Odborářům, těm je hej!

Český daňový systém je jako česká gramatika. Máme určitá pravidla, avšak každé pravidlo má několik výjimek a výjimky z výjimek. Napsat diktát bez chyby je pro většinu Čechů bohužel problém (viz Svěrákovy diktáty 1. září). Sestavení daňového přiznání nedopadá o nic lépe.

Ministr financí Miroslav Kalousek přišel se smělým cílem. Zjednodušme naše daně, zkusme je zpřehlednit, odstraňme výjimky! Jedním z návrhů je zdanění všech zaměstnaneckých benefitů, nikoliv jen některých. Proč je to dobré, vysvětlil ministr médiím sice polopatě, ale pochopí to snad každý: "Prodavačka v řeznictví taky nemá ten salám zadarmo. A když ho od svého zaměstnavatele dostane zadarmo, tak je to příjem a musí ho zdanit. Podobné výhody jsou diskriminační vůči těm, kteří je nemají.“

Svůj benefit zaměstnanec dostane tak jako tak, jen ho uvidí na výplatní pásce. Tečka. Odobář by měl zajásat, budeme si konečně všichni rovni! Avšak překvapení se nekoná, 12 ledna nás (zase) čeká "největší stávka v novodobé historii naší země". Zastavit se má metro, tramvaje, autobusy i železnice. Od tohoto dne se jednoduše přestane chodit do práce. Projdeme se demonstrativně po magistrále (ať je ten kolaps ještě větší), zanadáváme si, vytáhneme odborářské prapory a zapískáme na píšťalky.

Perlička na závěr: Jako mluvčí stávkujících vystupuje bývalý odborářský boss Českých drah Jaromír Dušek. Ten Dušek,kterého se jeho druzi sami raději zbavili pro ztrátu důvěry v souvislosti s hospodařením největší odborové organizace na železnici.

Odborářům, těm je hej!

P.S.: Všechna čest té části železničních odborů, která se stávkou nesouhlasí.

Autor: Daniel Suchánek | čtvrtek 18.12.2008 12:11 | karma článku: 40,99 | přečteno: 5729x