Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

honzajaka

25. 12. 2008 13:41
nerozumím

tomu proč našim poslancům tak moc leží v žaludku ty stravenky, stát na nich nic netratí, tady se jen přelévají peníze z jedné kapsy do druhé, takže o nïc nejde

0 0
možnosti
T

TurboFrank

19. 12. 2008 10:51
Je komické číst, co ke zdanění nabízí páni poslanci.

Ještě nám bratr Kalousek nevysvětlil, proč mají páni poslanci jiné ceny v kantýně oproti normálním občanům. Hajzli sami měří dvojím metrem a vůbec jim to nevadí. A Kalousek a ostatní černo.rdelníci přitom nemají strach, že budou potrestáni pánem, ve kterého tak věří?

0 0
možnosti
PW

waltak

19. 12. 2008 9:36
RE

Nemohu kázat vodu a pít víno. Pokud někdo chce něco rušit ostatním, má mít zameteno před vlastním prahem. Proč poslanci tyto nedaněné výhody mohou míti, o 100% placené nemocenské ani nemluvě (to už je pak i mateřská dovolená DOVOLENOU). Ať si je sami nezdaněné výhody zruší - cestování zdarma - vlak, autobus, MHD, kancelářské potřeby a spousty dalších výhod. Takhle dělají ze sebe akorát hlupáky. Pokud chci něčeho dosáhnout, musím začít od sebe. Pak se dá pochopit proč to nezrušit všem.  A kde to skončí - jako vždy nebyla k tomu politická vůle. Jinak přeji příjemný den.

0 0
možnosti
BS

Brambach

19. 12. 2008 10:36
Re: RE

Naprosto souhlasím!!!R^

0 0
možnosti
1

102030abc

19. 12. 2008 9:02
Nechat se okrádat se tady považuje za ctnost

Tak jste mě vážení svými reakcemi přesvědčili o tom, co si myslím už dávno, že v této zemi se považuje za ctnost když za věci platím víc a encháms e i jinak okrádat..protože pak ukazuji jak sem bohatý...že nemusím chtít slevu a nejsem socka..v bohoatších zemích mnohdy velmi bohatí lidé bojují za každou úlevu, slecu, výhodu..a nestydí se. TOhle je jen jeden z projevů..

0 0
možnosti
SZT

sedmý ze tří

19. 12. 2008 9:11
Re: Nechat se okrádat se tady považuje za ctnost

Problém je úplně někde jinde, odboráři si myslí, že mají na ty úlevy nárok!!! To je nesmysl, žádný nárok na to nemají!!! Bojovat za ně můžou, ale nesmí s tím otravovat ostatní, kteří s jejich nároky nesouhlasí! 

0 0
možnosti
1

102030abc

19. 12. 2008 8:00
Fandím jim

Vážený pane Suchánek. Nemohu s Vámi ani trochu souhlasit. Zaměstnanecké benefity jsou běžné v mnoha zemích. Když jsem pracoval u telefonního operátora, také jsem měl hovorné zdarma. Jine mají zase jiné výhody. Je to tak dobře. Nerozumíte tomu. Lidé jsou těmito výhodami mnohdy motivvoáni více, než o trochu vyšším platem. Nevidím žádný důvod, proč by si lidé v různých profesích měli být rovni v systému odměn. Život není fér..tak to je. A práci si volíte dobrovolně. Např. stravenky Vám může dávat každá firma...je to jen její volba..jestli si Vás jako pracovní síly váží a stojíte jim za nějaký ten benefit. Odborážům v dorpavě fandím a rád je podpořím, i když s v oboru nepracuji, mají prostě mé sympatie. Jediná cesta odporu proti "juntě" která zde vládne je soustředěný jednotný protest. Jako v Tahjsku..kdy bez většího násilí paralyzujete celou zemi.Doslova.Ne, že řvete někde na náměstí.Musíte zastavit život, hospodářství tak, aby vašim požadavkům téměř nebylo možné nevyhovět.Tak se to dělá!

0 0
možnosti
VF

vafla

19. 12. 2008 8:17
Re: Fandím jim

Pane, vy jste úplně mimo mísu. Stravenky, ani jiné výhody nikdo nikomu nebere, jen mají být zdaněny. A jestli chcete paralyzovat celou zem, tak jste nebezpečný psychopat.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

19. 12. 2008 6:35
možná tomu nerozumím...

Ano rovná daň pro všechny.Bude však rovná?Budou mít své benefity zdražené i poslanci?Zamyslel se někdo s vás kteří tak odsuzujete odboráře že se staví za svá práva nad tím jak to je ve skutečnosti.Benefity nějakou formou dostává každý.Ve Škodovce má zaměstnanec možnost koupě levnějšího auta,v bance úředník výhodnější cenu služeb a někde i výhodnější úrok při spoření.I ta prodavačka v leckterém řeznictví má možnost koupě salámu za "nákupku" a ne prodejní cenu.Železničáři od nepaměti měli své režijní průkazky.Proč né?Kdo o ni má zájem může tam jít pracovat.On to ve skutečnosti není žádný med.Na jednu stranu vláda zdaní benefity obyčejným lidem,na druhou spousta manažerů a podobně bude dál jezdit služebními vozy v soukromí s úsměvem na rtech stejně jako naši zákonodárci.Ta čistka v daních je opravdu třeba a zrušení vynímek také.Někde se začít musí..Začít u sebe (poslanců) to by byl krásný příklad který by pak odpor odborů určitě snížil.

0 0
možnosti
JZ

Pribinacek

18. 12. 2008 22:54
Hrdý Ašane,

co budeš dělat, až VW v rámci úspor zavře Škodovku a tvá VŠ ti bude zcela na h.... Ještě budeš psát podobné pravicové blogy?

0 0
možnosti
DS

Suchoš

18. 12. 2008 23:08
Re: Hrdý Ašane,

Budu jíst Pribináčky R^

0 0
možnosti
MB

MychalB

18. 12. 2008 22:49
v naší firmě jsou odbory tak nějak historickou záležitostí

nejnovější perlička jejich činnosti - několik desítek odborářů nebylo z nějakého důvodu spokojeno s úrovní služeb poskytovaných kantýnou (vč. obědů) na centrále a chtějí stravenky (což je asi přesnější důvod). Takže výsledek je ten, že při stravování mimo objekt podniku nestačí oněch zákonem daných 30 minut a polední pauza je tak protažena na 1 hodinu. Výsledek - o půl hodiny delší pracovní doba několika set zaměstnanců kvůli pár desítkám členů odborářského póvlu :-/:-©

0 0
možnosti
JE

Jiřik

19. 12. 2008 5:43
Re: v naší firmě jsou odbory tak nějak historickou záležitostí

Ach ty chudáčku. Kdopak ti brání sjednat si vlastní pracovní dobu? A pracovní doba stejně je 7,5 hodiny, ne?

Oni vám tu jídelnu zrušili? No jistě že ne kvůli tomu, že pár lidem nechutnalo, spíš se firma snaží šetřit všude možně, aby měla na ty superby, passaty a služební byty pro šéfstvo najaté z druhého konce republiky. A ono pak vymluvit se na odbory je pro každého neschopu manažera to naprosto nejjednodušší...

0 0
možnosti
D

dnb

18. 12. 2008 22:20
fungující

firma nemá odbory. R^

0 0
možnosti
JH

Sir Humphrey Appleby

18. 12. 2008 20:23
...

nezdanění benefitů je nesmysl.

To by potom třeba bankovní úředníci nemuseli platit žádné daně, vždyť ty peníze co dostávají jsou jen benefit od zaměstnavatele, pro kterého jsou peníze přece firemním produktem a proč by se to tedy mělo danit :) hezky by měli všichni minimální mzdu a zbytek jako benefit a bylo by :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1908x
Hrdý Ašan (*1986), student ŠkodaAuto, a. s., Vysoké školy v Mladé Boleslavi. Od 1. října 2008 do 31. července 2009 působil v rámci výměnného programu Erasmus na Hochschule für angewandte Wissenschaften Amberg-Weiden (SRN). O svém pobytu psal v 1. semestru pravidelný týdenní blog (rubrika ERASMUS).