

Chválit někoho, že si po sobě umyl vanu? Že pomohl s dětmi? Nakoupil potravu (tentokrát on) pro celou smečku? Kde to jsme?

Proč mám rovněž brát v potaz, že nám nevidí do hlavy, tudíž často nechápe, co po nich chceme? Ať se snaží, ne? A když to nepochopí sám, ať se (opatrně) zeptá buď přímo u zdroje, nebo ať bádá a zkoumá! Snad není malej nebo blbej, ne?

Trojice pojmů „váha“, „vzhled“, „úžasná milenka“. No, co k tomu dodat. To knedlo- vepřo- zelo si teda v neděli dám, zapomeňte! Vypadám furt stejně a nehodlám obíhat zkrášlovací salóny, abych si šplhla! Koneckonců- on, samec, to taky nedělá, pokud vím! A úžasná milenka? Pokud má úžasného milence, je to samozřejmě nádhera...

Růžové brýle budu mít nasazené přesně tak dlouho, dokud mi je samec osobně nestrhne z očí; lepit vteřinovkou si je tam nebudu!

Jenom ten humor. Ten je opravdu důležitý! Ten se ze vztahu nikdy nesmí vytratit! Konečně...existuje mnoho druhů humoru, i když lidé nemají všechny stejně v oblibě. Zde se chutě liší kus od kusu.

Já například miluju ironii, ba sarkasmus...  

 

 Děkuji autorkám článku za inspiraci, popř. shovívavost...:-)

 

 

Autor: Ivana Dianová | sobota 30.11.2013 10:33 | karma článku: 27,52 | přečteno: 2395x
  • Další články autora

Ivana Dianová

Desatero

21.6.2024 v 0:16 | Karma: 21,05

Ivana Dianová

Setkání aneb Paĺikerav

11.6.2024 v 13:13 | Karma: 23,75

Ivana Dianová

Hyeny na lovu starých lidí

14.5.2024 v 9:56 | Karma: 38,58

Ivana Dianová

Matky „jiných“ dětí

4.5.2024 v 0:53 | Karma: 37,92

Ivana Dianová

Exotická večeře

25.4.2024 v 1:12 | Karma: 25,98