Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Náš konec světa

Bude nebo nebude? Většina lidí si myslela nebo alespoň tvrdila, že nebude. Manžel mne ujistil, že nebude, že by o předpokládané srážces jiným vesmírným tělesem musela informovat NASA. Na mou odpovědět, že by o tom pravděpodobně naopak neinformovala, aby zbránila panice, s klidem odvětil, že ututlat  to přede všemi a úplně všem by se to stejně nepovedlo.  

Každopádně jak už to tak bývá jeden míní a jiní mění – na datum 21. 12. 2012 jsme neměli být jako rodina spolu. Já s dětmi jsem už byla připravena na Vánoce u babičky a dědy na západě, zatímco manžel ještě  musel něco dokončit a byl tedy sám v Praze. Když už ne s manželem, věděla jsem, že kdby měl nastat poslední den, určitě bych ho chtěla strávit se svými  nejbližšími. A tak jsem byla ráda, že budu spolu dětmi s mojí maminkou a se sestrou.  Sestra brala varování Majů vážně, nastudovala několik teorií, včetně té o plajáďanech – vesmírních lidech. Majové bohužel nezanechali přesný scénář, a tak jsme řešili, kdy to – pokud tedy vůbec něco – asi tak vypukne a došli k tomu, že kdyby náhodou, strávíme společně už  i večer z 20. na 21.12. Vybavily jsme se výborně – dobrým bílým vínem, k tomu něčím k zakousnutí a dobrou náladou. Děti usnuly brzy, o všemožných teoriích nic nevěda. A tak jsem si mohla už po 20:00 hodině rozšířit obzory o existenci světa 5D (kde je vše daleko výraznější – pokud jde o smysly a kde bude vše tak, jak bysme si představovali), kam by mohlo „odvibrovat“  údajně 2,5% obyvatel planety. Tedy to procento připravených, pozitivních lidí. Protože tahle varianta zněla docela lákavě, shodly jsme se na tom, že bysme do toho klidně šly – já už si představovala tu ještě výraznější chuť belgických pralinek, dovedla jsme si představit i sebe před deseti kily. Abychom si to nezavařily, během celého večera i následujícího dne, jsme se pak pro sichr častovali poznámkami typu – „se nevysmívej nebo nikam nepoletíš!“, „kdo se šklebí , neletí atd.“. Před spaním jsme si ještě řekli, že kdyby jsme se ráno nenašli, tak jsme prostě odfrčeli.  Že tu pořád všichni jsme, jsem zjistila ve 3 hodiny ráno, kdy jsme šla dělat malýmu mlíko. Dokonce i v půl osmý ráno taky všichni. – Pravděpodobně jsme si během společně stráveného večera a vzájemného škádlení natolik „pošpinili“ kredit, že jsme se do užšího výběru nevešly. Nemáme totiž moc příležitostí trávit spolu tolik času – každá bydlíme jinde a všechny pracujeme. Myslím, že to podobně má poměrně velké procento lidí a co jsme četla v novinách, dost z nich by poslední chvíle rádo trávilo se svými blízkými. – Takže to Majům nakonec  možná vyšlo, jestliže 21.12.2012 spolu strávilo společně 24 hodin tolik rodinných příslušníků s přátel pohromadě, nutně se něco na světě změnit muselo i kdyby jenom na chvilinku. Máme jim tedy za co děkovat! – Pokud se tu zítra zase probudíme všichni a nic se nestane, budu se docela těšit na další avizovaný konec světa – vím, že minimálně v rodinném kruhu si to všichni spolu pořádně užijeme!

P.S. Jo a vlastně něco nám zmizelo – koupelnová předložka. Asi byla připravena nejlépe a zmizela už během dopoledne a nikde jsme jí nenašly. Dost jsme jí to přály a říkaly si, jestli to vůbec ocení a užije si to. Bohužel jen do chvíle, než jsme zjistily, že se daleko nedostala – odvibrovala nakonec jen do pračky, kam ji asi v nestřeženém okamžiku daly děti. 

Autor: Olga Daskin | pátek 21.12.2012 22:07 | karma článku: 11,26 | přečteno: 734x
  • Další články autora

Olga Daskin

Óda na práci

Pátek večer Elí: „Mami, když mám opravdovou peněženku a v ní ty kartičky (permanentka na vláček na Žofínském ostrově, karta do petcentre) a hodně peněz (15,- Kč), tak to už bych mohla být opravdová maminka, že jo?“

13.12.2015 v 16:55 | Karma: 11,68 | Přečteno: 349x | Diskuse| Osobní

Olga Daskin

Den jako vymalovaný

Je krásné se ráno vzbudit do modré oblohy a svitu slunce, slyšet ve dvoře ptáky zpívat a na okně vidět všechno kvést.

7.5.2015 v 21:47 | Karma: 6,84 | Přečteno: 167x | Diskuse| Miniblogy

Olga Daskin

Slabost

Ačkoliv si moje děti myslí, že maminka je něco jako polobůh nebo přinejmenším chodící wikipedie, jsem pořád jenom člověk a mám dost slabin. Jednou z nich je bezesporu slabost pro červený hrnek s bílým vnitřkem a nápisem Nescafé.

1.7.2014 v 7:58 | Karma: 11,63 | Přečteno: 517x | Diskuse| Letní povídka

Olga Daskin

Turecký deník - šílení poprvé

Zatímco v poklidu večeříme v kuchyni a děti si malují v obývacím pokoji, přijde do kuchyně Elí, aby nás sdělila, že Erdík je celej počmáranej – „Takhle“, ukazuje po obličeji, „je celej červenej.“ Za chvíli se přichází Erdík sám pochlubit – červenou barvu má po celý puse a bradě – odkládním se ledabyle od stolu a ptám se ho: „Není to krev, že ne?“, načež z dosavadní úrovně lenochoda přejdu do tempa závodního chrta a v pikosekundě mu stírám tu krev z obličeje a snažím se najít zdroj krvácení.

11.6.2014 v 12:44 | Karma: 13,02 | Přečteno: 1169x | Diskuse| Cestování

Olga Daskin

Můj otec je veverka

Fakt. Vlastě jsem to nevěděla celých 35 let, až dneska mi to maminka pověděla a přitom to bylo jasný už dlouho. A začalo to tak nevinně.

20.12.2013 v 7:45 | Karma: 10,59 | Přečteno: 505x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 941x
Vystřídala jsem řadu profesí – od učitelky v mateřské, posléze střední škole, konzultantky na Lince bezpečí, koordinátorky a manažerky vzdělávání dospělých, občasného lektorování pro učitele a vedení adaptačních soustředění pro studenty prvních ročníků středních škol, vytvářela jsem a tutorovala e-learningové kurzy. Většinu z toho najednou, jinak bych se asi nudila. Abych se nenudila ani na mateřské dovolené, narodila se mi dvojčata. Dlouho jsem psala jen pro své známé – baví mě zachycovat ta kouzla okamžiku a jedinečnost zážitků, na které by se jinak zapomnělo, či si jen tak rovnat myšlenky – až mě přesvědčili, abych si založila blog.