Proč jsem chvilkařka, ač nechodím na demonstrace (polemika s paní Andreou Novotnou)

Jsem chvilkařka, ač nechodím na velké demonstrace a nesouhlasím se vším, co se tam řekne. Přesto jsem podepsala většinu jejich petic, souhlasím s jejich základními idejemi a sleduji každý jejich krok. A možná půjdu i demonstrovat.

Proč jsem chvilkařka? Protože cítím potřebu stmelujícího činitele pro lidi z mé bubliny. Lidi, kteří nesouzní s bublinou souvěrců ANO, ale nejsou schopni se spojit a vzdorovat jim.

A tím stmelujícím činitelem Milion chvilek pro demokracii je, o tom jsem přesvědčená.

Protože potřebuji slyšet, že jsem se nezbláznila, když bytostně nesouhlasím s valnou většinou rozhodnutí a konání stávající vlády a všech jejich činitelů.

Protože potřebuji být utvrzena v tom, že stále ještě platí, že lež je lež, bez ohledu na to, kolikrát a jak přesvědčivě je nám předkládána. Že pravda je pravda, jakkoliv je pro někoho nepopulární a považuje ji za útok na své (pokřivené) hodnoty. Že zákony platí pro všechny a není správné je obcházet či zneužívat své moci a šít si vlastní na míru.

Protože potřebuji vnímat, že nás je pořád dost, kdo nesouhlasí a kdo se nebojí svůj nesouhlas vyjádřit.

Potřebuji, aby i ti, kdo doposud váhali, pochopili, že je třeba zvýšit volební účast. Já vím, že zde není žádná opoziční strana s dostatečně přesvědčivým programem, ale je třeba, abychom chápali, že to má smysl zvolit tu svou, třeba menšinovou stranu, prostě proto, aby naše hlasy převážily ty jejich a aby nyní vládnoucímu hnutí neposkytly většinu křesel ve sněmovně.

Také doufám, že již existují někteří z ANO bubliny, kteří již pochybují, ale zatím nevidí důvod, smysl a zázemí pro změnu svého přesvědčení. Bylo by prima, kdyby nás bylo víc.

Protože cítím neutuchající bezmoc z představy, jak je zde ničena budoucnost naše i našich potomků a že si budeme muset počkat, až bude natolik hůře, aby i ti, kteří tomu sloganu a jeho hlasatelům stále ještě věří, pochopili svou chybu.

Takže, abych to shrnula, chvilkařkou jsem, protože potřebuji slyšet, že existuje cesta, aby bylo skutečně líp, ovšem bez úvodu a nositelů tohoto sloganu.

 

 

Autor: Dáša Stárková | pátek 12.6.2020 15:06 | karma článku: 42,91 | přečteno: 8005x