Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

EU za každou cenu

V roce 2003 jsem v  referendu volil EU. Ve skutečnosti jsem volil vlastní iluzi. Představa, že EU do ČR přinese prosperitu a zmírnění ekonomické nerovnováhy, byla velkým omylem mnoha českých občanů.

Přijetím Lisabonské smlouvy v roce 2009, vrcholové orgány EU zahájily otevřený útok na původní model Evropského společenství, který měl být společenstvím evropských národů. Rychlý nárůst zákonů, předávajících kompetence národních států na centrální orgány EU, prošel bez zvláštní pozornosti občanů. Kolik lidí monitoruje schvalovací procedury národních parlamentů, když se těší z rostoucí a posilující Evropy?

S jídlem roste chuť. Jakmile se upevnily vazby členů EU na bruselskou administrativu, začalo se otevřeně projevovat, dříve skryté, směřování EU, reprezentované nevolenou evropskou komisí. Je zřejmé, že vykazuje prvky neomarxismu. Přesouvání kompetencí národních států na EU, následně vnucování dalších zákonů vedoucích k unitárnímu státu. Podpora velkých korporací a omezování nezávislosti občanů.

Ukázalo se, že iluzi prosperity ČR prostřednictvím EU, je třeba zaplatit úplnou ztrátou samostatnosti. Jednou z cest jsou podmínečné dotace, druhou likvidace administrativních překážek a otevření ekonomiky korporacím. Jejich působení zlikvidovalo diverzitu českého hospodářství a převodem energetických, výrobních a surovinových kapacit do rukou firem s globálním přesahem odčerpává zisky s minimální návratností.  Že je ČR nyní v postavení kolonie, dokazuje mzdová úroveň v republice.

Aby si EU zajistila trvalý vliv a jeho nevratnost, rozhodla se zaútočit na základ národního státu na dvou frontách. Relativizací rodiny, omezováním rodičovských práv a podporou LGBT komunity a jiných menšin na úkor většinové populace a otevřením hranic nekontrolované migraci. Otevřený útok na národní pospolitost klasifikováním pronárodních stran jako populistické, rasistické a ultrapravicové, vedl k odklonu mnoha občanů od přízně k EU.

Aby byly zajištěny volební výsledky ve prospěch evropského superstátu, projevily se v plné míře dosud skryté mechanismy kontroly nad obyvatelstvem, zahrnující manipulaci s informacemi, zatajování faktů, omezování nebo ekonomická likvidace oponentů vytvářeného mediálního pole.  Doktrína EU stále ještě zahrnuje obraz atlantického spojenectví s USA, jako iluze o ochraně kontinentu prostřednictvím NATO a vytváření společného nepřítele Ruska.

Stačí se jen trochu zamyslet nad několika událostmi a fakty.

Brexit byl vyjádřením neochoty Britů podílet se na bezbřehém sdílení společného prostoru – především s obyvateli bývalých satelitů SSSR.

Odklon Turecka od principů, na nichž vznikla NATO. Dohody Turecka s démonizovaným Ruskem a jeho vydírání EU, prostřednictvím nekontrolované migrace. Podpora islámských skupin a otevřené nezákonné útoky na území Sýrie proti Kurdům, demonstrované odmítnutím jakékoliv autonomie jako podmínky EU k přidružení a likvidace demokratických principů na svém území.

Paktování se Saúdskou Arábií, režimem, který postrádá jakékoliv atributy demokracie a lidských práv, podpora palestinských teroristických organizací a naopak odklon od bezpečnostních a politických svazků s Izraelem.

Reakce EU na nástup Donalda Trumpa na prezidentský post. EU dodnes ze setrvačnosti podporuje kurz devótního „přátelství“, nastavený USA prostřednictvím předchozích administrativ, vyjádřený podporou a financováním NATO, přestože dostalo od Trumpa jasný signál - starejte se o sebe, financujete si svou obranu sami.

Mezitím si USA na území Evropy vytváří sanitární kordón vazalů ze zemí bývalé východní Evropy.  Buduje si u nich vlastní základny. USA podporou majdanu rozbily křehkou rovnováhu mezi Ukrajinou a Ruskem, otevřenou podporou fašizujících kruhů na Ukrajině, za potlesku a přisluhování evropských demokratů.  Ukrajina je předmostí, připravené pro válku. Až bude třeba, bude do ní zatažena i EU. Ta je pro USA nebezpečná hlavně proto, že by se mohla spojit s Ruskem a konkurovat ekonomicky.  Poslední významný průmysl, co zůstal na území Spojených států, je průmysl zbrojařský.  

Slovy vlastního ideologa Friedmana, USA nemá přátele, má jenom zájmy. Tyto zájmy nevyžadují mír, ale chaos všude, kde se to podaří. Pokud se země nedá obsadit, stačí ji rozbít.

Jaká je vize dnešních reprezentantů EU? Pokud vůbec nějakou mají, je to plně unitárním stát a ve vazalském vztahu k USA. Je zřejmé, že jsou ve vleku požadavků amerických neokonzervativců. To, že ji nechtějí vybudovat ani jako imperiální velmoc, je důkazem, že nejsou suverénními zástupci Unie.

Autor: Daniel Řehák | pátek 7.9.2018 11:30 | karma článku: 32,18 | přečteno: 885x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

Rouška je symbolem doby. Všichni už alespoň jednou slyšeli názor, že dlouhodobě nošená rouška nebo respirátor je zdraví nebezpečná

13.9.2021 v 14:27 | Karma: 11,10 | Přečteno: 361x | Diskuse| Společnost

Daniel Řehák

Národní nebo nadnárodní ekonomika?

Letmé setkání se zaměstnancem v automobilovém průmyslu mi přineslo pár kusých informací o očekávání a vývoji výroby a prodeje v této, pro ČR klíčové branži, z nichž lze vyvodit některé asociace a závěry.

18.6.2020 v 20:01 | Karma: 13,03 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ekonomika

Daniel Řehák

Osmašedesátý

Probuzen v 5 ráno otcem, sledoval jsem nekonečný proud tanků a zásobovacích náklaďáků přijíždějících po Ústecké hlavní třídě z někdejší NDR. Bylo to 5 dní poté, co jsme se vrátili z cesty po severní Evropě.

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49 | Přečteno: 367x | Diskuse| Srpen 1968

Daniel Řehák

Nevěřím.

Francii pro jejich zradu spojenecké smlouvy ČSR, i za to, že jí k tomu Velké Británie tenkrát pomohla. Nevěřím Německu, za podvodný důvod k rozpoutání 2.světové války.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90 | Přečteno: 1734x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

Proč s nimi zaváží Evropu a ještě jim připravuje zázemí?

Proberme si, co o něm víme. Narodil se v roce 1930 jako Schwartz György v maďarské židovské rodině (později Soros) a dobu války prožil inkognito v křesťanské rodině v Budapešti.

1.2.2018 v 18:18 | Karma: 39,78 | Přečteno: 1823x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Při přestřelce s hledaným mužem v USA zemřeli čtyři policisté

30. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  9:44

Životy čtyř policistů si vyžádala přestřelka s hledaným mužem, která se odehrála v pondělí v...

USA začaly u Gazy se stavbou mola, Pentagon bude stát přes sedm miliard

30. dubna 2024  9:42

Americká armáda zveřejnila fotografie, které ukazují výstavbu provizorního mola pro námořní...

Univerzita začala s podmínečným vylučováním studentů, kteří neukončili protesty

30. dubna 2024  8:35

Kolumbijská univerzita v New York City začala s podmíněným vylučováním studentů, kteří do...

Vedení TOP 09 jedná o ministrovi. Dorazil Tuleja, pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  8:04

Vedení TOP 09 rozhoduje o kandidátovi na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Helenu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe