Konfitovaný (nejen) králík

Poslední dobou jsme se doma "zbláznili" do úpravy masa zvané konfitování. Tedy já jsem se zbláznila a rodina mi to trpí. Už jsme měli konfitovaného králíka asi na 3 způsoby, krůtí prsa i stehna, části husy i kachny, bůček i krkovičku.

Ač se leckdo při obratu "pozvolna vaříme v sádle" otřese a začne se bát o svůj žlučník a linii, opak je pravdou. Tato úprava je jedna z nejzdravějších a způsobí, že se maso vůbec nevysuší, podrží si veškerou šťávu i chuť.

Naporcované maso naložíte (hlavně nasolíte) a necháte pár hodin, ideálně přes noc, odležet. Zapomeňte na špikování!

Maso vyskládejte do co nejvyššího pekáčku, zalijte poroztátým sádlem či výpekem (zkoušeli jsme husí i vepřové), umistěte do trouby a na 100-120C nechte pomalu péct okolo 2hodin.

Myslím, že mi dáte za pravdu, že delikátnější masíčko jste ještě nejedli.

http://eurofit-recepty.cz/vite-co-je-to-konfitovani

Autor: Dáša Stárková | sobota 21.2.2015 23:52 | karma článku: 11,83 | přečteno: 1331x