Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A bude hůře

Vybral jsem z diskuze v Parlamentních listech pod článkem „Profesor Keller lidem bez práce: Hlašte se ve veřejných domech“ dva obsáhlejší příspěvky a několik krátkých, které poukazují na různé druhy postojů,  které jejich nositelé prezentují.

První příspěvek je od skeptika a pesimisty Poldy z C. V kostce shrnuje to, co pociťuje z vývoje posledních 20ti let. Oceňuji jeho selský rozum a v zásadě vyjadřuje mnohé z toho co mi dělá starosti. Opravil jsem v textu jen překlepy a pár dalších drobností, neb diskuse nedává možnost následných úprav a bylo psáno ve spěchu jako reakce na příspěvky typu:

Přiblblý Keller, Hugo, 3.9.2011 16:45:41

Proč nám pořád předkládáte toho ostravskýho dementa, který nemá schopnosti ani na to, aby zvládl autoškolu? Prý profesor - možná tak nanejvýš marxismu-leninismu. Ty jeho přiblblý komunistický kecy se nedají číst, jako by Stalinovi z prdele vypadl. Takovou máme v Ostravě "inteligenci", vždyť ten vůl neumí ani česky.

Druhý příspěvek je ukázkou člověka, sice sdílejícího pocity pana Poldy v konstatování stavu věcí, ale žije nadějí, že demokracii lze spasit referendem. Že na dobrou demokracii je třeba kvalitní lidský materiál a ani ten není zárukou, že vychytralí manipulanti s davem takové uspořádání nezneužijí. Je to trochu politická agitka a nepostihuje zdaleka vše, co bylo vyjádřeno v příspěvku Poldy z C. Přesto je dobré si ji přečíst.

A bude hůře, Polda z C, 3.9.2011 10:09:49

Kalousek, Drábek, Nečas, Topolánek, Klaus i Zeman a Gross, stále stejný scénář. Jednoduché tahy pro hloupé české voliče. Čeští lidé si zaslouží ještě horší a mnohem horší podmínky než jaké tito kriminálníci v kravatách nastavili a ještě nastaví. Hradní pán v devadesátých letech spolu se svými tehdejšími parťáky neznal špinavých peněz, zhasnul na několik let a tak se stalo, že zhasnuto je dodnes a peníze jiné než špinavé v ČR téměř neexistují. Éra Zemana a Klause a jejich opoziční smlouvy rozdělila sféry zájmu a vlivu a tak se stalo, že do rozkradené ekonomiky nerušeně a nekontrolované vstoupila korupce pod heslem Akce čisté ruce. Mladý a nadějný Stáník využil příznivé doby a také zbohatnul, zbohatnul ta křišťálově čistě, že již to více nejde. Chalan z Valašska Topol, učiněný kmotříček nad kmotříčky ale byl zvolen a vládnul. Chemik ten zařídil již mnohé a proto kmotři nemají důvod měnit na pozici ministra financí své lidi. Drábek a Nečas dva dobráci, kteří vládli na ministerstvu práce a sociálních věcí a oba škrtali těm, kteří mají málo, aby převedli těm, kteří mají mnoho a chtějí ještě více. Finta je stále stejná i slova jsou ohraná.

Soukromník umí lépe hospodařit. To pánům nikdo nebere. To je pravda, jenže soukromník podniká vždy a jen proto, aby vydělal a ne prodělal. Hospodaří výhradně jen a jen pro sebe a je mu jedno kolik lidí nemá práci. Není to jeho starost. Naopak stát je tu od toho, aby pomohl těm, kteří neměli to štěstí a narodili se po době, kdy již nebylo kde krást. Narodili se do doby kdy dospěli až v době snědeného krámu. Bohužel za své neštěstí si mohou ale sami. Proč. Kdo nutil převážně mladé aby volili pravici? Nikdo. Tím spíše, že tyto strany, které dnes vládnou, pravicí ani nejsou. Jsou to strany tunelářů kariéristů převážně s komunistickou či svazáckou minulostí. Každý člověk, který má jiný názor a navíc podložený fakty, je těmito omezenými burany označován za rudocha, komouše, bolševika. Jenže ze všeho nejhorší je, že lidé nechtějí vidět ten jejich fašismus to jejich náckovství. Ano, čtete dobře. Není zde podoba s A.H., který také zprvu nikomu neříkal, že bude vraždit židy? On a jeho náckové také stavěli hráze bolševizmu a pomalu a jistě pouliční šarvátky přerostly v státní systém. Také byla krize nejprve pád burzy a potom obrovská nezaměstnanost. Dluhy států nebyly také výjimkou. Jenže jisté soukromé kruhy dluhy neměly tak jako dnes. Banky dříve tak jako dnes na krizi vydělávaly. Ano jistě dávaly států, doporučení jako těm našim politikům, které si platily, a platí. Kdo z Vás ví, že loňského roku vykázaly ta mezinárodní banky, které nás všechny nutí ke škrtům, zisk po odečtení nákladů a daní ve výši 390 miliard dolarů. Pro ně je dobrá pravice, ta zadlužuje státy a vytváří příjmy pro takové soukromé subjekty jako jsou banky a investiční fondy.

Co přináší Kalouskova geniální škrtforma? Nižší příjmy nejen státních zaměstnanců ale též těch v soukromé sféře, protože soukromník chytil za slovo psychopaty a lidem sdělí, že ve státní sféře se též snižují mzdy. Díky tomuto a růstu nákladů za energie a ostatní životní potřeby lidé hodně šetří. Tak se pomalu rozjíždí spirála že klesají tržby a zakázky zejména živnostníkům, nadnárodní společnosti se tak lehce zbaví těch červíčků, kteří by jim náhodou chtěli konkurovat. tím, že lidé méně a méně kupují stát bude ztrácet další příjmy, lidé závislí na obchodu a službách budou také přicházet o místa a tedy rozšíří skupinu nezaměstnaných. Ti nezaměstnaní vstoupí do seškrtané sociální sítě a stát bude mít nižší příjmy a vyšší výdaje. Zvýšené poplatky za pobyt v nemocnici zafungují stejně. Lidé, kteří již nyní ve většině případů nevydělají více jak 12 000,-Kč jistě pobyt v nemocnicích budou vyhledávat minimálně a budou se snažit nějak si pomoci. Tím opět poklesne příjem nemocnic. Stát se tak může dostat do situace, jako za prvního ministrování Chemika na MF, že byť se zavedenými poplatky a škrty bude mít stále menší příjem a dluh stále poroste.

Proč? Je to prosté. Tato vláda pro prosazení zájmu přibližně 5 ti procentní skupiny lidí, kteří vlastní bohatství Země dále narušuje rovnováhu veřejných (..financí?). K prvnímu zásadnímu narušení došlo již za vlády Klause a potom již narušený systém dál nabaloval dluhy, které byly následkem tunelů a narušené rovnováhy veřejných financí. Kamsi se ztratila zlatá rezerva tohoto státu, byla nutná sanace bank. Stát ztrácel vliv v jednou podniku za druhým a téměř vždy za nevýhodných podmínek pro stát. No a za Topolánka? Kalousek zavedl penězovod do důchodového a sociálního systému. Poslední peníze lidu této země jsou nasměrovány do kapes několika málo jedinců.To je celý příběh. Jen idiot v současné době ještě věří, že zde je demokracie. Není, je zde diktatura kapitálu, který nyní, a celosvětově chce bussines s důchody.

Vše je o parametrech. Pokud by lidé tohoto státu přestali být zabedněnci a uvědomili si, že výroky našich politiků o lůze, nepřizpůsobivých lidech a sockách jsou jen zástěrkou pro jejich obrovské zlodějny a skutečné příčiny chudnutí tohoto státu a že tyto výroky cíleně polarizují a rozdělují společnost v duchu rozděl a panuj, potom je naděje na záchranu tohoto státu. Je k tomu potřeba jediné. Docílit demise či pádu této hrůzovlády a nepřipustit návrat těchto politiků či jim podobných. Je potřeba referenda a zákonů o státní správě, je potřeba nastavit systém veřejných financí tak, aby byl rozpočet naplňován. Je potřeba dát záruky těm bohatým firmám a jedincům, které jsou ochotny pomoci oddlužení státu, že jejich vysoké finance a na nějaký čas navýšené daně nebudou utopeny v kapsách podvodníků v projektech Promopro, Pandury a jiných dobrotách. Potom to půjde. Dříve lidé zapomeňte. Problém je totiž jen a jen v těch, kteří nám vládnou. Oni nechtějí odstranit korupci, neboť sami jsou namočení. Oni chtějí jen vyvést zbytky peněz do firem, kde mají po ukončení politiky v smyslu usednout a hrabat. Proto ti. kteří jste volili a volíte tuto pseudopravici, dobře Vám tak, pokud mladá maminka včera v TV pláče jak to je a bude těžká, že vždy volila pravici, co k jejímu IQ dodat.

Re:A bude hůře, Anonym, 3.9.2011 15:36:42

Velmi moudrý článek pane Poldo C, ale jak to udělat, když lidé jsou zbabělí a nechají si nadělat na hlavu. Radši budou čekat, a nadávat. Lidé dosud nechápou, že si své právo na důstojný život musí vybojovat sami.

 

Re:A bude hůře, Polda z C, 3.9.2011 19:40:47

Vážený kolego. Vím, že je to těžké a nepředpokládám, že by ke změnám došlo v krátkém časovém horizontu. Ono totiž to zlo musí nejprve se všemi důsledky dopadnout na lidi. Zejména na ty mladé, kteří volí to co jim důstojnou práci a pracovní podmínky nezajistí. Mladí vidí jen jednosměrně. Tak budou vidět do té doby, než většina z nich pocítí tu demokracii naplno. Až zchudnou rodiče, kteří již nebudou moci dotovat mamánky na jejich cestě za šťastnými zítřky. Až budou sami ti mladíci a děvčata muset dělat za 10 000,-Kč hrubého a vše platit. Potom jaksi dojdou k tomu, že nelze takto žít. Nelze cestovat a užívat si života. Nelze nic. potom teprve bude ten správný čas, aby i ti hlupáci, kteří svět hodnotí podle spotřeby a ještě za peníze rodičů.

Je opravdu třeba aby si lidé hezky do dna vypili tu svoji hloupost a naivitu. Samozřejmě my to odneseme i  s těmi hlupáky, ale když pomyslím, že je mi 50 let tak to nějak doklepu. Nemá cenu vysvětlovat naivkám a omezencům, že slabý stát znamená chudobu většiny obyvatel státu. Takové ty rádobypravicové řečičky o tom, že se musí makat to je hloupost nad hloupost. Makat ano, ale ne na veksláky a podvodníky. Ti co mají plná ústa práce a nadávají lidem do socek a lúzy to jsou ti, kteří za totáče byli líní jako vši a jiní blbci na ně dělali. Oni vekslovali a šmelili. To umí dodnes. Samozřejmě umí podvádět, ale daně ty nikdy neplatili a neplatí je dodnes. Tito lidé nikdy nebudou chtít opravdovou demokracii a silný stát. Skončili by v kriminále.

Bude ještě dlouho trvat než lidé padnou na dno a řeknou dost. Bude ještě více nepokojů více Varnsdorfů, Rumburků, Krupky, Nových Borů. Přijde řada i na Prahu. Vše přijde, protože rostoucí počet sociálně slabých nemůže žádný systém ohlídat. Represe o kterých dnes mluví politici budou jen hašením požáru a budou stát poplatníky více a více peněz. Konec konců není to ani rok, kdy pan Rajon spolu s Kalouskem dosáhli obrovského odchodu policistů do Prahy a středočeského kraje právě ze Šluknovského výběžku. Zeštíhlili polici a dnes? To svědčí o jediném, že tato vláda nemá žádnou koncepci je to tlupa psychopatů, kteří mají jen jediný cíl - vytunelovat co ještě zbylo. Voličům, kteří je volili přeji opravdu více dobrot od této suity. Již nevím co tito prosťáčci ještě potřebují. Rozhodně ale nikomu nedoporučuji aby se snažil jít proti této vládě a snažit se organizovat odpor.

Ještě ne. Je potřeba aby si lidé užili exekucí, pobytu v holobytech a pod mostem, práce 10 a více hodin za minimální mzdu, prostě to co jim ta naše pseudopravice připravuje. Věř kolego, potom nebude potřeba se namáhat něco vysvětlovat a organizovat, půjde to rychle a tvrdě. Nyní můžeme jen poukazovat na korupci a vysvětlovat blbcům, aby alespoň nevolili tyto kariéristy. Oni je však stejně volit budou dokud si nenaběhnou. To je asi vše. Češi zejména ti mladí jsou absolutně nevzdělaní v politice ekonomice a v právu. Každý dělá nějakou vysokou školu, ale ne proto aby znalosti mohl použít a rozvíjet, ale aby později nemusel makat aby byl pán. S tímto materiálem se nedá dělat nic.

Informace, pan B, 3.9.2011 9:26:30

Chápu, že ne každý občan pozorně, tím méně denně, sleduje politiku a události, které s ní souvisejí. Tomu odpovídá jejich informovanost. Jsou však i takoví občané, kteří politiku a dění ve státě pravidelně sledují a berou to docela vážněl. U nich je pak informovanost mnohem větší. A přesto lze říci, že nedostatečná. Ti občané, kteří politiku sledují jen okrajově a informace pak získávají více méně cestou agentury JPP (jedna paní povídala) se sice dozví, že vláda hodlá např. krátit mzdy státním zaměstnancům (ne každý však už ví, o kolik procent), že elektrická energie bude zdražená (rovněž neví, o kolik procent), že se mají do konce roku vyměnit řidičské průkazy (ne každý ví, o jaké ŘP jde) a tak je možno pokračovat. Na konkrétní čísla si musí počkat, s čím však nečekají, jak jinak, je opodstatněná kritika vlády a politiků vůbec. A nadávají, láteří, hudrají, zkrátka jsou nasr..., ale to je tak asi všechno.

Druhá skupina občanů, která se o politiku a dění ve státě zajímá pravidelně nebo častěji pak má informací přehršel. A dokonce podstatně přesnějších, fundovanějších a věrohodnějších. Z nich si pak činí názory, závěry (nikoliv analýzy), dedukují různé varianty a možnosti dalšího vývoje, činí předpoklady, co by jak by, kdyby... a tím to také končí. Pravda, je tu ještě jedna skupina občanů. Neliší se ničím od občanů, výše uvedených skupin a přesto je rozdíl mezi nimi markantní. Nejenže politiku a dění ve státě sledují mnohem intenzivněji, nejenže pak mají mnohem více informací, ale co hlavní, nad těmito skutečnostmi přemýšlejí. Nesmiřují se pouze konstatováním, že všechno stojí za ho..., ale hledají a nacházejí způsoby, jak to řešit. S vědomím, že je to, jak se říká „běh na dlouhou trať", někdo je má i za blázny, fantasty, utopisty. Tito občané se ale nevzdávají, protože nejsou lhostejní k tomu, co se ve státě děje, co je čeká a co je (pokud se tomu nepostaví) nemine. A nejen na sebe myslí, oni především myslí na své děti, vnoučata a na ty „světlé" zítřky s petrolejkou, suchým chlebem na stole, s veselými nemocnými dětmi a starými prarodiči, kteří ve svých sedmdesáti letech plni svěžesti končí svůj pracovní aktivní život, věnovaný tomuto státu a jejím chlebodárcům. Tito občané myslí ale i na ostatní, protože vědí, že se to týká všech. Tedy s výjimkou těch na druhé straně barikády, tj. politiků, megamilionářů, korupčníků, lichvářů (bankéřů), lobbyistů, zlodějů a podvodníků apod.

Těch aktivních není mnoho, lze říci tak několik tisíc, snad dva, tři, čtyři tisíce, ale to není důležité. Tito lidé jsou aktivní, iniciativní, činní nebo jinak snaživí, mají konkrétní představy a cíle. Reálné a potřebné cíle, bez nichž bychom se my občané, ve své převažující většině, mohli brzy stát otroky následkům vlastního nezodpovědného přístupu k dnešním problémům, ale co horší, i otroky těch mocných. Ano, i takové mohou být výsledky práce občanů při budování „klíči" vyzvoněného kapitalismu v demokratickém státě (s globálním trendem). Proto se sdružují v různých skupinách hnutí, aktivit a iniciativ, kde se každý ve své oblasti snaží hledat řešení a realizovat své cíle.

Takových skupin jsou desítky, ke škodě všech a hlavně občanů, nejsou tyto skupiny (až na výjimky) koordinovaně řízené na úrovni spolupráce. To je nedostatek, vyplývající z faktu, že člověk je stále jen tvor nedokonalý, tedy tvor chybující.Dosti však těch chmurných představ, ale bohužel i skutečností. Jestliže jsem zmínil jisté zanedbávání občanů v péči o své blaho, resp. o blaho svých blízkých v důsledku nezájmu o své či jejich vlastní občanské záležitosti neznamená, že to nelze napravit. Ani zde však nelze nikoho k ničemu nutit a zůstává na každém občanovi, jak se nabídnuté možnosti zhostí, což bude otázka i jeho svědomí. Víme, že s politikou koaliční vlády není spokojena jen opozice, ale velká řada občanů v různých profesích a oborech lidské činnosti. Dostatečný důkaz o tom podali občané svou účastí na stávce 8.12.2010 o které nelze tvrdit, že byla první a poslední.

Víme také, že my občané, jsme v nedávných volbách (stejně jako v těch předchozích) dali své hlasy lidem, kterým jsme dali rovněž důvěru, že budou konat v zájmu občanů. Víme rovněž, že v zájmu občanů nekonají a konat nebudou. Co víme rovněž je to, že vláda a parlament zcela arogantně ignoruje požadavky a potřeby občanů, že politici konají ve svém zájmu a ve svůj prospěch ( viz poslední případ ministra Drobila, dříve náměstka Bartáka, ještě dříve premiéra Topolánka, Kalouska atd.). Víme toho mnoho, co je špatné a jsou mezi námi občané, resp. skupiny, kteří vědí, jak se tomu postavit. Neřeknu nic nového a přesto věřím, že mnohým tato tři slova mnoho neřeknou: spravedlivé obecné referendum. Tři slova, která mohou jako kouzelným proutkem změnit mnohé. Co hlavní je, že budou moci rozhodovat spolu s politiky, resp. politici budou muset respektovat vůli občanů, vyjádřenou jak v peticích, tak v rozhodování v obecném (celostátním) referendu.

Jednou z mnoha činných a aktivních skupin je i INICIATIVA ZA SPRAVEDLIVÉ REFERENDUM, která iniciuje uzákonění obecného referenda. V těchto dnech, po dokončení všech potřebných prací na této iniciativě, předstupuje před občany po celé republice (v rámci současných kontaktních možností) s VÝZVOU K UZÁKONĚNÍ SPRAVEDLIVÉHO OBECNÉHO REFERENDA. Vzhledem k finanční náročnosti propagace v mainstreamových médiích (občané, zapojení v této Iniciativě jsou dobrovolníci z řad běžných občanů) se tak nabízí pouze možnost upozornění občanů na tuto akci touto cestou, více seznámit se pak lze na internetových stránkách www.spravedlivereferendum.cz K této iniciativě nutno poznamenat, že s podobným návrhem přišla do parlamentu i ČSSD, její návrh však nebyl přijat.

Snad je to i dobře, neboť návrh sociálních demokratů nesplňuje podmínky potřeb občanů, které by jinak, v případě přijetí návrhu, ne zcela dostatečně preferovaly potřeby a zájmy občanů. Říká se, že „není tak zle, aby nemohlo být hůře". Je pravda, že „zatím" není tak zle, ale už méně nereálná je ta budoucnost, tedy, že bude hůře. Chceme-li tomu, vážení občané předejít, podpořte svým podpisem Výzvu k uzákonění spravedlivého obecného referenda. Čím dříve a více podpisů na Výzvě bude, tím dříve se lze domáhat našeho občanského práva. Jak je v Ústavě České republiky uvedeno: „ My, občané České republiky..." Ústava ČR definuje jako „... zdroj veškeré státní moci...". Moc a právo na řízení tohoto „demokratického" státu jsou nám trvale odpírány. Jak dlouho ještě, vážení občané? Jiří B a ť a, člen IzaSOR

Re:Informace, mirča, 3.9.2011 12:18:49

Lidi říkaj „co my s tím můžeme dělat,nás to nezajímá,my už dožijem i s hlavou pod paží“ a mladí, kterých se to nejvíc týká nechodí k volbám, chlastají a hrají si na in a fetujou tak co chcete,tito lidé co jsou u vlády,mají volné pole působnost a uvidíte ,ž e se bude ubírat čím dál víc.Tento stav díky blbosti většiny bude mít možná delší trvání než komouši. Národ potřebuje vůdce a ten se zatím nenarodil,tak budeme chcípat a umírat a vraždit své děti a ty ani nebudou jen ta menšina se bude množit jak potkani a my pomalu vychcípáme a tak si nic jiného nezasloužíme

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Daniel Řehák | úterý 13.9.2011 11:08 | karma článku: 17,32 | přečteno: 1526x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

Rouška je symbolem doby. Všichni už alespoň jednou slyšeli názor, že dlouhodobě nošená rouška nebo respirátor je zdraví nebezpečná

13.9.2021 v 14:27 | Karma: 11,10 | Přečteno: 361x | Diskuse| Společnost

Daniel Řehák

Národní nebo nadnárodní ekonomika?

Letmé setkání se zaměstnancem v automobilovém průmyslu mi přineslo pár kusých informací o očekávání a vývoji výroby a prodeje v této, pro ČR klíčové branži, z nichž lze vyvodit některé asociace a závěry.

18.6.2020 v 20:01 | Karma: 13,03 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ekonomika

Daniel Řehák

EU za každou cenu

V roce 2003 jsem v referendu volil EU. Ve skutečnosti jsem volil vlastní iluzi. Představa, že EU do ČR přinese prosperitu a zmírnění ekonomické nerovnováhy, byla velkým omylem mnoha českých občanů.

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18 | Přečteno: 885x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

Osmašedesátý

Probuzen v 5 ráno otcem, sledoval jsem nekonečný proud tanků a zásobovacích náklaďáků přijíždějících po Ústecké hlavní třídě z někdejší NDR. Bylo to 5 dní poté, co jsme se vrátili z cesty po severní Evropě.

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49 | Přečteno: 368x | Diskuse| Srpen 1968

Daniel Řehák

Nevěřím.

Francii pro jejich zradu spojenecké smlouvy ČSR, i za to, že jí k tomu Velké Británie tenkrát pomohla. Nevěřím Německu, za podvodný důvod k rozpoutání 2.světové války.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90 | Přečteno: 1734x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Atentátník je na svůj čin hrdý. Obvinili ho z pokusu o vraždu, hrozí mu doživotí

16. května 2024  10:44,  aktualizováno  16:22

Slovenská policie obvinila jednasedmdesátiletého Juraje C. podezřelého ze středečního útoku na...

Policisté i hasiči v budově BIS prověřují podezřelou zásilku s chemikálií

16. května 2024  15:44,  aktualizováno  16:17

V budově Bezpečnostní informační služby (BIS) zasahují policisté, hasiči i záchranáři kvůli...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů. Zasahovala stovka hasičů, momentálně dohašují

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  16:03

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Mladík vyhrožoval přes QR kódy vystřílením školy. Byl to vtip, řekl policii

16. května 2024  12:53,  aktualizováno  15:57

Mladík vyhrožoval, že vystřílí Integrovanou střední školu ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku....

  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe